fbpx

4ος Ορειβατικός αγώνας Τσαριτσάνης – Ολύμπου

iRun
Ένας αγώνας που γίνεται ανάμεσα σε δύο μεγάλα ιστορικά γεγονότα που στο διάβα τους σημάδεψαν την ιστορική και μαρτυρική Τσαριτσάνη. 20 Αυγούστου ημέρα μνήμης του 2ου Ολοκαυτώματος από τους Ναζί, και 5 Οκτώβρη 1912 η πρώτη μεγάλη μάχη για την απελευθέρωση της Ελλάδας γίνεται στα σύνορα της Μελούνας και στα μονοπάτια ελευθερίας όπου διεξάγεται ο αγώνας στις 7-8/9/2019.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ου ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΟΥ

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης διοργανώνει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας τον 4ο Ορειβατικό αγώνα στις 07-08/09/2019.

Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν οι αγώνες:

1) Ορεινός αγώνας απόστασης 21 χλμ.

2) Σέγκια trail απόστασης 8χλμ.

3) Πεζοπορίες 4.5 χλμ. και 1,5 χλμ. και αγώνας 1000μ. για μικρά παιδιά με την ονομασία Κρυόβρυση fun run όπου οι δρομείς θα απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές, όπως τους κάκτους, βότανα παλιούς νερόμυλους, τη πηγή Κρυονέρι το βράχο του Αη Σωτήρα στα μονοπάτια του βουνού και του δάσους της Ιστορικής και Μαρτυρικής Κοινότητας Τσαριτσάνης  με την υποστήριξη  του Δήμου Ελασσόνας, της Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης, του Δασαρχείου Ελασσόνας, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Κισσάβου-Ελασσόνας, του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης, του Ιππικού Ομίλου Τσαριτσάνης και αθλητών, καθώς και με τη στήριξη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας,της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.), τους επαγγελματίες και την ενεργή συμμετοχή άλλων τοπικών εθελοντικών ομάδων και Συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ελασσόνας, Νομού Λάρισας.

ΑΓΩΝΑΣ 21 ΧΛΜ.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2019 Ώρα Εκκίνησης: 08:30
Έγκυρο Όριο Τερματισμού: 13:30 Επίδοση Αριθμών: από 07:00 έως 08:00 (Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης) Αφετηρία: Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Απόσταση 21 χλμ.Θετική υψομετρική 1438μ. Μέτριας δυσκολίας διαδρομή, σε μονοπάτια, κυρίως, με εμφανή σήμανση και σε ελάχιστους συνδετήριους δασικούς δρόμους.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΑΓΩΝΑΘα υπάρχουν τρεις (4) σταθμοί ανεφοδιασμού στον αγώνα οι οποίοι περιγράφονται παρακάτω:
1. Σταθμός- Δέση Μυκηναϊκής Ακρόπολης Όρθης στα 3,8 χλμ. νερό. 2. Σταθμός- Άγιος Σωτήρας στα 8.4χλμ,. νερό, ισοτονικό 3. Σταθμός – Σέγκια (διπλός στα 10 χλμ.+15χλμ.νερό, ισοτονικό, ξερή τροφή, σταφίδες.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Το κόστος συμμετοχής ευθύνης είναι 18€, για ομαδικές εγγραφές άνω των 5 αθλητών το ποσό είναι 15 euro και περιλαμβάνει: Ανάγλυφο μετάλλιο ,Γιλέκο αντιανεμικό- αδιάβροχο ιδανικό για τρέξιμο και όχι μόνο ,Σακούλα του αθλητή και τροφοδοσία μετά το τέλος του αγώνα. Επίσης  όσοι δρομείς εγγραφούν μετά από τις 2/8/19 και μετά η τιμή θα είναι 10 euro και δεν θα περιλαμβάνει το αντιανεμικό γιλέκο.

?ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ 21 ΧΛΜ.

ΑΓΩΝΑΣ 8 ΧΛΜ. ( ΣΕΓΚΙΑ TRAIL )

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2019 Ώρα Εκκίνησης: 09:15 Έγκυρο Όριο Τερματισμού: 12:00 Επίδοση Αριθμών: από 07:00 έως 08:15 (Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης) Αφετηρία: Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία Τσαριτσάνης
Ένας σταθμός ανεφοδιασμού στα Σέγκια 3,8 χλμ.
Περιγραφή διαδρομής: Μέτριας δυσκολίας διαδρομή σε μονοπάτια ,κυρίως, με εμφανή σήμανση και μόνο συνδετήριους δασικούς δρόμους των μονοπατιών.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
Το κόστος συμμετοχής, ευθύνης είναι 10€ για ομαδικές εγγραφές άνω των 5 αθλητών το ποσό θα είναι 8 euro, και περιλαμβάνει:
Ανάγλυφο μετάλλιο, τεχνική μπλούζα με το λογότυπο του αγώνα ,τροφοδοσία και σακούλα αθλητή μετά το τέλος του αγώνα. Μετά από τις 2/8/19 το ποσό συμμετοχής θα είναι 5 euro και δεν θα περιλαμβάνεται η τεχνική μπλούζα.
ΕΠΑΘΛΑ
Στους 3 πρώτους αθλητές κάθε κατηγορίας (ανδρών και γυναικών) θα δοθούν κύπελλα, ενώ σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

?ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕΓΚΙΑ TRAIL 8ΧΛΜ.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ (Μονοπάτι Νο1 -Κρυόβρυση-Νερόμυλοι-Σμίξη-δασικός δρόμος-συνοικία Παναγιά) – Τσαριτσάνη
Εκκίνηση και τερματισμός κεντρική πλατεία Τσαριτσάνης ,απόσταση 4.5 χλμ. Όσοι αγαπούν τη φύση είναι μια καλή ευκαιρία να συμμετέχουν και να γνωρίσουν από κοντά τα βότανα, τα άγρια χόρτα, τους κάκτους να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης και του δάσους Τσαριτσάνης και στην επιστροφή να ξεναγηθούν στα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τον πύργο του Μάμτζιου, την Οικονόμειο Σχολή, τα λαγούμια, τις εκκλησίες, το Αυστριακό προξενείο και τα μνημεία της πλατείας.

ΒΟΛΤΑ-Πεζοπορία (φύση, ιστορία και πολιτισμός)
Απόστασης 1.5χλμ. απευθύνεται κυρίως, σε συνοδούς αθλητών, επισκέπτες και όσους θέλουν να κάνουν μια βόλτα γνωριμίας της Τσαριτσάνης, τις εκκλησίες τα ιστορικά μνημεία, τον πύργο του Μάμτζιου, τα λαγούμια, Οικονόμειο Σχολή, την Κρυόβρυση τον Προφήτη Ηλία ,το Αυστριακό προξενείο, τους Νερόμυλους και να χαρούν τις ομορφιές της φύσης και να μάθουν για την ιστορία και τον πολιτισμό της.


 
 

ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ FUN RUN
Αγώνας 1000 μ. περίπου για παιδιά δημοτικού που θα διεξαχθεί το Σάββατο 07/9/2019 το απόγευμα στις 19:00μμ.με τερματισμό και εκκίνηση την πλατεία Τσαριτσάνης, σε όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.
Ημερομηνία Λήξης Εγγραφών: 02 Αυγούστου 2019

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ
Η χρονομέτρηση των αγώνων, 21. χλμ. και 8 χλμ. θα γίνει χειροκίνητα και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι που δεν εμφανίζονται στα σημεία ελέγχου δεν θα κατατάσσονται.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ
Η Τσαριτσάνη βρίσκεται στο Νομό Λάρισας. Όσοι θα έρθουν από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη αφού φθάσουν στη Λάρισα παίρνουν το δρόμο Λάρισας-Κοζάνης. Στο 35ο χλμ. βρίσκεται η Τσαριτσάνη.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει φροντίσει, για όσους το επιθυμούν να διανυκτερεύσουν σε εσωτερικό χώρο εντός του Δημοτικού Σχολείου Τσαριτσάνης.

 

Κόστος συμμετοχής, ευθύνης:
21χλμ: 18 €   Ομαδικές εγγραφές 15 €.
8χλμ (Σέγκια Trail): 10 €  Ομαδικές εγγραφές 8 €.
Αριθμός λογαριασμού κατάθεσης ποσού εγγραφής: GR 70 0110 3410 0000 3410 0124 592 (Εθνική Τράπεζα, Δικαιούχος: Εξωραϊστικός Σύλλογος Τσαριτσάνης. Όσοι δρομείς πληρώσουν μέσω τράπεζας θα πρέπει να στείλουν με E-mail φωτοτυπία του αποδεικτικού κατάθεσης στο Email: exoraist.tsaritsanis@gmail.com
– Εγγραφές -Πληρωμές, μπορούν να γίνουν στα γραφεία του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, στον Κο Γουναρά Δημήτρη τηλ: 6944247867, στις ώρες λειτουργίας των γραφείων, κατόπιν συννενόησης. Επίσης στα μέλη του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Σύλλογου Τσαριτσάνης και στο Email: exoraist.tsaritsanis@gmail.com.
Εγγραφές μετά την ημερομηνία λήξης θα γίνονται μέχρι συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αθλητών (300), την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνονται εγγραφές.

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Θάνος Βαθράκης, κιν. 6974083557 Email: thanos.vathrakis@gmail.com
Δημήτρης Γουναράς, κιν. 6944147867 Email: jimigo@gmail.com
www.exoraistikos-tsaritsanis.gr/

 

Δείτε παρακάτω το spot του 4ου Ορειβατικού αγώνα Τσαριτσάνης… (από την ομάδα της Sportofrunning.eu)

https://www.facebook.com/sportofrunning.eu/videos/933393067000403/?v=933393067000403

Δημοφιλη Αρθρα