fbpx

6+6 Αγώνες για τα τέλη Απριλίου και τον Μάιο που θα λατρέψεις!

«Καλεντάρι καλενταράκι μου, ποιοι είναι οι ομορφότεροι αγώνες να τρέξω;» - Δεν ξέρω δρομέα μου, αλλά ρώτα τον Άρη!

ο Άρης προτείνει

Πρώτο βήμα: Κοιτάμε το καλεντάρι. Δεύτερο βήμα: Κλείνουμε καφέ-μπύρα ή κάτι τύπου πράσινο τσάι. Τρίτο βήμα: Διαλέγουμε αγώνα ή αγώνες. Τέταρτο βήμα: Παίρνουμε εκκίνηση. Όλα τα άλλα περισσεύουν.

Θα σας προτείνω σε αυτό το άρθρο 6 αγώνες δρόμου και 6 βουνού για τα τέλη Απριλίου και τον Μάιο, καθώς οι αγώνες είναι πολλοί. Φυσικά θα μπει βαθμολογία, ανάλογα την αίσθηση και προφανώς επηρεάσμενος από τη δική μου συμμετοχή.

Πάμε; Φύγαμε!

Όλα είναι Δρόμος

14 Απριλίου | Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024

Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Μια διαφορετική εμπειρία. Στον τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, την ιερή γη της Ήλιδας και της Ολυμπίας και κάθε τέσσερα χρόνια οι αρχαίοι Έλληνες ενωνόντουσαν για να τιμήσουν τους θεούς τους, η Συμπολιτεία Ολυμπίας διοργανώνει τον «Δρόμο της Εκεχειρίας». Τον δρόμο που οδηγεί από την Ήλιδα στην Ολυμπία. Τον δρόμο που οδηγεί από την Εκεχειρία στην Ειρήνη.
Διαδρομή: * * * * * Ηλεία, τι να λέμε τώρα!
Τιμή: * * * * * Δωρεάν συμμετοχή
Πληροφορίες εδώ.


 

20 Απριλίου | Το Δεκάρι του Πάρκου

dekari tu parku

Στο πλέον παραγνωρισμένο και αδικημένο πάρκο της Αθήνας, στο Πάρκο Αντώνη Τρίτση, θα διεξαχθεί το 10άρι αυτό αλλά και το 5άρι. Αν είστε ΚΚΕ θα το ξέρετε καλά, καθώς εκεί γίνεται το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, όπως και αν μένετε στη γύρω περιοχή. Μπόλικο χώμα, ανηφορίτσες, όμορφα πράγματα. Έχω τρέξει το πάρκο και θεωρώ ότι αξίζει. Έχει και 2 αγώνες για παιδιά.
Διαδρομή: * * * * * μια χαρά χωρίς αμάξια και ενοχλήσεις.
Τιμή: * * * Όλα 12€, ακριβό για 5άρι, αλλά όλα τα έσοδα πηγαίνουν για φιλανθρωπικό σκοπό!
Πληροφορίες εδώ.


 

21 Απριλίου | Μαραθώνιος Ρόδου

Ο Τελμησσός στη Ρόδο

Ρόδο δεν έχω τρέξει, αλλά οι συνάδελφοι στο iRun τον τιμάνε κάθε χρόνο! Έχω πάει πολλές φορές. Είχε και ένα φοβερό υπόγειο ροκάδικο… αχ! Η πόλη μου αρέσει πολύ, αλλά με φρικάρει η περιοχή προς το αεροδρόμιο. Από πληροφορίες, για τη διαδρομή έχω ακούσει καλά λόγια, ζεστούλα θα έχει, αλλά εδώ κάνει η Μάλτα Μαραθώνιο, να μην κάνει η Ρόδος που είναι κούκλα; Έχει και Ημιμαραθώνιο, 10χλμ και 5χλμ.
Διαδρομή: * * * * αξίζει λένε, έχει και κάποια ανηφορικά
Τιμή: * * * 40€ ο Μαραθώνιος ok, αλλά 35€ ο ημί και 22€ το 10άρι, μου φαίνεται kind of pricy!
Πληροφορίες εδώ.


 

21 Απριλίου | Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος

Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης

Σχεδόν ευθεία και κατηφορικός. Αν και παίζουν τα μυαλά σου στα χωράφια της Πέλλας, εμένα θα μου άρεσε να πάω για χρόνο. Η βροχούλα είναι πάντα πιθανή, αλλά δεν μας φοβίζει. Να πω την αλήθεια, πρέπει να είναι ωραία εμπειρία να μπαίνεις στη Σαλόνικα και να φτάνεις στο Λευκό Πύργο. Πήγαινα άνετα! Έχει και μικρούς αγώνες.
Διαδρομή: * * * δεν έχει γούστο. Τρία αστέρια για την εκκίνηση και τον τερματισμό.
Τιμή: * * * * 35€ είναι μια χαρά αλλά έχει μείνει μόνο Βασικό Πακέτο διαθέσιμο.
Πληροφορίες εδώ.


 

21 Απριλίου | Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

13ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

Α! Είχα περάσει θαυμάσια. Απρίλης, κάτω θάλασσα. Ωραία διοργάνωση, με urban στοιχεία, και κάποια λίγα υψομετρικά. Μετά για brunch στο Κουκάκι με το αμόρε σας ή τους φίλους σας. Οι χίπστερς δεν θα έχουν ξυπνήσει ακόμα. Εγγυημένο σας λέω! Έχει τερματισμό μέσα στο γήπεδο, πολλές παροχές, δυνατή ατμόσφαιρα και 7(!) αγώνες, με πιο ενδιαφέρουσα τη σκυταλοδρομία στα 21χλμ.
Διαδρομή: * * * * * μου άρεσε και βάζω 5 αστεράκια!
Τιμή: * * * 15€ – αν θες μπλουζάκι 21€ μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου. Υποθέτω θα αυξηθεί μετά.
Πληροφορίες εδώ.


 

15-19 Μαΐου | No Finish Line

No Finish Line

Ένας φιλανθρωπικός αγώνας με ένα μπουκέτο 9 διαφορετικών αγωνιστικών ή μη events. Από τις 100 ώρες μέχρι παιδικούς αγώνες. Πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ στην «αγορά» ή αλλιώς αψίδα Καλατράβα. Είναι ιδανικό για προπόνηση, μικρή ή μεγάλη. Για παράδειγμα, εγώ είχα κάνει ημιμαραθώνιο, έτσι για το καλό. Έχει αρκετές παροχές ενώ στα θετικά είναι ότι μπορείτε να τρέξετε όποια ώρα θέλετε.
Διαδρομή: * * * * Οκ! Είναι πήγαινελα αλλά η αψίδα κάνει ίσκιο.
Τιμή: * * * * Μεγάλο εύρος τιμών για τους διαφορετικούς αγώνες
Πληροφορίες εδώ.


 
 

 

Βρε βουνό, βρε βουναλάκι

14 Απριλίου | Ορεινός Αγώνας Γερανείων

Ορεινός Αγώνας Γερανείων

Πέρα από μερικά άχαρα σημεία στην αρχή, είναι ζόρικος και ωραίος αγώνας. 22 χλμ με 1400 υψομετρικά συν ένα πιο μικρό αγώνα.Έχει δύσκολα σημεία, όμορφα μέρη, σκληρά κατηφορικά και όλα αυτά μια ανάσα από την Αθήνα. Ευγενέστατοι και οργανωμένοι. Στον τερματισμό είχε φουλ εξυπηρέτηση, όπως και στους σταθμούς. Θα ξαναπάω.
Διαδρομή: * * * * * Γλυκούλια Γεράνεια και δεν το είχα φανταστεί.
Τιμή: * * * * * 15€… κλέβουμε εκκλησία!
Πληροφορίες εδώ.


