fbpx

5o Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου στις 19/2/2023 (προκήρυξη)

Newsroom
Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 θα διεξαχθεί στο Χιλιομόδι Κορινθίας το 5o Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου (21 χλμ., 6 χλμ.).

Τον αγώνα διοργανώνουν η FREELAND ADVENTURE CAMP, ο Δασικός Συνεταιρισμός Χιλιομοδίου Κορινθίας και ο Σύλλογος Πυροπροστασίας Χιλιομοδίου  «Soste to».

1η Διαδρομή: 21 χλμ. (09:30)

2η Διαδρομή: 6 χλμ. (09:45)

Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου
Οι διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό το ίδιο σημείο εντός της κατασκήνωσης «Freeland Adventure Camp». Ξεκινούν από υψόμετρο 360μ., με υψηλότερο σημείο τα 747μ. για τα 21 χλμ. και τα 490μ. για τα 6χλμ.

21 χλμ: 10500μ μονοπάτια, 10000μ δασικοί δρόμοι και 500μ άσφαλτος. Σήμανση: ξύλινες πινακίδες με κόκκινα βελάκια κατεύθυνσης, ταινία έργου σε εμφανή σημεία και χιλιομετρικές ενδείξεις.

6 χλμ: 5000μ δασικοί δρόμοι και 1000μ μονοπάτι. Σήμανση με κίτρινα βελάκια, ταινία έργου και χιλιομετρική ένδειξη.

Συμμετοχές
Δικαίωμα συμμετοχής στο δρομικό γεγονός έχουν άνδρες και γυναίκες με συμπληρωμένο το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους. Ο κάθε δρομέας αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου, πριν τον αγώνα. Υποχρεούται να υπογράψει τη σχετική ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση μαζί με την εγγραφή. Η μη κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης, αποτελεί αιτία αποκλεισμού από τον αγώνα.

Ορίζουμε τους 400 δρομείς ως «οροφή» συμμετοχής σε κάθε διαδρομή χωριστά. Προσοχή: η θέση, δηλαδή η συμμετοχή, «κλειδώνει» με την πληρωμή του αντίτιμου και όχι μόνο με την εγγραφή. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν στις 5 Φεβρουαρίου 2023.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Κόστος συμμετοχής:

21 χλμ.: 20€

6 χλμ.: 6€

Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου

 

Παροχές – 21 χλμ.

– πρωινό ρόφημα με τσάι βουνού κατά την άφιξη του δρομέα στο χώρο

– ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG

– τεχνικό μπλουζάκι

– τροφοδοσία σε 4 σταθμούς

– βαρύτιμο αναμνηστικό μετάλλιο

– ρόφημα πρωτεΐνης «Χρυσά Αυγά» και πλήρες γεύμα μετά τον τερματισμό

 

Παροχές – 6 χλμ.

– πρωινό ρόφημα με τσάι βουνού

– ηλεκτρονική χρονομέτρηση από την εταιρία CHRONOLOG

– τεχνικό  μπλουζάκι

– τροφοδοσία ένας σταθμός

– βαρύτιμο αναμνηστικό μετάλλιο

– ρόφημα πρωτεΐνης «Χρυσά Αυγά» και πλήρες γεύμα μετά τον τερματισμό

 

Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου

Σημειώσεις
Η δήλωση συμμετοχής θεωρείται έγκυρη μετά την καταβολή του κόστους συμμετοχής, στο σύστημα πληρωμής της οργάνωσης με κάρτα (χρεωστική – προπληρωμένη – πιστωτική).

Καμία εγγραφή δεν θα γίνει δεκτή, αν δεν συνοδευτεί με την κατάθεση του ποσού συμμετοχής. Ο έλεγχος κάθε εγγραφής θα πραγματοποιείται εντός τριών ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να ακυρώσουν την συμμετοχή τους μέχρι την 6η Φεβρουαρίου 2023 και δικαιούνται επιστροφή χρημάτων με παρακράτηση 2€ για τα έξοδα των συναλλαγών.Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής, μετά την 6η Φεβρουαρίου 2023 τα χρήματα συμμετοχής δεν επιστρέφονται και δεν γίνεται δεκτή αντικατάσταση θέσης από άλλον αθλητή ή αθλήτρια.

 

Διαδικαστικά
Η παράδοση-παραλαβή των αριθμών, από τη γραμματεία του αγώνα, θα γίνει στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης «Freeland» από 07:00 έως 09:00 την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Η τεχνική ενημέρωση των αγώνων θα γίνει στον χώρο της αφετηρίας, 15’ πριν από την εκκίνηση.

Χρονικό όριο αποκλεισμού για την 1η διαδρομή των 21 χλμ. ορίζονται οι 5 ώρες για άνδρες και γυναίκες. Οσοι δρομείς προσεγγίσουν εκπρόθεσμα το σημείο τερματισμού υποχρεούνται να παραδώσουν το τσιπ χρονομέτρησης στους υπεύθυνους και μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

Σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής θα καταγράφεται το πέρασμα όλων των δρομέων. Ως όριο ολοκλήρωσης  του αγώνα των 6 χλμ. ορίζονται οι 2 ώρες.

Δρομείς που θα διακόψουν την προσπάθειά τους, κατά την αποχώρησή τους καλούνται να απευθύνονται για λόγους ασφαλείας στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου, να παραδίδουν το τσιπ χρονομέτρησης και να ενημερώνονται για τον τρόπο επιστροφής στο χώρο της Freeland.

Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου


 
 

Σταθμοί τροφοδοσίας
21 χλμ.

5 χλμ., νερό

9 χλμ., νερό

12  πλήρης

16 χλμ., νερό

21 χλμ. πλήρης

 

6 χλμ.
3 χλμ., νερό

6 χλμ., πλήρης

 

Εξοπλισμός
Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές και τις αθλήτριες, συστήνεται όμως να έχουν ελάχιστο εξοπλισμό επιβίωσης, όπως αδιάβροχο μπουφάν, τροφή ανάγκης για όσους αθλητές και αθλήτριες εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα προσφέρει επιπλέον ασφάλεια και άνεση στη διάρκεια της προσπάθειάς τους.

Νερό θα προσφέρεται μόνο σε Κύπελλο μιας χρήσης. Οι καιρικές συνθήκες, την ημέρα του αγώνα, ενδέχεται να είναι άσχημες λόγω εποχής, για αυτό τον λόγο είναι σκόπιμο να ληφθεί ειδική μέριμνα για την ένδυση.

 

Επαθλα
Αναμνηστικά – έπαθλα:
– Για τους τρεις πρώτους νικητές γενικής κατάταξης, άνδρες & γυναίκες και των δύο διαδρομών: Κύπελλο – Μετάλλιο
– Για όσους τερματίσουν στη 2η διαδρομή των 6 χλμ και όσοι τερματίσουν στη 1η διαδρομή των 21 χλμ.: Βαρύτιμο μετάλλιο.

– Ηλικιακές κατηγορίες:

Άνδρες 21χλμ
18 έως 29 ετών: Κύπελλα, οι τρεις πρώτοι

30 έως 39 ετών: Κύπελλα, οι τρεις πρώτοι

40+ ετών: Κύπελλα, οι τρεις πρώτοι

Γυναίκες 21χλμ
18 έως 29 ετών: Κύπελλα, οι τρεις πρώτοι

30 έως  39 ετών: Κύπελλα, οι τρεις πρώτοι

40+ ετών: Κύπελλα, οι τρεις πρώτοι

Σημείωση: Εξαιρούνται από τις ηλικιακές κατηγορίες οι 3 πρώτοι – πρώτες, γενικής κατάταξης και για να ισχύει η κατηγορία θα πρέπει να υπάρχουν το λιγότερο 6 δρομείς

Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου

Ασφάλεια, Ιατρική Κάλυψη
Η διοργάνωση θα φροντίσει για την ασφάλεια των αθλητών, με την παρουσία Εθελοντικών Ομάδων της περιοχής και τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που θα βρίσκονται σε ετοιμότητα κατά μήκος της διαδρομής, ασθενοφόρο σε προσιτό σημείο και στον τερματισμό θα υπάρχει μέριμνα για πρώτες βοήθειες από εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο κάθε δρομέας οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του, ιδιαίτερα στα μονοπάτια και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους που ζητούν να προσπεράσουν.

Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα η Οργανωτική Επιτροπή από αθλητές που αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό για αυτό σε κάθε αριθμό συμμετοχής αναγράφεται τηλέφωνο της γραμματείας για άμεση επικοινωνία.

Η Οργανωτική επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη σε τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλητών που θα μετάσχουν στον αγώνα.

 

Ποινές: Δρομείς που δεν θα περάσουν ή δεν θα καταγραφούν στα σημεία ελέγχου  ακυρώνονται. Θα προηγηθεί έλεγχος του ενδιάμεσου αποτελέσματος πριν αφαιρεθούν τα ονόματα τους από τον τελικό πίνακα.

Ενστάσεις θα γίνονται μόνο από τον ίδιο τον δρομέα μέχρι και 30 λεπτά μετά τον τερματισμό στους υπεύθυνους της Οργανωτικής Επιτροπής.

Φύλαξη ρούχων: Στον χώρο της κατασκήνωσης θα παρέχεται φύλαξη τον προσωπικών αντικειμένων των αθλητών-τριων καθώς και αλλαγής ρούχων μετά το πέρας του αγώνα. Επίσης για όποιον/α αθλητή-τρια επιθυμεί παρέχεται η δυνατότητα ντους με ζεστό νερό μετά το τέλος του αγώνα.

 

Επιπλέον
Παρέχεται η δυνατότητα διαμονής την παραμονή του αγώνα στην κατασκήνωση «FREELAND ADVENTURE CAMP» κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης με τον ιδιοκτήτη Αθανασόπουλο Αλέξανδρο στο τηλ:  6974 883484.
Μετά το τέλος του αγώνα θα προσφερθεί πρωτεϊνούχο ρόφημα από την εταιρία «Χρυσά Αυγά» των Νικολάου & Παναγιώτη Σκούρτη καθώς και παραδοσιακό γεύμα, γίδα βραστή.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: 6974-883484
ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΞΙΑΣ: 6949-090416
ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ: 6974-754589

Η σελίδα μας για πληροφορίες: https://www.facebook.com/trialchiliomodi/

Η Οργανωτική Επιτροπή

 

Ερχονται ακόμα:

Μαραθώνιος Παρισιού (2 Απριλίου 2023)

Μαραθώνιος Σαουθάμπτον (23 Απριλίου 2023)

Μαραθώνιος Ρίγα (7 Μαΐου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα