fbpx

35oς Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας στις 2 Απριλίου 2023 (προκήρυξη)

Newsroom
Βαρτζάκειος

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί στον Πειραιά ο 35oς Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας – Γύρος Πειραιά (13,5 χλμ., 2 χλμ.).

Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια ΑττικήςΠεριφερειακή Ενότητα Πειραιά και τον Οργανισμό ΠολιτισμούΑθλητισμού & Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος συν μνήμη του αγωνιστή βαλκανιονίκη και μαραθωνοδρόμου Γρηγόρη Λαμπράκη για γη συμπλήρωση των 60 χρόνων από τη δολοφονία του.

Στην προσπάθεια του ΣΔΥΠ για την ενίσχυση κοινωνικών φορέων του Πειραιά, οι δρομείς κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής, θα καταβάλουν το ποσό των 5€ για την αγορά εξοπλισμού για τις λειτουργικές ανάγκες του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) ΠΕΙΡΑΙΑ.

 

Τόπος διεξαγωγής: Πειραιάς, Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Ωρα προσέλευσης δρομέων: 08.30

Ωρα εκκίνησης αγώνα 13,5 χλμ: 10.30

Ωρα εκκίνησης αγώνα 2 χλμ. (παιδιά μέχρι 18 ετών): 09.30

 

Δηλώσεις Συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 στις 21:00, εκτός και αν έχει συμπληρωθεί νωρίτερα το όριο των 1.000 συμμετοχών. Για εγγραφές πατήστε εδώ

Θα υπάρχει και η δυνατότητα ομαδικών εγγραφών, για συμμετοχές άνω των 10 αθλητών. Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται μαζικά, από τον υπεύθυνο της κάθε ομάδας (θα οριστεί κατά την εγγραφή). Αυτό ισχύει και για τους δύο αγώνες.

Δεν θα γίνονται δεκτές δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα (δεν θα υπάρχει γραμματεία).

Για τον αγώνα 2 χλμ. των παιδιών μέχρι 18 χρονών, οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται από τη σχετική πλατφόρμα εδώ στην ιστοσελίδα μας www.sdypir.gr μέχρι την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023.

 

Παραλαβή Αριθμών και chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης

Προς εξυπηρέτηση των δρομέων, οι αριθμοί θα παραδίδονται από τα καταστήματα αθλητικών ειδών ZACKRET, στο κατάστημα του Πειραιά, Εθνικής Αντιστάσεως και Τσαμαδού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/03: 09.00 – 20.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 01/04: 09.00 – 17.00

ΠΡΟΣΟΧΗ: Την ημέρα του αγώνα δεν θα δίνονται αριθμοί, παρά μόνο στους δρομείς που θα έλθουν αυθημερόν από την επαρχία και θα το έχουν δηλώσει στην πλατφόρμα της δήλωσης συμμετοχής.

 

Κύπελλα – Μετάλλια

Θα βραβευτούν οι 3 πρώτες νικήτριες και οι 3 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του αγώνα των 13.500 μ., καθώς και οι 3 πρώτοι αθλητές και οι 3 πρώτες αθλήτριες, του αγώνα των 2.000 μ. Και στους δύο αγώνες, θα αθλοθετηθούν Κύπελλα για τη μεγαλύτερη ομαδική συμμετοχή αθλητών – μαθητών.

Σε όλους όσους θα τερματίσουν, θα δοθεί ιδιαίτερο θεματικό αναμνηστικό μετάλλιο και δώρα χορηγών.

Αποτελέσματα Σεπτέμβριος 2022

Παροχές

– Θα υπάρχουν σταθμοί με νερό κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

– Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

– Χώρος φύλαξης ρούχων αθλητών.

– t-shirt του αγώνα

– Μπανάνες

– Χυμοί

– Δώρα χορηγών

– Aλλες εκπλήξεις!

 


 
 

Ασφάλεια – Υγεία

Η διοργάνωση έχει φροντίσει για την ασφάλεια του αγώνα και τον επαρκή αριθμό δεικτών.

Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος θα πρέπει να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη.

Το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (τμήμα Πειραιά) θα βοηθήσει εθελοντικά τον αγώνα, όπως και το Πειραϊκό Θεραπευτήριο με ασθενοφόρο.

Γιατρός του αγώνα θα είναι ο ιατρός- καρδιολόγος κος Γεώργιος Βίτσας.

 

Διαδρομές

Αγώνας 2.000 μ

Εκκίνηση: Μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο επί της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Διαδρομή: Ηρώων Πολυτεχνείου με κίνηση στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος μέχρι τη Λεωφόρο Χατζηκυριακού, δεξιά μέχρι τη διασταύρωση με την Ευπλοίας, αναστροφή και επιστροφή από Λεωφόρο Χατζηκυριακού, Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι το Δημοτικό Θέατρο.

Τερματισμός: Μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο.

 

Αγώνας 13.500μ

Εκκίνηση: Μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο επί της Ηρώων Πολυτεχνείου,

Διαδρομή: Ηρώων Πολυτεχνείου με κίνηση στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος μέχρι την Λεωφόρο Χατζηκυριακού, δεξιά μέχρι τη διασταύρωση στο φανάρι της σχολής Ναυτικών Δοκίμων και αριστερά επί της Ιακώβου Ράλλη, στην Γεωργίου Θεοτόκη δεξιά προς την παραλία και αριστερά κίνηση επί της Ακτής Θεμιστοκλέους σε όλο το μήκος της, έως την Μαρίνα Ζέας, δεξιά στη Μαρίνα Ζέας και κίνηση σε όλο το μήκος του οδοστρώματος της Μαρίνας έως το τέλος της, κάτω από την Πλατεία Αλεξάνδρας, αναστροφή και αντίστροφη ακριβώς πορεία μέχρι το Δημοτικό Θέατρο,

Τερματισμός: Μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο

 

Εθελοντές

Καλούμε όσα μέλη και φίλους μας επιθυμούν να βοηθήσουν στην ασφαλή κάλυψη του αγώνα ως εθελοντές, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας στη σχετική αίτηση ή να επικοινωνήσουν με τα παρακάτω τηλέφωνα και να το δηλώσουν: 6944684680, 6936020274, 6973034982.

Στους εθελοντές, όπως κάθε χρόνο, θα δοθούν, το T-shirt του αγώνα και μία τσάντα με μπανάνα, νερό και δώρα χορηγών.

Με τις ευχές για καλό τερματισμό,

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Δ.Υ. Πειραιά

Ο Πρόεδρος του Σ.Δ.Υ.Π.: Αγγελος Σάμιος

Ο Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Τσόπελας

H Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά: Σταυρούλα Αντωνάκου

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ – δήμου Πειραιά: Ιωσήφ Βουράκης

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.: Σωτήρης Κάκιας

Ο Τεχνικός Διευθυντής: Αναστάσιος Δαμιανός

 

Ερχονται ακόμα:

4ο Atlas Trail Running (9 Απριλίου 2023)

Μοσχοπόδι Trail (22 Απριλίου 2023)

3ος Ορεινός Αγώνας Chios Hardstone Trail (29 Απριλίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα