fbpx

2ο Pamvotis View Trail στις 18 Ιουνίου 2023

Newsroom
Pamvotis View Trail

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 θα διεξαχθεί στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων το 2ο Pamvotis View Trail, με αγώνες 21 χλμ., 9 χλμ. και 1 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δροσοχωρίου. Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η πλατεία του Δροσοχωρίου. Οι διαδρομές περνούν από Μαβίλη, Δρίσκο, Γερακάρη και Ηλιόκαλη. Ενας μοναδικός ορεινός αγώνας με θέα τη Λίμνη Παμβώτιδα.

 

Διαδρομές

21 χλμ. (+1140 υψομετρική)

9 χλμ. (+415 υψομετρική)

1 χλμ. παιδικός αγώνας

Αφετηρία – Τερματισμός: Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αγώνων θα γίνουν στην πλατεία του χωριού.

 

Περιγραφή αγώνων: Η διαδρομή και των δυο αγώνων είναι κυρίως χωμάτινη, με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι μονοπάτι και δασικός δρόμος, ενώ υπάρχει και ένα μικρό κομμάτι ασφάλτου. Στο 9άρι έχουμε θετική υψομετρική 415 μ. ενώ στα 21 χλμ. 1140 μ.

Τρέχοντας το Pamvotis view trail στο πρώτο χλμ. της διαδρομής των 21 χλμ. θα περάσουμε από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής όπου ο Κοσμάς ο Αιτωλός μιλούσε με τους χωριανούς για την θρησκεία μας.

Στο 4ο χλμ. βρισκόμαστε στην περιοχή κεραμίδι. Οι πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν το χώμα για να φτιάξουν σωλήνες από πηλό και να μεταφέρουν νερό από την περιοχή στην αρχαία πόλη της Καστρίτσας.

Στο 6ο χλμ. θα αντικρύσουμε τον τάφο του ποιητή Λορέντζου Μαβίλη που σκοτώθηκε στην περιοχή αυτή στους Βαλκανικούς πολέμους.

Στο 7ο χλμ. θα δούμε το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου όπως και το ξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής που στα θεμέλια της αναβλύζει πόσιμο νερό.

Από το 7ο έως το 9ο χλμ. θα τρέξουμε σε ένα πευκοδάσος που φυτεύτηκε πριν από πολλά χρόνια για να κρατήσει το έδαφος που κατέβαινε με τις βροχοπτώσεις προς τα χωριά Δροσοχώρι και Βασιλική.

Από το 9ο χλμ. έως το 12ο χλμ. κινούμαστε σε μονοπάτι όπου περνούσαν οι έμποροι από το Συρράκο και τους Καλαρρύτες πηγαίνοντας στην πόλη να πουλήσουν τα αγαθά τους.

Στο 18ο χλμ. μπαίνοντας στο δάσος από βελανιδιές στο δεξί μας χέρι θα δούμε ένα παλιό αλώνι.

Τέλος στο 19ο χλμ. υπάρχει ένα υδραγωγείο που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι των χωριών Πλατανιάς και Ηλιόκαλης πολύ πριν δημιουργηθεί το δίκτυο ύδρευσης. Φυσικά όλα αυτά τα μονοπάτια δημιουργήθηκαν κυρίως για την μετακίνηση από χωριό σε χωριό όπως και να πηγαίνουν οι χωρικοί στις πηγές για νερό.

Η διαδρομή των 9 χλμ. μετά από 1,5 χλμ. μέσα στο χωριό μπαίνει στο δεύτερο μισό των 21 χλμ.

Για την σήμανση των 21 χλμ. θα χρησιμοποιηθεί κόκκινη μπογιά, ενώ για την σήμανση των 9 χλμ. θα χρησιμοποιηθεί μπλε μπογιά.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, τυχόν αλλαγές του αγώνα θα αναρτώνται στην σελίδα του facebook: Pamvotis View Trail και instagram: pamvotis_view_trail  που διατηρεί η οργάνωση.

Ο παιδικός αγώνας θα πραγματοποιηθεί εντός του χωριού.

Pamvotis View Trail

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Στα 21 χλμ. θα υπάρχουν 3 σταθμοί ανεφοδιασμού. Ο πρώτος στο 6ο χλμ., ο δεύτερος στο 13ο χλμ. και ο τελευταίος στο 17ο χλμ. Επίσης στη διαδρομή αυτή υπάρχουν και 3 πηγές με πόσιμο νερό ( 7ο, 15ο , 19ο χλμ.). Στη διαδρομή των 9 χλμ. θα υπάρχει 1 σταθμός υδροδοσίας, στο 4ο χλμ.

 

Παροχές αγώνα

Τεχνικό μπλουζάκι

Τροφοδοσία αγώνα

Σνακ τερματισμού

Αναμνηστικό μετάλλιο

Φωτογραφίες αγώνα


 
 

Γεύμα μετά τον αγώνα

 

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Για την συμμετοχή των ανηλίκων (κάτω των 18 ετών) ζητείται ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ και συνοδεία γονέα.

 

Κόστος συμμετοχής

9 χλμ.   10 € (ομαδικές εγγραφές 8 € )

21 χλμ.  15€  (ομαδικές εγγραφές 12 € )

1 χλμ.  δωρεάν συμμετοχή(απονομή αναμνηστικού μεταλλίου)

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Κατηγορίες απονομών

18-35 ετών Ανδρών-Γυναικών

36-49 ετών  Ανδρών-Γυναικών

50 + ετών Ανδρών-Γυναικών

Γενική Ανδρών-Γυναικών

Οι βραβευμένοι της γενικής εξαιρούνται των ηλικιακών κατηγοριών.

 

Υγειονομική κάλυψη: Την υγειονομική κάλυψη εγγυάται η παρουσία των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων καθώς και η παρουσία ενός ιδιώτη γιατρού. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει διαθέσιμος φορητός εξωτερικός απινιδωτής.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για προβλήματα υγείας ή τραυματισμούς που ενδεχομένως προκύψουν κατά την διάρκεια ή λόγω του αγώνα.

Στη διαδρομή των 9 χλμ. θα υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 2 ωρών και στην διαδρομή των 21 χλμ. θα υπάρχει χρονικό όριο τερματισμού 5 ωρών με κόφτη αθλητών  και χρονικό όριο τις 3 ώρες στον κεντρικό σταθμό (12 χλμ.)

 

Επικοινωνία     

Κωνσταντίνος Σεργιανίτης 6972314344

Κωνσταντίνος Στάικος 6972772791

Λάμπρος Κατέρης 6977748479

Αναστάσιος Βασιλείου 6970884035

Ε-mail: syllogosdrosohori@gmail.com

 

 

Δημοφιλη Αρθρα