fbpx

3ο Atromitos Ultra στις 8-9 Απριλίου 2023 (προκήρυξη)

Newsroom
Atromitos Ultra

H ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ με μεγάλη χαρά ανακοινώνει τη διοργάνωση του 3ου Atromitos Ultra στις 8-9 Απριλίου 2023 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά.

Σε απόσταση 42km από το κέντρο και της Αθήνας και μόλις 5km από τον Τύμβο του Μαραθώνα, ο οποίος κατασκευάστηκε για να καλύψει τα σώματα των 192 νεκρών Αθηναίων από την ομώνυμη μάχη εναντίον των Περσών το 490π.Χ, βρίσκεται το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει το αγώνισμα της κωπηλασίας και του κανόε σπριντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και αποτελεί κομμάτι του Εθνικού πάρκου Σχοινιά και ένα από τα μόνο 3 εγκεκριμένα προπονητικά κέντρα κωπηλασίας στην Ευρώπη.

Περιμετρικά της 2km μήκους λίμνης υπάρχει ιδανική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή, κλειστή στην κυκλοφορία και αρκετές υποδομές διάσπαρτες στην πάνω από ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο έκταση που καλύπτει το κωπηλατοδρόμιο.

Η παγκόσμια άνθηση των υπεραποστάσεων είναι παρούσα και οι απανταχού δρομείς καλούνται να δοκιμαστούν αθλητικά και υπαρξιακά, επιλέγοντας αγώνες από μια μεγάλη δεξαμενή.

 Atromitos Ultra

Το ATROMITOS ULTRA παρέχει:

Την επιλογή του αγώνα των 12 ωρών (κυκλική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή 2 km) , ενός διαφορετικού είδους αγώνα όπου σε 12 ώρες ο αθλητής καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα.

Προθάλαμος του αντίστοιχου αγώνα των 24 ωρών και απαραίτητη πρώτη προσέγγιση για κάποιον που επιθυμεί αργότερα να λάβει μέρος σε αγώνες διάρκειας άνω των 20 ωρών, προσφέρεται και αυτός για κάλυψη κριτηρίων συμμετοχής σε άλλους αγώνες υπεραποστάσεων, πειραματισμούς και δοκιμές δρομικών παραμέτρων που αργότερα θα εφαρμόσουμε σε λιγότερο ελεγχόμενα αγωνιστικά περιβάλλοντα.

Τέλος, την επιλογή του αγώνα των 24 ωρών (κυκλική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή 2 km), όπου σε 24 ώρες ο αθλητής καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνισμα υπεραποστάσεων, για οποίο η διεθνής ομοσπονδία υπεραποστάσεων διεξάγει αγώνες σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Μια δοκιμασία με επίκεντρο τη δρομική επιβίωση του αθλητή και με αναρίθμητες σωματικές και ψυχολογικές διακυμάνσεις.

Οι παραπάνω αγώνες αποτελούν αγώνες κριτήρια-πρόκριση για διεθνείς αγώνες υπεραποστάσεων όπως το Σπάρταθλον.

Τόσο στον αγώνα των 12 ωρών όσο και στον αγώνα των 24 ωρών θα υπάρχει ενδιάμεση επίσημη καταγραφή των επιδόσεων των αθλητών στις παρακάτω αποστάσεις – αγωνίσματα:

Στο 12ωρο: 6ωρο, 50km, 100km

Στο 24ωρο: 6ωρο, 12ωρο, 100km, 100miles

Atromitos Ultra

1) ΤΟΠΟΣ – ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.

2) ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

Η ώρα εκκίνησης για τον αγώνα των 12 ωρών και των 24 ωρών θα δοθεί το Σάββατο 8 Απριλίου στις 09:00 παραπλεύρως της γραμματείας του Κωπηλατοδρομίου.

3) ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ

12 ώρες (Με ενδιάμεσες επίσημες καταγραφές επιδόσεων σε: 6ωρο, 50km, 100km)

24 ώρες (Με ενδιάμεσες επίσημες καταγραφές επιδόσεων σε: 6ωρο, 12ωρο,50km, 100km, 100μίλια)

4) ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Σε όλους τους παραπάνω αγώνες δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα του αγώνα (γεννηθέντες – γεννηθείσες το 2005 και μεγαλύτεροι-μεγαλύτερες).

Atromitos Ultra

5) ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους εμπρόθεσμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι δρομείς συμμετέχουν με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από γιατρό πριν από τη συμμετοχή τους λόγω και της ιδιαιτερότητας του αγώνα.

6) ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Οι αθλητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τον αγώνα από 5 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι 31 Μαρτίου 2023 μέσω του ιστοτόπου www.fearlessevents.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ 12 ΚΑΙ 24 ΩΡΩΝ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΝΤΑΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 120 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΜΑΖΙ

7) ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Οι αγώνες, των 12ωρών και των 24ωρών, θα διεξαχθούν σε πιστοποιημένη ασφάλτινη, επίπεδη, κυκλική διαδρομή των 2Km παραπλεύρως των πύργων χρονομέτρησης του κωπηλατοδρομίου. Εκτός από τη διαδρομή πιστοποιημένα είναι και όλα τα ενδιάμεσα split. Η διαδρομή και οι κανονισμοί των αγώνων είναι σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς της IAU και ελέγχονται τόσο από κριτές του ΣΕΓΑΣ όσο και από αντίστοιχο επόπτη.

8) ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ –ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι δρομείς θα μπορούν να λάβουν τροφοδοσία και υποστήριξη (π.χ ρουχισμό) σε συγκεκριμένο και οριοθετημένο από τη διοργάνωση σημείο. Στο σημείο αυτό θα υπάρχουν πάγκοι της διοργάνωσης με νερό, ενεργειακά συμπληρώματα, ηλεκτρολύτες, φρούτα, ξηρούς καρπούς, αναψυκτικά κ.ά., αλλά και πάγκοι τους οποίους θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πληρώματα υποστήριξης των αθλητών.

Οποιαδήποτε βοήθεια σε σημείο διαφορετικό από το σημείο που θα έχει οριοθετήσει η διοργάνωση επιφέρει την αυτόματη ακύρωση του αθλητή που την λαμβάνει. Οι αθλητές των 24ωρών εκτός των πάγκων της διοργάνωσης θα μπορούν να λάβουν βοήθεια και από τον προσωπικό τους πάγκο ο οποίος επιλέγεται από τους ιδίους. Οποιαδήποτε βοήθεια σε σημείο διαφορετικό από τα ορισθέντα σημεία επιφέρει την αυτόματη ακύρωση του αθλητή που την λαμβάνει.

Οι αθλητές του αγώνα των 24 ωρών θα δικαιούνται επίσης 1 γεύμα κατά τη διάρκεια του αγώνα το οποίο θα είναι διαθέσιμο 20:00-22:00.

Atromitos Ultra

9) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη γραμματεία του αγώνα.

10) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Θα υπάρχει οριοθετημένος και φυλασσόμενος χώρος εναπόθεσης σάκων των αθλητών ωστόσο καλό είναι στο σάκο να αναγράφεται ο αριθμός του αθλητή και να μην περιέχει αντικείμενα μεγάλης αξίας. Οι αθλητές των 24 ωρών θα διαθέτουν και προσωπικό πάγκο.

11) ΕΠΑΘΛΑ

Στον αγώνα των 12 ωρών όσοι αθλητές-αθλήτριες συμπληρώσουν 50km ή 6ώρες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες θα λάβουν επιπλέον κύπελλα-έπαθλα. Επίσης θα βραβευθούν η καλύτερη επίδοση στους άνδρες και η καλύτερη επίδοση στις γυναίκες στα ενδιάμεσα split ήτοι 6ωρο 12ώρου, 50km 12ωρου, 100km 12ώρου.

Στον αγώνα των 24 ωρών όσοι αθλητές-αθλήτριες συμπληρώσουν 100km ή 12ώρο θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες θα λάβουν επιπλέον κύπελλα-έπαθλα. Επίσης θα βραβευθούν η καλύτερη επίδοση στους άνδρες και η καλύτερη επίδοση στις γυναίκες στα ενδιάμεσα split ήτοι 6ωρο 24ώρου, 12ώρο 24ώρου, 50km 24ωρου, 100km 24ώρου, 100μίλια 24ώρου.

Ηλικιακές κατηγορίες δεν θα υπάρξουν.

Atromitos Ultra

12) ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τον αγώνα των 12 ωρών:

60 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή μέχρι και 5 Μαρτίου 2023

70 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή από 6 Μαρτίου 2023 μέχρι και 31 Μαρτίου 2023

 

Για τον αγώνα των 24 ωρών:

80 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή μέχρι και 5 Μαρτίου 2023

90 ευρώ για όσους ολοκληρώσουν την εγγραφή από 6 Μαρτίου 2023 μέχρι και 31 Μαρτίου 2023

 

Οι παραπάνω τιμές αφορούν α βασικά πακέτα συμμετοχής τα οποία περιλαμβάνουν:

– Αριθμό συμμετοχής και παραμάνες

Chip χρονομέτρησης

– Αναμνηστικό TShirt του αγώνα

– Αναμνηστικό μετάλλιο (Βλ. παράγραφο 11. ΕΠΑΘΛΑ)

– Τροφοδοσία από τους πάγκους της διοργάνωσης (Βλ. παράγραφο 8. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ )

Atromitos Ultra

13) ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

13.1 Όλοι οι συμμετέχοντες μέχρι 1 ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα τους πρέπει να παρουσιασθούν στη Γραμματεία του αγώνα παραπλεύρως του σημείου εκκίνησης για να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους (νούμερο, chip κ.τλ)

13.2 Τα νούμερα των δρομέων πρέπει να φορεθούν σε εμφανές σημείο και μόνο από το πρόσωπο για το οποίο έγινε η εγγραφή.

13.3 Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό διευθυντή του αγώνα με βάση τους κανονισμούς.

13.4 Τις νυχτερινές ώρες ενδέχεται ο φωτισμός των εγκαταστάσεων να μην ικανοποιεί τις απαιτήσεις ορισμένων δρομέων σε ορισμένα σημεία της διαδρομής. Η διοργάνωση σε αυτά τα σημεία ενισχύει το φωτισμό με φορητούς προβολείς ωστόσο προτείνουμε οι αθλητές των 24 ωρών να έχουν στον εξοπλισμό τους φακό κεφαλής για την περίπτωση που τον χρειαστούν αυτοί ή το πλήρωμα υποστήριξης τους.

14) ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Ολοι οι συμμετέχοντες υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την υποχρέωση και την ευθύνη να μεριμνήσουν για όλες τις ιατρικές εξετάσεις οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να λάβουν μέρος σε αγώνα υπεραπόστασης.

15) ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Η διοργάνωση σε συνεργασία με Εθελοντικές Ομάδες Διασωστών θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

16) ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Εταιρεία: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

17) ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Χρήστος Μαυρίκιος

18) ΑΝΑΒΟΛΗ-ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σε περίπτωση έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς πολιτείας ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί ή να ματαιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι αθλητές έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Atromitos Ultra είτε να λάβουν πίσω το αντίτιμο συμμετοχής τους.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Ιστοσελίδα

Facebook

Instagram

 

Ερχονται ακόμα:

Μαραθώνιος Παρισιού (2 Απριλίου 2023)

Μαραθώνιος Σαουθάμπτον (23 Απριλίου 2023)

Μαραθώνιος Ρίγα (7 Μαΐου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα