fbpx

5ος Δρόμος 21 Μαθητών στις 2 Απριλίου 2023 (προκήρυξη)

Newsroom
Δρόμος 21 Μαθητών

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί στο Μακροχώρι Ημαθίας ο λαϊκός αγώνας δρόμου μνήμης με την ονομασία «5ος Δρόμος 21 Μαθητών», απόστασης 10,4 χλμ., 2 χλμ., 1 χλμ. και 250 μ.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μακροχωρίου Ημαθίας «Ψηφιδωτό», σε συνεργασία με το Αθλητικό Tμήμα του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας και τον ιδρυτή του Αγώνα 21 Μαθητών «Λαογραφικό Σύλλογο Ντοπίων Μακροχωρίου & Περιχώρων».

 

Αναλυτικά οι κατηγορίες

– Αγώνας δρόμου 10.400μ. (ηλικίας 16 ετών και άνω)

– Περιπατητικός λαϊκός αγώνας Υγείας: 3.000μ. (ηλικίας 16 ετών και άνω)

– Αγώνας Δημοτικών 1.000μ. (ηλικιών Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξεων Δημοτικού)

– Αγώνας Δημοτικών 1.000μ. (ηλικιών Α’, Β’ & Γ’ τάξεων Δημοτικού)

– Αγώνας Γυμνασίων 2.000μ.

– Αγώνας ΑμΕΑ 250μ.

5ος Αγώνας 21 Μαθητών

Αγώνας 10.400 μέτρων (16 ετών και άνω)

Περιγραφή αγώνα: Ο αγώνας διεξάγεται εξ ολοκλήρου σε άσφαλτο, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές.

Η διαδρομή έχει ως εξής: Εκκίνηση στις 11:15 από την Πλατεία 21 Μαθητών επί της οδού Βασ. Γεωργίου στο Μακροχώρι, αμέσως δεξιά οδό Κοζάνης, δεξιά προς την οδό Καβάλας, αριστερα οδό Βασ. Γεωργίου, αριστερά (κυκλικό κόμβο) Μ. Αλεξάνδρου προς Διαβατό, τέρμα του κεντρικού δρόμου δεξιά, αριστερά και δεξιά, προς την Ε.Ο. Διαβατού – Μέσης.

Μπαίνοντας στο χωριό Μέση σε ανώνυμη οδό και στο τέρμα της, δεξιά όπου ενώνεται με την Ε.Ο. Μέσης – Βέροιας.

Στο σημείο αυτό θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερά (5ο χλμ). Σε απόσταση περίπου 1,5 km, δεξιά με κατεύθυνση και πάλι προς το Δ.Δ. Μακροχωρίου. Φθάνοντας στην οδό Δήμητρας, δεξιά, στη συνέχεια αριστερά από το ΚΕΚΥΚΑμΕΑ, δεξιά (από ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ) στην οδό Ι. Σωτηρίου, συνέχεια στην οδό Βασ. Γεωργίου, φθάνοντας στον τερματισμό της διαδρομής.

Διαδρομή – Χρονομέτρηση: 10.400μ. (Ασφάλτινη διαδρομή). Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά. Οι δρομείς θα πρέπει να διανύσουν την απόσταση των 5 km σε χρόνο που δεν υπερβαίνει τα 40 λεπτά και το σύνολο της διαδρομής σε 1 ώρα και 30 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση, ο δρομέας θα κινείται με δική του ευθύνη.

Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 5ο χλμ. (νερό) και στον τερματισμό (νερό + διατροφικά προϊόντα)

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Δηλώσεις συμμετοχής: Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, ώστε οι διοργανωτές να μπορέσουν να κάνουν τις κατάλληλες προετοιμασίες.

Επαθλα: Στους τρεις (3) πρώτους αθλητές της γενικής κατηγορίας ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης και στους τρεις (3) πρώτους της κατηγορίας Σωμάτων Ασφαλείας ανδρών και γυναικών, θα δοθεί Κύπελλο. Ειδική βράβευση θα υπάρχει στη γηραιότερη και στον γηραιότερο δρομέα.

Αναμνηστικά δώρα: Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθεί μετάλλιο και σακούλα που θα περιλαμβάνει, νερό και άλλα διατροφικά προϊόντα.

Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 τις πρωινές ώρες 08:00 έως 10:00 από τη Γραμματεία, στον προαύλιο χώρο του Σουπερμάρκετ KOSMOPLUS, αλλά και το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 τις ώρες από 10:00 έως 21:00, από την έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου Ημαθίας «ΨΗΦΙΔΩΤΟ», που βρίσκεται στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 21 – Μακροχώρι.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων, παρακαλούνται οι κάτοικοι του Μακροχωρίου και της ευρύτερης περιοχής που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, να παραλάβουν τους αριθμούς τους, το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 από τον Σύλλογο.

