fbpx

36ο Μπλόκο Καλογρέζας στις 12 Μαρτίου 2023 (προκήρυξη)

Newsroom
bloko kalogrezas

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθεί στη Νέα Ιωνία ο 36ος αγώνας δρόμου «Μπλόκο Καλογρέζας» με αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 1,5 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Ν. Ιωνίας, ο Φυσιολατρικός Ομιλος Ν. Ιωνίας και ο Αθλητικός & Γυμναστικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας «Ανατολή».

Ο αγώνας θα έχει αφετηρία και τερματισμό στο δημοτικό στάδιο Νέας Ιωνίας (λεωφόρος Εθνικής Αντίστασης, Νέα Ιωνία). Θα διεξαχθεί επί δημοσίας οδού και σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές του ΣΕΓΑΣ και της IAAF.

Οι διαδρομές των 5 και 10 χλμ. είναι μετρημένες και πιστοποιημένες από τις AIMS & IAAF.

 

Ωρα εκκίνησης

10 χλμ.: 09:00

5 χλμ.: 09:00

1,5 χλμ.: 08:45

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι ανοιχτές έως την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023.

 

Ανώτατο όριο συμμετοχών

10 χλμ.: 500

5 χλμ.: 500

1,5 χλμ.: 250

Η συμμετοχή σε αγώνα εκτός των ηλικιακών κατηγοριών θα είναι εκτός συναγωνισμού.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Θα υπάρχει στη διαδρομή σταθμός ανεφοδιασμού νερού στα 5 χλμ., κατά την διάρκεια του αγώνα των 10 χλμ. Επίσης, σταθμός τροφοδοσίας και υποστήριξης των δρομέων θα υπάρχει στον Τερματισμό στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας.

 

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Οι διαδρομές είναι επίσημα μετρημένες και θα είναι απόλυτα προστατευμένες από την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία και τους εθελοντές – κριτές.

Για τον αγώνα των 10.000 μ. θα υπάρχουν ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η χρονομέτρηση των αγώνων δρόμου θα γίνει με χρήση συστήματος Ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης (rfid, chip timing) και όλοι οι δρομείς πρέπει να αγωνισθούν με τον αριθμό συμμετοχής τοποθετημένο σε εμφανές σημείο στην ενδυμασία τους.

bloko kalogrezas

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μετά τη λήξη κάθε αγώνα θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των τριών (3) πρώτων δρομέων (Άνδρες-Γυναίκες) καθώς και των τριών πρώτων ανά ηλικιακή κατηγορία.

Τα επίσημα αποτελέσματα όλων των δρομέων που συμμετείχαν στους αγώνες θα ανακοινώνονται από τους υπεύθυνους ηλεκτρονικής χρονομέτρησης στην ιστοσελίδα www.opandni.gr, και www.ags-anatoli.gr.

 

ΕΠΑΘΛΑ

Αναμνηστικό δίπλωμα θα πάρουν όλοι(-ες) οι συμμετέχοντες(-ουσες), στην πίσω πλευρά του οποίου αναφέρεται το ιστορικό του Μπλόκου Καλογρέζας.


 
 

Μετάλλιο θα λάβουν οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες, κάθε κατηγορίας ηλικίας, στους αγώνες των 1.500 μ., 5000μ. και 10.000 μ.

Κύπελλο θα πάρουν ο πρώτος και η πρώτη του αγώνα των 1.500 μ., των 5000μ. και των 10.000 μ. της γενικής κατάταξης του τερματισμού, καθώς και ο πρώτος και η πρώτη κάθε κατηγορίας ηλικίας.

Θα απονεμηθεί επίσης ένα Κύπελλο, «το έπαθλο του αθλητή που δεν νίκησε», με κλήρωση, στο τέλος των αγώνων, σε έναν αθλητή που δεν θα έχει λάβει άλλη τιμητική διάκριση.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΤΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ

 

ΣΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ

Οι αριθμοί θα παραλαμβάνονται το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας από 09:00 έως και 13:00 καθώς και την ημέρα του αγώνα, από το ίδιο σημείο.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Το αργότερο 30’ πριν από την εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να αφήσουν τα πράγματα τους, μέσα σε κλειστό σάκο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου και θα φυλάσσονται από τον υπεύθυνο ιματισμού. Μετά το πέρας του αγώνα τους, μπορούν να τα παραλάβουν από το ίδιο σημείο με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους και το όνομά τους από τον υπεύθυνο ιματισμού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΣΑΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΙΜΑΛΦΗ Ή ΦΑΡΜΑΚΑ. ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΞΙΑΣ.

 

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΡΟΜΕΩΝ

Οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους σε όλη τη διαδρομή και οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλοεμποδίζονται στην προσπάθειά τους, να επιτρέπουν σε πιο γρήγορους δρομείς να τους προσπερνούν και γενικά να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σε περίπτωση τραυματισμού δρομέα, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης καθώς και εθελοντές – διασώστες που καλύπτουν την διαδρομή, από τους δρομείς που θα αντιληφθούν το περιστατικό.

 

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν από τον ΣΕΓΑΣ και τη ΓΓΑ.

Όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες, μετέχουν με προσωπική τους ευθύνη, για θέματα υγείας, ατυχήματος και προσωπικής ασφάλειας.

Όλοι πρέπει να έχουν εξεταστεί από ειδικό γιατρό της επιλογής τους και να είναι υγιείς πριν τους αγώνες.

Για τα ανήλικα παιδιά την ευθύνη έχουν οι γονείς τους, που υποβάλλουν τη δήλωση.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παραιτείστε από οποιαδήποτε απαίτηση, από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή του αγώνα και αποδέχεστε ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή σας.

Παραχωρείται το δικαίωμα στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν το όνομα και τη φωτογραφία του αθλητή προς τα μέσα ενημέρωσης και οπουδήποτε θεωρηθεί σκόπιμο για την προώθηση και την προβολή του αγώνα.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλησης & Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) Δήμου Ν. Ιωνίας, (Λ. Ηρακλείου 268, Ν. Ιωνία, Τηλ. 210 2759768, 210 2777721 ώρες 09.00 – 14.00),

ΑΓΣ ΑΝΑΤΟΛΗ, Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας, τηλ. 2102772423 ώρες 17:00 – 20:30

και στις ιστοσελίδες: www.opandni.gr & www.ags-anatoli.gr

 

Ερχονται ακόμα:

4ο Ατλας Trail Running (9 Απριλίου 2023)

1ος Αντικαρκινικός Αγώνας Μνήμης Ορεινού Τρεξίματος «Νοιάζομαι» (23 Απριλίου 2023)

Μαραθώνιος Λοχ Νες (1 Οκτωβρίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα