fbpx

2ος Αγώνας Δρόμου Πετρούπολης “ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ” (1η Δεκεμβρίου 2019)

iRun

Ο Δήμος Πετρούπολης διοργανώνει για το 2019 τον «2ο ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ “ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ”».

Ο αγώνας απευθύνεται σε αθλητές, αλλά και σε όλους τους αθλούμενους και μη, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης που θέλουν να νιώσουν την χαρά της άθλησης και να συμβάλλουν στην υλοποίηση ενός κοινωνικού σκοπού, μιας και αντί για χρηματικό αντίτιμο είναι υποχρ2οςεωτική η προσφορά τουλάχιστον μίας σακούλας με τρόφιμα ή φάρμακα για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου & του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Πετρούπολης.


Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019
Ώρα προσέλευσης: 8:30 – Ώρα εκκίνησης: 10:00

 
 

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ:

10,2 km τρέξιμο Ανδρών και Γυναικών

5,1 km τρέξιμο ή γρήγορο περπάτημα Ανδρών και Γυναικών

Ηλικιακές κατηγορίες: 1η: 16 έως 29 ετών, 2η: 30 έως 39 ετών, 3η: 40 έως 49 ετών, 4η: 50 έως 59 ετών, 5η: 60 ετών και άνω

1 km τρέξιμο παιδιών (αγοριών και κοριτσιών) έως 15 ετών

ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:
Οι διαδρομές θα είναι κυκλικές με κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού και οι δρομείς θα κινηθούν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Το μήκος της διαδρομής είναι μετρημένο και η διεξαγωγή του αγώνα θα επιτηρείται από την Ελληνική Αστυνομία, τις Δημοτικές Υπηρεσίες και τους εθελοντές.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται ΕΔΩ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΔΩΡΕΑΝ (για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Πετρούπολης είναι υποχρεωτική η προσφορά τουλάχιστον μίας σακούλας με τρόφιμα ή φάρμακα).

ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ: από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.

Εκδήλωση για τη ζωή και την αθλητική δράση του Στέλιου Κυριακίδη

Εν όψει του 2ου Αγώνα Δρόμου Πετρούπολης «Στέλιος Κυριακίδης», ο Δήμος Πετρούπολης διοργανώνει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση “γνωριμίας” με την ζωή και την αθλητική δράση του Στέλιου Κυριακίδη. Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου για τον θρύλο του μαραθωνίου, με τίτλο “Η ζωή και το αιώνιο έργο του Στέλιου Κυριακίδη”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, (Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου) στις 19:30. (Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό).


 
 

Το βιβλίο αποτελεί μία ιδιαίτερη έκδοση για τη ζωή του κορυφαίου μαραθωνοδρόμου, βασισμένο σε έρευνα του γιου του, Δημήτρη Κυριακίδη και του Κωνσταντίνου Σάμιου.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι διαδρομές του αγώνα που φέρει το όνομα του «ανθρώπου που έτρεξε για έναν λαό», του Στέλιου Κυριακίδη, με πλούσια προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό και σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο.

Την 1η Δεκεμβρίου αθλητές και αθλούμενοι τρέχουν για καλό σκοπό στην Πετρούπολη, αφού αντί για χρηματικό αντίτιμο θα προσφέρουν τουλάχιστον μία σακούλα με τρόφιμα ή φάρμακα για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου & του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Πετρούπολης.

Η διοργάνωση φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να αποτελέσει ένα σπουδαίο ραντεβού για όλους τους δρομείς που θέλουν να συνδυάσουν την προσπάθεια και την αντοχή με το φιλανθρωπικό πνεύμα.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί στιγμιότυπα από τον 50ο Διεθνή Μαραθώνιο της Βοστώνης (42.195 m), το 1946, στον οποίο ο Στέλιος Κυριακίδης τερμάτισε πρώτος, με χρόνο ρεκόρ 2.29.27!

Στέλιος Κυριακίδης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 1946

Πληροφορίες για τον αγώνα

ΑΠΟΝΟΜΗ ΚΥΠΕΛΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

Στον αγώνα των 5.100 m και 10.200 m:
– Ο 1ος νικητής ανά φύλλο και ανά κατηγορία θα παραλάβει κύπελλο και μετάλλιο.
– Ο 2ος και 3ος νικητής ανά φύλο και ανά κατηγορία θα παραλάβουν ιδιαίτερο μετάλλιο.

Στον αγώνα παιδιών του 1 km:
– Οι τρεις πρώτοι νικητές ανά φύλλο θα παραλάβουν κύπελλο.
– Σε όλους τους δρομείς που θα συμμετέχουν (ανεξαρτήτως διαδρομής και απόδοσης) θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Σταθμοί υποστήριξης
Κατά μήκος των διαδρομών θα υπάρχουν 2 σταθμοί υδροδοσίας των αθλητών με εμφιαλωμένα νερά.
Στον τερματισμό θα διατίθενται σε όλους τους συμμετέχοντες εμφιαλωμένα νερά, μπανάνες και άλλα προϊόντα των χορηγών.

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
Όλοι οι αγώνες θα έχουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση CHIP TIMING, βάση της οποίας θα γίνει η κατάταξη (σε κάθε αγώνα) κατά κατηγορία.

Παραλαβή αριθμών
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται την προηγούμενη ημέρα, από τις 9:00 έως τις 14:00, από την Πλατεία Ηρώ (χώρος αφετηρίας και τερματισμού) και την ημέρα του αγώνα από τις 8:30 έως τις 9:30.

Επιστροφή Chip/Αριθμών
Η επιστροφή των Chip είναι υποχρεωτική και θα γίνεται μετά το τέλος του αγώνα στην γραμματεία. Με την επιστροφή θα δίνονται αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Υπεύθυνη Δήλωση Υγείας και Ασφάλισης Συμμετεχόντων:
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη (υγεία, ασφάλιση, ασφάλεια πραγμάτων και χρημάτων) και με την εγγραφή/συμμετοχή στον αγώνα αναλαμβάνουν ατομική ευθύνη.

Α’ Βοήθειες
Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει κατά τη διεξαγωγή του αγώνα για την παρουσία ιατρών, ασθενοφόρου και εθελοντών διασωστών.

  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Δήμο Πετρούπολης στα τηλέφωνα: 213 20 24 400-401

Δημοφιλη Αρθρα