Για εγγραφές στα 10,4 χλμ. πατήστε εδώ

Μακροχώρι Ημαθίας

 

3.000μ. Περιπατητικός Δρόμος Υγείας (16 ετών και άνω)

Ο περιπατητικός δρόμος 3 χιλιόμετρων δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι να προσελκύσει τους ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και το περπάτημα, να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.

Περιγραφή Αγώνα: Ο αγώνας διεξάγεται εξ ολοκλήρου σε άσφαλτο, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές.

Η διαδρομή έχει ως εξής: Εκκίνηση στις 11:30 από την Πλατεία 21 Μαθητών επί της οδού Βασ. Γεωργίου. Αμέσως δεξιά οδό Κοζάνης, δεξιά προς την οδό Καβάλας, αριστερά οδό Βασ. Γεωργίου, απέναντι (κυκλικό κόμβο) δίπλα στην Εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου στην οδό Ι. Σωτηρίου, αριστερά (από ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ) στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού προς το Διαβατό, δεξιά στην οδό Υδρας, δεξιά στην οδό Ν. Τσανακτσίδη, αριστερά στην οδό Υψηλάντου, στο τέρμα της, δεξιά στην οδό Ι. Σωτηρίου, συνέχεια στην οδό Βασ. Γεωργίου, φθάνοντας στον τερματισμό της διαδρομής.

ΔιαδρομήΧρονομέτρηση: 3.000μ. (Ασφάλτινη διαδρομή – Χωρίς χρονομέτρηση).

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

Δηλώσεις συμμετοχής: Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, ώστε οι διοργανωτές να μπορέσουν να κάνουν τις κατάλληλες προετοιμασίες.

Αναμνηστικά δώρα: Στους τερματίσαντες θα δοθεί μετάλλιο και σακούλα που θα περιλαμβάνει, νερό και άλλα διατροφικά προϊόντα.

Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 02/04/23 τις πρωινές ώρες από 08:00 έως 10:00 από την Γραμματεία, στον προαύλιο χώρο του Σουπερμάρκετ KOSMOPLUS, αλλά και το Σαββάτο 01/04/23 τις ώρες από 10:00 έως 21:00, από την έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου Ημαθίας «ΨΗΦΙΔΩΤΟ» που βρίσκεται στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 21- Μακροχώρι.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων, παρακαλούνται οι κάτοικοι του Μακροχωρίου και της ευρύτερης περιοχής, που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, να παραλάβουν τους αριθμούς τους, το Σαββάτο 01/04/23 από τον Σύλλογο.

Για εγγραφές στα 3 χλμ. πατήστε εδώ

Μακροχώρι Ημαθίας

 

Αγώνας 1.000μ. παιδιών Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού (α’ κατηγορία), Αγώνας 1.000μ. παιδιών Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού (β’ κατηγορία)

Περιγραφή αγώνα: Η διαδρομή έχει ως εξής: Εκκίνηση στις 12:10 για την α’ κατηγορία και στις 12:20 για τη β’ κατηγορία, από την Πλατεία 21 Μαθητών επί της οδού Βασ. Γεωργίου. Δεξιά στην οδό Κοζάνης, δεξιά προς την οδό Καβάλας και τερματισμός στην πλατεία 21 Μαθητών.

Διαδρομή – Χρονομέτρηση: 1.000μ. (Ασφάλτινη διαδρομή – Χωρίς χρονομέτρηση).

Δικαίωμα συμμετοχής: Μαθητές Δημοτικού.

Δηλώσεις συμμετοχής: Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 27/03/2023, ώστε οι διοργανωτές να μπορέσουν να κάνουν τις κατάλληλες προετοιμασίες.

Επαθλα μαθητών – Αναμνηστικά Δώρα:

Στους τρεις (3) πρώτους και των 2 κατηγοριών (α΄ & β΄) αγοριών και κοριτσιών θα δοθούν Κύπελλα.


 
 

Στους τερματίσαντες θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει νερό και άλλα διατροφικά προϊόντα.

Μετάλλια θα δοθούν επίσης σε όλους τους τερματίζοντες δρομείς των μαθητών Δημοτικού.

Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 02/04/23 τις πρωινές ώρες από 08:00 έως 10:00 από τη Γραμματεία, στον προαύλιο χώρο του Σουπερμάρκετ KOSMOPLUS, αλλά και το Σαββάτο 01/04/23 τις ώρες από 10:00 έως 21:00, από την έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου Ημαθίας «ΨΗΦΙΔΩΤΟ» που βρίσκεται στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 21- Μακροχώρι.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων, παρακαλούνται οι κάτοικοι του Μακροχωρίου και της ευρύτερης περιοχής, που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, να παραλάβουν τους αριθμούς τους, το Σαββάτο 01/04/23 από τον Σύλλογο.

