fbpx

2ο Running Παλιού Αγιονερίου στις 27 Μαΐου 2023 (προκήρυξη)

Newsroom
2o running

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 θα διεξαχθεί στο Παλιό Αγιονέρι Κιλκίς το 2ο Running Παλιού Αγιονερίου, με αγώνες 10 χλμ., 3 χλμ. 1150μ., 950μ., 650μ. και 450 μ.

Τον αγώνα διοργανώνουν o ΑΠΣ Ατρόμητος Π. Αγιονερίου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Σκοπός της διοργάνωσης των αγώνων είναι να αναδειχθεί στην πράξη η αξία του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας και της συλλογικότητας.

Μέσα από την κοινή προσπάθεια όλων να εκφραστεί η ανάγκη και η επιθυμία των μαθητών για έναν κόσμο πιο όμορφο και ειρηνικό.

Για αυτό και σύνθημα των αγώνων είναι: «Το όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη». Επίσης, με τον αγώνα των εφήβων και ενηλίκων να προβληθεί το πρότυπο του αθλητή – δρομέα και να παραδειγματιστούν τα παιδιά μικρότερων ηλικιών.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 27 Μαΐου 2023, με ώρα έναρξης 18:00

 

ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Oλες οι διαδρομές θα ξεκινούν από τον κεντρικό δρόμο στο ύψος της πλατείας του χωριού και θα ολοκληρώνονται στο ίδιο σημείο, και θα ακολουθούν κυκλική πορεία.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ & ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ώρες εκκίνησης και αποστάσεις για τους Μαθητικούς Αγώνες:

Νήπια (450μ) στις 18:00

Α’-Β’ Δημοτικού (650μ) στις 18:15

Γ’-Δ’ Δημοτικού (950μ) στις 18:30

Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού (1150μ) στις 18:45

 

Όλες οι διαδρομές θα είναι γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο του Δημοτικού Σχολείου Π. Αγιονερίου και τα όμορα οικοδομικά τετράγωνα (Βόρεια, Νότια και Ανατολικά), ανάλογα την απόσταση.

 

Δικαίωμα συμμετοχής: Αγόρια και κορίτσια (μεικτός αγώνας) που φοιτούν:

– στα προνήπια και τα νήπια (για τη διαδρομή των 450 μ.),

– στη Α’ και Β’ Τάξη του Δημοτικού (για τη διαδρομή των 650 μ.),

– στη Γ’ και Δ’ Τάξη του Δημοτικού (για τη διαδρομή των 950 μ,.) και

– στη Ε’ και Στ’ Τάξη του Δημοτικού (για τη διαδρομή των 1150 μ.),

των οποίων οι γονείς έχουν καταθέσει στη Διοργανώτρια Επιτροπή τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση συγκατάθεσης που συναινεί στη συμμετοχή του ανήλικου παιδιού του στον αγώνα (ηλεκτρονική ή χειρόγραφη). Ο γονέας / κηδεμόνας ασκεί αποκλειστικά και υπεύθυνα τη γονική μέριμνά του. Η συμμετοχή για τα παιδιά είναι δωρεάν.

 

3.000 μ. (3 Km In The Village Run)

Ώρα εκκίνησης: 19:10

Περιγραφή διαδρομής: Η διαδρομή θα ξεκινάει από τον κεντρικό δρόμο στο ύψος της Πλατείας του χωριού. Θα κατευθύνεται Βόρεια μέχρι το τέλος του δρόμου, θα στρίβει προς τα Δυτικά και θα συνεχίζει με κατεύθυνση Νότια στον παράλληλο δρόμο της κεντρικής οδού. Θα συνεχίζει μέχρι το τέλος του δρόμου, θα στρίβει προς τα Δυτικά και στη συνέχεια προς τα Βόρεια στον κεντρικό δρόμο, ώστε να τερματίζει στο σημείο εκκίνησης.

Δικαίωμα συμμετοχής: Άντρες και γυναίκες (μεικτός αγώνας), έφηβοι και ενήλικες, άνω των 13 ετών (σε μία κατηγορία). Η συμμετοχή για τους δρομείς είναι 3 ευρώ και το αντίτιμο καταβάλλεται έως τις 24/05/2023 μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής.

 

10.000 μ. (10 Km + 130 m Dirt & Tar Road)

Ώρα εκκίνησης: 19:00

Περιγραφή διαδρομής: Η διαδρομή θα ξεκινάει από τον κεντρικό δρόμο στο ύψος της Πλατείας του χωριού. Θα κατευθύνεται Ανατολικά μέσα από το χωριό με κατεύθυνση προς το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Από εκεί – μέσω της αγροτικής οδού – θα συνεχίζει Βόρεια μέχρι την επαρχιακή οδό Μαυρονερίου – Ν. Αγιονερίου, όπου και θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας.

Θα συνεχίζει με κατεύθυνση Δυτικά και επί τη επαρχιακής οδού Μαυρονερίου – Ν. Αγιονερίου, ενώ μετά τη διασταύρωση Π. Αγιονερίου – Ανθοφύτου, η διαδρομή θα κατευθύνεται Νότια – μέσω της αγροτικής οδού, ώστε οι δρομείς να οδηγούνται εντός του οικισμού του Π. Αγιονερίου, από τη Δυτική Πλευρά, από την οδό που διέρχεται από το Γήπεδο του ΑΠΣ Ατρόμητος και του Δημοτικού Σχολείου, με κατεύθυνση τον κεντρικό δρόμο του χωριού στο ύψος της Πλατείας. Η θετική υψομετρική της διαδρομής είναι 130μ.

Δικαίωμα συμμετοχής: Άντρες και γυναίκες (μεικτός αγώνας), έφηβοι και ενήλικες, άνω των 13 ετών (σε μία κατηγορία). Η συμμετοχή για τους δρομείς είναι 10 ευρώ και το αντίτιμο καταβάλλεται έως τις 24/5/2023 μαζί με τη δήλωση Συμμετοχής.


 
 

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, στις 23:59

agioneri

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για το 2ο Running – Μαθητικούς Αγώνες Δρόμου Π. Αγιονερίου δεν απαιτείται αντίτιμο συμμετοχής για τους μαθητές κάτω των 13 ετών.

Για όλους τους συμμετέχοντες άνω των 13 ετών απαιτείται η καταβολή 3 ευρώ για την συμμετοχή στον αγώνα των 3.000 μ. και 10 ευρώ για τη συμμετοχή στον αγώνα των 10.000 μ., με βάση τη διαδικασία και τις προθεσμίες που ορίζονται στη Δήλωση συμμετοχής.

Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες χρειάζεται να είναι νωρίτερα στο χώρο για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους και την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής και του φακέλου τους. Αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα ολοκληρωθεί στις 18:00.

 

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Σε όλους τους δρομείς που θα συμμετέχουν και θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Για τους δρομείς των 10.000 μ. θα δοθεί επιπλέον αναμνηστική μπαντάνα. Για τους πρώτους τρεις (3) νικητές κάθε κατηγορίας ανδρών-γυναικών, θα δοθούν ξεχωριστά έπαθλα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η έναρξη των αγώνων θα γίνει το Σάββατο 27 Μαΐου 2023, στις 18:00, στην πλατεία του Π. Αγιονερίου, όπου θα συγκεντρωθούν όλοι οι αθλητές και θεατές των αγώνων. Η λήξη όλων των αγώνων και οι απονομές των κατηγοριών, θα γίνουν με εκτιμώμενη ώρα 21:00.

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Όλοι οι δρομείς συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ζήτημα υγείας προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε ιατρική εξέταση. Οι δρομείς λαμβάνουν μέρος με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη και υπεύθυνη δήλωση-συγκατάθεση κηδεμόνα, έχοντας κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και κάθε καρδιολογικό ή άλλο έλεγχο. Για τον αγώνα θα εφαρμοστούν όλα τα κριτήρια ασφάλειας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας τα οποία θα ισχύουν την περίοδο υλοποίησης του αγώνα, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υγειονομικών φορέων. Θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση προς όλους τους εγγεγραμμένους δρομείς σχετικά με όλες τις πτυχές της διοργάνωσης, τους κανονισμούς και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει Υγειονομική Κάλυψη.

Στήριξη για την αντιμετώπιση πιθανών επειγόντων ιατρικών περιστατικών με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ

– Κάθε δρομέας είναι υποχρεωμένος να φέρει τον αριθμό τρεξίματος που θα του δοθεί, σε εμφανές σημείο στη μπλούζα του, ώστε να μπορεί να αναγνωρίζεται, καθώς και να χρονομετρείται / κατατάσσεται.

– Στους αγώνες των 3.000 μ. και 10.000 μ. θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση καθώς και σήμανση διαδρομών.

– Στον τερματισμό θα υπάρχει πάγκος τροφοδοσίας.

– Δύναται να υπάρξει τροποποίηση των κανόνων και διαδρομών.

– Σε περίπτωση αναβολής αγώνα, θα οριστεί νέα ημερομηνία.

 

Με εκτίμηση

Η Οργανωτική Επιτροπή / ΑΠΣ Ατρόμητος Π. Αγιονερίου

Επικοινωνία: Κυπαρίσσης Νικόλαος | 6972137564 (viber)

E-mail: atromitospa@gmail.com

 

Ερχονται ακόμα:

Belles Historic Trail (3 Ιουνίου 2023)

7ο Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου (17 Ιουνίου 2023)

5ος Αγώνας Πάρκου Νυχτερινές Διαδρομές (24 Ιουνίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα