fbpx

Ο 3ος ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 50 χιλιομέτρων στα Μέγαρα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου

iRun

Ο Δήμος Μεγαρέων και τo Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού «Ηρόδωρος» του Δήμου Μεγαρέων σε συνεργασία με τον «Απόλλων Δυτ. Αττικής» τους «Αθηναίους Δρομείς» και τους δρομείς Μεγάρων «Ο Όρσιππος», υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, προς τιμήν του Βύζαντα, σπουδαίου αποικιστή και θαλασσοπόρου του 8ου αιώνα π.Χ. και ιδρυτή της πόλης Βυζάντιο (μετέπειτα Κωνσταντινούπολη) και άλλων πόλεων στη Μεσόγειο θάλασσα (π.χ. Υβλαία Μέγαρα στη Σικελία), διοργανώνουν και προκηρύσσουν αγώνα υπεραπόστασης με την επωνυμία, «3ος Βυζαντινός Αγώνας 50 χιλιομέτρων» με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης (πλατεία Λυτάρα) των Μεγάρων.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, ώρα 09:00

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν οι δρομείς που έχουν συμμετάσχει και τερματίσει σε έναν (1) τουλάχιστον μαραθώνιο δρόμο κατά την τελευταία τριετία. Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ.

Τεχνικές Πληροφορίες Αγώνα

1. Η διαδρομή του 3ου Βυζαντινού Αγώνα Δρόμου είναι 49.600 μ., είναι εξ ολοκλήρου ασφάλτινη και συνδυάζει όλες τις πτυχές και εκφάνσεις της όμορφης μεγαρικής φύσης. Οι δρομείς εξέρχονται σύντομα του οικιστικού ιστού των Μεγάρων και ακολουθούν πορεία μέσα σε φυστικεώνες, ελαιώνες, αμπελώνες και μεγάλα δασώδη κομμάτια, ενώ για πέντε (5) περίπου χιλιόμετρα τρέχουν στη μαγευτική παραλία Αλεποχωρίου – Ντουράκου. Για να δείτε το διαδραστικό χάρτη της διαδρομής πατήστε ΕΔΩ. Το υψομετρικό προφίλ της διαδρομής παρακάτω:


2. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, που προβλέπουν σταθμούς ανεφοδιασμού ανά 5 χλμ και ιατρική μέριμνα.
3. Ο Βυζαντινός Αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, τα αποτελέσματά του δεν προσμετρώνται ως επίσημο όριο σε κανέναν άλλο αγώνα και σκοπό έχει την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και μία πρώτη επαφή με τους αγώνες υπεραποστάσεων.
4. Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς υπεύθυνους των αγώνων και τον Αλυτάρχη των αγώνων.
5. Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με RFID chip (Race Result).
6. Τα νούμερα θα παραληφθούν την ημέρα του αγώνα από την αφετηρία στα Μέγαρα.
7. Ο αγώνας θα έχει διάρκεια 7 ώρες και 30 λεπτά. Μετά το πέρας των χρονικών ορίων (λήξη αγώνα στις 16:30) οι δρομείς θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.
8. Κατά τη διάρκεια του αγώνα (7 ώρες και 30 λεπτά) τον τελευταίο δρομέα θα ακολουθεί λεωφορείο στο οποίο θα επιβιβάζονται οι δρομείς που εγκαταλείπουν τον αγώνα (όχημα-σκούπα).
9. Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα θα μεριμνήσει το Τμήμα Τροχαίας Μεγάρων.
10. Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα και την παροχή υπηρεσιών προς τους δρομείς θα χρησιμοποιηθούν εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.

Σταθμοί Ανεφοδιασμού
1. Θα υπάρχουν 9 σταθμοί ελέγχου/ανεφοδιασμού ως εξής: 5 χλμ, 10 χλμ, 15 χλμ, 20 χλμ, 25 χλμ, 30 χλμ, 35 χλμ, 40 χλμ και 45 χλμ.
2. Όποιος δρομέας θελήσει να έχει δικό του σκεύασμα σε κάποιο σταθμό θα πρέπει να το παραδώσει στη γραμματεία του αγώνα το αργότερο μία ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα δηλαδή έως τις 8:00 πμ.

Μεταφορά Δρομέων
1. Πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών θα ξεκινήσει την Κυριακή 19/1/2020 στις 06:30 από την πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα
2. Για την επιστροφή των δρομέων στη Αθήνα θα αναχωρήσει πούλμαν από την πλατεία Βασιλίσσης Φρειδερίκης (Λυτάρα) στις 17:15.


 
 

Δηλώσεις Συμμετοχής

1. Οι δηλώσεις συμμετοχής στον «3ο Βυζαντινό Αγώνα 50 km» θα γίνουν μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας πατώντας ΕΔΩ
2. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας δήλωσης συμμετοχής, γίνεται αποδοχή των όρων χρήσης.
3. Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Δημήτριος Βόρδος (τηλέφωνο 6932356312).

Κόστος Συμμετοχής
1. Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα ανέρχεται στο ποσό των τριάντα ευρώ (30,00 €) και περιλαμβάνει:

  • Αριθμό με ηλεκτρονικό chip χρονομέτρησης.
  • Αναμνηστικό μετάλλιο για όλους τους τερματίσαντες.
  • Τεχνικό μπλουζάκι dry-fit για όλους τους συμμετέχοντες.
  • Ελαφρύ γεύμα αποκατάστασης στον τερματισμό.
  • Αναμνηστικό δίπλωμα τερματισμού.
  • «Τσάντα του αθλητή» με διάφορα τοπικά προϊόντα των Μεγάρων.

Έπαθλα – Διακρίσεις

1. Κύπελλο στους έξι (6) πρώτους άνδρες νικητές.
2. Κύπελλο στις έξι (6) πρώτες γυναίκες νικήτριες.
3. Αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους τους τερματίσαντες.
4. Αναμνηστικό δίπλωμα τερματισμού.
5. Κύπελλο στον πρώτο νικητή, δημότη Μεγαρέων ανεξαρτήτως σειράς κατάταξης.
6. Κύπελλο στην πρώτη νικήτρια, δημότη Μεγαρέων ανεξαρτήτως σειράς κατάταξης.

Όριο Συμμετοχών
Ο αριθμός των συμμετοχών δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 350.
Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τους αγώνες λήγει την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 (και θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό των αγώνων). Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να κλείσουν νωρίτερα την ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχών σε περίπτωση που συμπληρωθεί το ανώτατο όριο.

Κοινωνικό Πρόγραμμα – “Τρέχουμε για καλό σκοπό”

Σε ακόμα έναν αγώνα δρόμου θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα συλλογής – ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Ν.Π.Δ.Δ. “ΗΡΟΔΩΡΟΣ” με το σύνθημα ΑΣΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑ”.

Όλοι οι δρομείς έχουν ένα δεύτερο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που δεν χρησιμοποιούν. Αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια, θα έχουν πλέον την δυνατότητα να τα παραδώσουν (με την προϋπόθεση να είναι προς χρήση) σε ειδικούς κάδους που θα βρίσκονται στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ.
Στη συνέχεια, αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους, προωθούνται σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη, όχι μόνο για να τρέξουν και να αθληθούν αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους.

Δημοφιλη Αρθρα