fbpx

20άρι Μεσσήνης: Ένας αγώνας «Στα χνάρια της ιστορίας» έρχεται για να μείνει!

iRun

Ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης, ο νεοσύστατος φορέας ευρύτατα γνωστός πλέον ως ΣΑΜ, με τη συνεργασία του τοπικού δήμου έχοντας παράλληλα την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ τολμά και παρουσιάζει το απόγευμα του Σαββάτου 22 Αυγούστου ένα νέο αγώνα δημοσίου δρόμου με την επωνυμία «Στα χνάρια της ιστορίας».

Πρόκειται για τον μοναδικό σε αυτούς τους… άγονους 8 μήνες, δρομικό γεγονός εντός Μεσσηνίας.

Ο πανέμορφος νομός φιλοξενούσε σε διάφορα σημεία του εντός κάθε χρονιάς έως και 30 γεγονότα δρομικά, βουνού και multi. Βέβαια η πανδημία επέβαλε απαγορευτικό. Οι οργανωτές θα τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ.

Περιγραφή των δύο αγώνων

Ο «μεγάλος», αυτός των 20 χλμ. αναφέρεται στην ιστορία. Συνδέει την αρχαία, την πόλη του Αριστομένη, με τη νέα Μεσσήνη ή το Νησί όπως αγαπούν να την ονομάζουν οι Μεσσήνιοι. Ξεκινά από την πλατεία του Ανω Μαυροματίου (Αρχαία Μεσσήνη ή Ιθώμη) στις 18:00. Eκεί η υψομετρική δείχνει 394μ. Η διαδρομή «σπρώχνει» τους δρομείς να τρέξουν γρήγορα γιατί έως και τα 8300μ. είναι κατηφορική (downhill). Σε αυτό το χιλιομετρικό σημείο, στο Αριστοδήμειο, έχουμε υψόμετρο 42, δηλαδή μείον 352μ.! Ακολουθεί το πεδινό τμήμα, ολίγον κατηφορικό και κυρίως επίπεδο. Διέρχεται από τα χωριά Εύα, Τρίοδο, Καρτερόλι και καταλήγει στην πλατεία της Μεσσήνης. Προβλέπονται τέσσερις σταθμοί υποστήριξης/τροφοδοσίας με νερό και τζελ (4ο-8ο-12ο και 16ο χλμ).

Θα τιμηθούν οι έξι πρώτοι άνδρες και γυναίκες με έπαθλα. Ολοι οι τερματίζοντες παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο, δίπλωμα και τεχνικό t-shirt.


 
 

Ο «μικρός» αγώνας, αυτός των 5χλμ. ξεκινά στις 19:00 και τερματίζει στην πλατεία του Νησιού. Η διαδρομή θεωρείται πανεύκολη για όλους και γρήγορη για καλογυμνασμένους! Κινείται σε δρόμους της πόλης και εξέρχεται ΒΔ προς Κάτω Μαυρομάτι. Εκεί χαράχθηκε μια μικρή κυκλική διαδρομή εντός του χωριού έως την ευθεία της επιστροφής για τον τερματισμό. Ανδρες της Τροχαίας Καλαμάτας και του ΑΤ Μεσσήνης θα φροντίσουν για την ομαλή κίνηση των δρομέων εντός των διαδρομών και των οχημάτων εκτός αυτών.

Ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές του ΚΥ θα βρίσκονται σε ετοιμότητα σε επίκαιρα σημεία (εκκίνηση, σταθμοί, τερματισμός). Οι εθελοντές πλαισιώνουν την όλη οργάνωση σε όλα τα πόστα με την πολύτιμη προσφορά τους.

• Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής καταλήγει την ερχόμενη Τρίτη 18η Αυγούστου στις 00:00.

Κόστος 10 ευρώ για τα 20χλμ και μόλις 3 για τα 5χλμ. Πρόθυμοι να σας πληροφορήσουν τα πάντα και κυρίως να βοηθήσουν σε θέματα διαμονής ο Γιάννης Πουλάκος τηλ: 6945003291 και ο Γιώργος Ψαλίδας τηλ: 6974061582.

Το  πρόγραμμα

Σάββατο 22 Αυγούστου

  • 10:00 έως 14:00 παραλαβή αγωνιστικού πακέτου, στάδιο Μεσσήνης
  • 16:00 αναχώρηση λεωφορείων προς αρχαία Μεσσήνη για τους δρομείς
  • 18:00 έως και 18:10 διαλειμματική εκκίνηση 20χλμ.
  • 19:00 εκκίνηση δρόμου 5χλμ, πλατεία Μεσσήνης
  • 21:00 έως 21:30 απονομές, ομιλίες, κ.α.

Οι επισκέπτες-δρομείς θα γευθούν τη Μεσσηνιακή φιλοξενία, τη μοναδική γουρνοπούλα στο Νησί και αλλού (πχ Πεταλίδι), τις πολύ χαμηλές τιμές και τα ποιοτικά καταλύματα. Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μαγευτική αμμουδιά μήκους 7-8 χλμ από τη Μπούκα έως και τη Βελίκα, να επισκεφθούν την αρχαία Μεσσήνη και να χαρούν τις άλλες ομορφιές του ιστορικού τόπου.

 

Δημοφιλη Αρθρα