 

27-28 Απριλίου | Μονοπάτι Παρνασσού

Μονοπάτι Παρνασσού ορεινός αγώνας

Old School αγώνας στην όμορφη Αμφίκλεια. Έχω κάνει 2 φορές τον μικρό αγώνα και μια υπό βροχή σαν προπόνηση. Για τον μεγάλο αγώνα έχω πληροφορίες ότι είναι ζόρικος αλλά αποζημιώνει τους δρομείς. Φυσικά, highlight η περίφημη σάρα στα πρώτα χιλιόμετρα των αγώνων. Πλέον, οι διαδρομές είναι τρεις. 25,2χλμ., 12χλμ., 8,5χλμ. Υπάρχει και το city trail και οι παιδικοί αγώνες το Σάββατο. Στα must είναι η γλυκιά θολούρα μετά τον αγώνα από τις μπύρες και τα φαγητά στην πλατεία. Δεν οδηγάμε, όμως μετά με θολούρα ε!
Διαδρομή: * * * * * Παρνασσός, τι άλλο;
Τιμή: * * * * * Από 4€ μέχρι 20€ θεωρώ ότι αξίζει με το παραπάνω.
Πληροφορίες εδώ.


 

27-28 Απριλίου | Chios Hardstone Trail

Τέταρτη χρονιά που πραγματοποιείται η διοργάνωση στη Χίο, με 4 αγώνες. 41, 23, 12 και 5χλμ. Παράξενο νησιώτικο τοπίο. Λίγο ξερό, λίγο πεύκο, σκληρό και ωραίο σκηνικό. Πάρα πολύ προσεγμένη διοργάνωση, είχα τρέξει στο 1ο και ξέρω… Είναι μερακλήδες, αν σας βγαίνει εκδρομή, να πάτε! Η Χίος είναι κουκλί.
Διαδρομή: * * * * * Βουνό να δουν τα μάτια σας και γύρω γύρω θάλασσα.
Τιμή: * * * * * Από 10€ μέχρι 35€. Αξίζει να τρέξετε τα δύο μεγάλα αν το «έχετε».
Πληροφορίες εδώ.


 

12 Μαΐου | Ανόπαια Ατραπός

Ανόπαια Ατραπός

Είναι 15,2χλμ., έχει περίεργο όνομα, αρχαίο φυσικά με μπόλικη ιστορία, είναι βασικά κατηφορικός αγώνας. Τι άλλο να κάνουν οι άνθρωποι; Όσο για το μέρος είναι μαγικό. Δεν το έχω τρέξει και ντρέπομαι!
Διαδρομή: * * * * * Ελλαδάρα την άνοιξη!
Τιμή: * * * * * 20€ που από όσα ακούω αξίζει να τα δώσετε!
Πληροφορίες εδώ.


 

19 Μαΐου | Kalamata Mountain Run

25 χιλιόμετρα με 1500 υψομετρικά και 9χλμ. με 440. Από τη θάλασσα στο Όρος Καλάθι που δεσπόζει πάνω από μια πανέμορφη περιοχή. Sweet Home Kalamata που λέει, περίπου, το τραγούδι. Απορούμε πως τόσα χρόνια δεν γινόταν αγώνας!
Διαδρομή: * * * * * Μόνο και μόνο για τη θέα και τη φάση από τη θάλασσα στο βουνό!
Τιμή: * * * * 25€ για τον μεγάλο αγώνα και το 10€ ο μικρός. Για πάμε!
Πληροφορίες εδώ.


 

24-26 Μαΐου | Metsovo Ursa Trail

Metsovo Ursa Trail

Τώρα εγώ τι να πω; Είναι σαν να είσαι Χριστιανός Ορθόδοξος και να μην έχεις πάει Παναγία Τήνου για visit. Απίστευτα μέρη, πανέμορφο χωριό, με τρομερό φαγητό, ιδανικό για vegan. Ο Νίκος Καλοφύρης στήνει ένα όμορφο μπουκέτο αγώνων με πολύ μόχθο και αγάπη. Ξεκινάμε την Παρασκευή με Vertical, πάμε το Σάββατο τα 40χλμ. με 2800 υψομετρική και την Κυριακή τα 21χλμ. με 1150 υψομετρική. Κρατάω την ανάβαση μετά το χιονοδρομικό και τις αλυσίδες στο Φατζέτο… απίθανα πράγματα!
Διαδρομή: * * * * * Έμενα για πάντα
Τιμή: * * * * * Οι εγγραφές τρέχουν. Για το 40άρι θα δώσετε 45€. Αξίζει 100%.
Πληροφορίες εδώ.


 

Δημοφιλη Αρθρα