Για εγγραφές στα 1000μ. για τις τάξεις Α’, Β’, Γ’ πατήστε εδώ

Για εγγραφές στα 1000μ. για τις τάξεις Δ’, Ε’, ΣΤ’ πατήστε εδώ

Μακροχώρι Ημαθίας

 

Αγώνας 2.000μ. – παιδιών Γυμνασίου

Περιγραφή αγώνα: Η διαδρομή έχει ως εξής: Εκκίνηση στις 12:30 από την Πλατεία 21 Μαθητών επί της οδού Βασ. Γεωργίου. Δεξιά στην οδό Κοζάνης, δεξιά προς την οδό Καβάλας και τερματισμό2 στην πλατεία 21 Μαθητών, διαδρομή την οποία θα διανύσουν 2 φορές.

Διαδρομή – Χρονομέτρηση: 2.000μ. (Ασφάλτινη διαδρομή – Χωρίς χρονομέτρηση).

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές Γυμνασίου

Δηλώσεις συμμετοχής: Η συμμέτοχη στον αγώνα είναι δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 27/03/2023, ώστε οι διοργανωτές να μπορέσουν να κάνουν τις κατάλληλες προετοιμασίες.

Έπαθλα μαθητών – Αναμνηστικά Δώρα:

Στους τρεις (3) πρώτους των κατηγοριών αγοριών και κοριτσιών θα δοθούν Κύπελλα.

Στους τερματίσαντες θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει, νερό και άλλα διατροφικά προϊόντα.

Μετάλλια θα δοθούν επίσης σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς των μαθητών Γυμνασίου.

Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 02/04/23 τις πρωινές ώρες από 08:00 έως 10:00 από την Γραμματεία, στον προαύλιο χώρο του Σουπερμάρκετ KOSMOPLUS, αλλά και το Σαββάτο 01/04/23 τις ώρες από 10:00 έως 21:00, από την έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου Ημαθίας «ΨΗΦΙΔΩΤΟ», που βρίσκεται στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 21 – Μακροχώρι.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων, παρακαλούνται οι κάτοικοι του Μακροχωρίου και της ευρύτερης περιοχής που θα συμμετάσχουν στον αγώνα, να παραλάβουν τους αριθμούς τους, το Σαββάτο 01/04/23 από τον Σύλλογο.

Για εγγραφές στα 2 χλμ. πατήστε εδώ

Μακροχώρι Ημαθίας

 

Αγώνας 250μ. ΑμΕΑ

Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 02/04/23 τις πρωινές ώρες από 08:00 έως 10:00 από την Γραμματεία, στον προαύλιο χώρο του Σουπερμάρκετ KOSMOPLUS αλλά και το Σαββάτο 01/04/23 τις ώρες από 10:00 έως 21:00, από την έδρα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου Ημαθίας «ΨΗΦΙΔΩΤΟ», που βρίσκεται στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 21 – Μακροχώρι.

Ώρα εκκίνησης στις 11:20, πλησίον του Ιερού Ναού Τίμιου Πρόδρομου και ο τερματισμός θα γίνει στην αφετηρία του αγώνα.

Οι εγγραφές για την κατηγορία των ΑμΕΑ είναι δωρεάν και μπορούν να γίνουν:

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπεύθυνο Εγγραφών και Γραμματείας κ. Ιωαννίδη Ευστάθιο στο τηλ. 6973 550 790 ή

την Κυριακή 02/04/23 τις πρωινές ώρες από 08:00 έως 10:00, στη Γραμματεία του Αγώνα (στον προαύλιο χώρο του Σουπερμάρκετ KOSMOPLUS).

Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθεί μετάλλιο και σακούλα που θα περιλαμβάνει, νερό και άλλα διατροφικά προϊόντα.

Μακροχώρι Ημαθίας

 

Ενημέρωση: Θα υπάρχουν δύο PARKING για τα αυτοκίνητα, σε μικρή απόσταση από το σημείο εκκίνησης (αφετηρία). Αποδυτήρια και Ιατρείο θα υπάρχουν δίπλα στον τερματισμό, στον προαύλιο χώρο του Σουπερμάρκετ KOSMOPLUS.

Ωρα απονομής των επάθλων: 13:15

Για περισσότερες πληροφορίες και τυχόν απορίες, επικοινωνήστε:

– Στο email του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου Ημαθίας «ΨΗΦΙΔΩΤΟ»: psifidotomakrochoriou@gmail.com

– Με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής στα τηλέφωνα:

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: Αραμπατζής Αντώνιος: 6936 679 481 – 6971 617 577

Υπεύθυνος Εγγραφών – Γραμματείας: Ιωαννίδης Στάθης: 6973 550 790

Υπεύθυνος Εθελοντών: Αφένδρας Δημήτριος: 6945 373 660

Υπεύθυνος Χορηγιών: Ελευθεριάδης Βασίλειος: 6974 474 691 – Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος 6944 657 015

 

Ερχονται ακόμα:

Μαραθώνιος Βελιγραδίου (23 Απριλίου 2023)

Μαραθώνιος Κρήτης (7 Μαΐου 2023)

Μαραθώνιος Βουκουρεστίου (8 Οκτωβρίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα