Την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας (21 χλμ., 5 χλμ., 1 χλμ. για παιδιά).
Τον αγώνα διοργανώνει το σωματείο Πέλοπας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ υποστηρίζεται από τον Δήμο Πατρέων.
Αφετηρία και τερματισμός του Ημιμαραθωνίου ορίζεται η πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’, σε μια επίπεδη όσο και εντυπωσιακή διαδρομή που θα κινείται στο παραλιακό μέτωπο της Πάτρας.
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για τον αγώνα δρόμου των 5 χλμ. οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους. Στον αγώνα 1 χλμ. δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών.
Για τους νικητές και τους κορυφαίους αθλητές του Ημιμαραθωνίου θα υπάρχουν και χρηματικά έπαθλα.
Η γέννηση του 1ου Διεθνούς Ημιμαραθωνίου προέκυψε μέσα από την επιθυμία και το όνειρο μιας δρομικής παρέας για τη διοργάνωση ενός σπουδαίου αγώνα. Ενός αγώνα με διεθνή χαρακτήρα που θα φιλοξενεί ελίτ αθλητές, αλλά που θα προσφέρεται ταυτόχρονα σε όλους όσους αγαπούν το τρέξιμο.
Ενός αγώνα για όσους αγαπούν την Πάτρα και θέλουν να βάλουν το δικό τους χρώμα στην πόλη και κυρίως ενός αγώνα για όλους! Ενός αγώνα γιορτή!
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
Ερχονται ακόμα:
7ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Δάσους Κουρί (29 Απριλίου 2023)
Ευχίδειος Αθλος (6 Μαΐου 2023)
10ος Δρόμος Σέιχ Σου (14 Μαΐου 2023)