Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας (sdartas.gr) υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ θα διοργανώσει τον 4ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου με την ονομασία «4rd ARTA NIGHT RUN 1881», στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης της πόλης της Άρτας την 24η Ιουνίου 1881.
Πρόκειται για αγώνα δρόμου 10.500 και 4.800 μέτρων με αφετηρία την πλατεία Σκουφά (Παρηγορήτισσα) και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Άρτας, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Η «αρχόντισσα της Άρτας», η Βυζαντινή εκκλησία της Παρηγορήτισσας βρίσκεται στη δυτική πλαγιά του λόφου Περάνθης, και είναι αναμφίβολα από τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης.
Κατά μήκος της διαδρομής οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παραποτάμιο πάρκο, σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, Βυζαντινά μνημεία και μέρος της παραποτάμιας ζώνης δίπλα στο γεφύρι καθώς ο ήλιος δύει.
• Προσεχώς θα ακολουθήσει η προκήρυξη της διοργάνωσης.