fbpx

41οι Δικταίοι Αγώνες – ZEUSRUN 2022 (προκήρυξη)

iRun
Δικταίοι Αγώνες Zeus Run

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ψυχρού «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ» με τον Όμιλο Υπέρ Αποστάσεων Κρήτης, σε συν-διοργάνωση με την Περιφερειακή Eνότητα Λασιθίου Κρήτης, τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και της ΕΟΛΣΜΑ-Υ προκηρύσσουν τους 41ους Δικταίους Αγώνες – ZEUSRUN 2022, 24 χιλιομέτρων, 6χλμ., σε υψόμετρο 860μ.

 

Προετοιμάζεσαι για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο; Έλα στο Οροπέδιο Λασιθίου και πάρε μέρος στο καλύτερο long run, στο ZeusRun 2022!

Δικταίοι Αγώνες

 

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

“41οι Δικταίοι Αγώνες – ΖeusRun”

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Οι αγώνες σε δημόσια οδό περιλαμβάνουν: Γύρος Οροπεδίου Λασιθίου – Αγώνας Δρόμου 24χλμ., Αγώνας Δρόμου 6χλμ. – δυναμικό βάδισμα, Αγώνας Δρόμου.

Όλες οι Διοργανώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Κυριακή 21 Αυγούστου 2022.

ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:

Ο Τερματισμός για όλες τις κατηγορίες θα είναι η πλατεία του χωριού μπροστά από την κεντρική πέτρινη βρύση του Ψυχρού.

Αγώνας Δρόμου 24χλμ.: Αφετηρία από το Δικταίο Άντρο (Σπήλαιο Γέννησης του Δία).

Αγώνας Δρόμου 6χλμ. : Αφετηρία από τη Μονή Παναγίας Βιδιανής.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Γύρος Οροπεδίου Λασιθίου : Ώρα εκκίνησης 17:00

Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή του Γύρου Οροπεδίου Λασιθίου περιλαμβάνει τα χωρία : Μαγουλά – Καμινάκι – Αβρακόντες – Κουδουμαλιά –Αγιος Γεώργιος – Αγιος Κωνσταντινος μετά την έξοδο από το χωρίο συναντάμε στα αριστερά μας τη Μονή Παναγίας Κρουσταλένιας στη συνέχεια – Μέσα Λασίθι – Μέσα Λσιθάκι – Μαρμακέτο –Τζερμιάδο – Λαγού – Πινακιανό – περνάμε από τη Μονή Παναγίας Βιδιανής – Κάτω Μετόχι – Άγιος Χαράλαμπος – Πλάτη – Ψυχρό – Τερματισμός στην πλατεία του χωριού μπροστά απο την κεντρική πέτρινη βρύση του Ψυχρού.

Αγώνας Δρόμου 6χλμ. : Ώρα εκκίνησης 17:30

Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 6χλμ. περιλαμβάνει τα χωρία : Κάτω Μετόχι – Άγιος Χαράλαμπος – Πλάτη – Ψυχρό – Τερματισμός στην πλατεία του χωριού μπροστά απο την κεντρική πέτρινη βρύση του Ψυχρού.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Γύρο του Οροπεδίου Λασιθίου θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, στον Αγώνα Δρόμου των 6χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους ή με υπεύθυνη δήλωση του γονέα και κηδεμόνα.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ:

Έπαθλα 1ου αγώνα δρόμου στα 24χλμ (κύπελλο και μετάλλιο) απονέμονται στους/στις:

-τρεις πρώτους νικητές της Γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών, 

-τρείς πρώτους νικητές βετεράνων Ανδρών 40-49, 

-τρεις πρώτους 50-59, 

-τρεις πρώτους 60+,

-τρεις πρώτους εφήβων 17- 19,

-τρεις πρώτες Βετεράνων Γυναικών 30-39 , 

-τρεις πρώτες 40-49, 

-τρεις πρώτες 50+

-στον πρώτο Δημότη/σα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

5.2 Έπαθλα 2ου αγώνα δρόμου στα 6χλμ: (κύπελλο και μετάλλιο) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της Γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών

5.6 Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Μετάλλιο – Δίπλωμα & Μπλουζάκι.

5.7 Κίνητρα Συμμετοχής – Παροχές

Τα Κίνητρα Συμμετοχής για τους πρώτους νικητές και τις πρώτες νικήτριες των Δικταίων Αγώνων θα αναρτηθούν στο επίσημο site της διοργάνωσης που τελεί υπό κατασκευή αυτή την περίοδο ύστερα από απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής. Καθώς είναι και αγώνας προετοιμασίας για κάποιον που επιθυμεί να τρέξει το Νοέμβριο τον Μαραθώνιο της Αθήνας.


 
 

Θα υπάρχει λίστα με τις εκπτώσεις των επιχειρήσεων στης εστίασης και της διαμονής για να επιλέξουν όσοι αθλητές επιθυμούν να γευματίσουν ή και να διανυκτερεύσουν στο όμορφο Οροπέδιο Λασιθίου.

Δικταίοι Αγώνες

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:

Για κάθε αγώνα θα είναι 2 ώρες πριν την εκκίνηση και σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο και το site της διοργάνωσης όπου θα μπορούν και μέσα από εκεί να δηλώσουν συμμετοχή οι αθλητές.

Τηλέφωνα επικοινωνίας συμμετοχής: 6944467744 & 6974481191.

7. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Αγώνας Δρόμου 24χλμ.: 12 ευρώ/αθλητή.

Αγώνας Δρόμου 6χλμ.: 5 ευρώ/αθλητή.

Η πληρωμή θα γίνεται την ημέρα του αγώνα.

8. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ:

Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων covid-19 παρακαλούνται όλοι οι αθλητές να κάνουν ένα 24ωρο πριν ένα self test για την ασφάλεια όλων.

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στους συμμετέχοντες όλων των Αγώνων Δρόμου της Διοργάνωσης σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ κατά τη διάρκεια του αγώνα τα οποία οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Συστήνεται σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση και ειδικότερα σε όσους είναι άνω των 35 ετών σε καρδιολογικό έλεγχο.

Από τους διοργανωτές δεν θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για τον κάθε συμμετέχοντα διότι όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με ατομική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους υπογράφοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση η οποία συμπεριλαμβάνεται στην έντυπη ή ηλεκτρονική Δήλωση Εγγραφής για τον κάθε ένα αγώνα της Διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα προσωπικό Ιατρικών Υπηρεσιών και Πρώτων Βοηθειών θα βρίσκεται στην περιοχή εκκίνησης -τερματισμού αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε επείγοντος ιατρικού περιστατικού με την παροχή Πρώτων Βοηθειών.

9. ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ:

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, αρχής γενομένης από το 4οχλμ.

Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται στους συμμετέχοντες στην εκκίνηση, τον τερματισμό καθώς και ανά 2,5χλμ. μετά το 4ο χλμ.

Επιπλέον, θα διατίθενται ισοτονικά ποτά στους συμμετέχοντες στην εκκίνηση, τον τερματισμό καθώς και ανά 5χλμ. μετά το 8ο χλμ.

Στη διαδρομή από το 5ο χλμ. και μετά και ανά 5χλμ. θα υπάρχει δυνατότητα παροχής προσωπικών ποτών και συμπληρωμάτων από συνοδευτικά των συμμετεχόντων πρόσωπα.

10. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

Σε κάθε χιλιόμετρο των αγωνιστικών διαδρομών θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης. Σε κάθε χιλιόμετρο του αγώνα των 6 χλμ.. θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

11. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Δικταίο δρόμο είναι τρείς ώρες(3) από την προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης στις 17:00, (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον Μαραθώνιο μέχρι τις 20:00).

Για τον αγώνα δρόμου των 6χλμ. το χρονικό όριο είναι μιάμιση ώρα (1.30’), (οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα των 6 χλμ. μέχρι τις 18:30).

12. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

12.1 Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των αγώνων της Διοργάνωσης έχει αναλάβει

Επίσημη εταιρεία χρονομέτρησης.

Για τον Δικταίο Δρόμο: στην εκκίνηση και στον τερματισμό. Επίσης, οι δρομείς θα έχουν ενδιάμεσους χρόνους και σημεία ελέγχου κατά μήκος της διαδρομής.

Για τα 6χλμ.: στην εκκίνηση και στον τερματισμό.

Επίσης, οι δρομείς θα έχουν ενδιάμεσο χρόνο και σημεία ελέγχου κατά μήκος της διαδρομής.

12.2 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Για όλους τους Αγώνες Δρόμου της Διοργάνωσης στους οποίους υπάρχει Επίσημη Ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο μετά τη λήξη των αγώνων. Τυχόν Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα ανάρτησης των αποτελεσμάτων στο Website της διοργάνωσης. Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

  • Για ηλεκτρονικές εγγραφές εδώ.

Δημοφιλη Αρθρα