fbpx

6ο Amorgos Trail Challenge στις 29-30 Απριλίου 2023 (προκήρυξη)

Newsroom
amorgos trail

Το Σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί το 6ο Amorgos Trail Challenge, με αγώνες 19 χλμ., 7,5 χλμ., Spike και Loza Kids Race.

Το Amorgos Trail Challenge είναι ένας ψυχαγωγικός αγώνας που διοργανώνεται από τον Φυσιολατρικό – Περιπατητικό Σύλλογο Αμοργού “Παλιά Στράτα”, με σκοπό να γνωρίσει τις ομορφιές της Αμοργού στους αθλητές που συμμετέχουν, αλλά και την ομορφιά του αθλητισμού στους κατοίκους του νησιού.

Είναι ένα αγωνιστικό διήμερο το οποίο περιλαμβάνει, όχι μόνο τους τέσσερις αγώνες, αλλά και πολλά πολιτιστικά, φυσιολατρικά και γαστρονομικά δρώμενα.

Η οικογένεια του atc σας προσκαλεί να συμμετέχετε στον αγώνα και να περάσουμε μαζί αυθεντικές στιγμές παραδοσιακής φιλοξενίας, πολιτισμού και αθλητικού διαγωνισμού.

amorgos trail

Nikouria Spike (Σάββατο 29 Απριλίου 2023, 11:00)

Το διήμερο ξεκινάει με τον αγώνα στο νησάκι της Νικουριάς (η μετάβαση γίνεται με καΐκι). Είναι ένας καθαρά ψυχαγωγικός αγώνας αλλά μοναδικός στο είδος του στην Ελλάδα και φέρει την ονομασία Spike.

Αφετηρία και τερματισμός η παραλία της νησίδας Νικουριά. Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στο αγώνισμα θα ξεκινήσουν την ανάβασή τους από το επίπεδο της θάλασσας και με κατεύθυνση μία από τις κορυφές της νησίδας Νικουριά. Αφού φτάσουν στο σημείο Checkpoint θα λάβουν από υπεύθυνο της διοργάνωσης ειδική σφραγίδα και θα ξεκινήσουν την κάθοδό τους πάλι μέχρι το σημείο του τερματισμού.

Ο αγώνας Spike δεν έχει σηματοδοτημένη διαδρομή και οι αθλητές θα πρέπει μόνοι τους να βρουν τρόπο να φτάσουν στο ενδεδειγμένο checkpoint!

Οι αθλητές που θα τρέξουν τη διαδρομή Nikouria Spike οφείλουν να γνωρίζουν τους όρους συμμετοχής, τους κανόνες ασφάλειας που ορίζει ο Διοργανωτής και να ακολουθούν τις οδηγίες του Τεχνικού Διευθυντή.

Στον απαραίτητο εξοπλισμό των αθλητών συμπεριλαμβάνεται η ψηλή κάλτσα. Προαιρετικός εξοπλισμός τα μπατόν.

Σε περίπτωση καιρικών συνθηκών που δεν επιτρέπουν τη μετάβαση στη νησίδα Νικουριά, η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να μεταφέρει τη διαδρομή σε δευτερεύουσα τοποθεσία.

amorgos trail

7,5 χλμ. (Κυριακή 30 Απριλίου 2023, 10:00, 22€)

Ο μικρός αγώνας του ATC είναι μία μικρή αλλά απαιτητική διαδρομή 7,5 χλμ. που λαμβάνει χώρα στη περιοχή της Αιγιάλης.

Οι αθλητές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν την ομορφιά των χωριών και της φύσης ολόκληρης της περιοχής.

Η διαδρομή έχει θετική υψομετρική 350 μέτρα και η διαδρομή αποτελείται από 85% παραδοσιακά μονοπάτια, 12% πλακόστρωση οικισμών, 2% άμμο και 1% άσφαλτο.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός γίνονται μπροστά στο Amorgos Diving Center, στην παραλία του Όρμου Αιγιάλης.

Οι αθλητές που θα τρέξουν τη διαδρομή των 7,5 χλμ, οφείλουν να γνωρίζουν τους όρους συμμετοχής και τους κανόνες ασφάλειας που ορίζει ο Διοργανωτής και να ακολουθούν τις οδηγίες του Τεχνικού Διευθυντή.

* Στον απαραίτητο εξοπλισμό των αθλητών συμπεριλαμβάνεται το παγούρι.

** Στους σταθμούς ανεφοδιασμού θα υπάρχουν αλμυρά, γλυκά, φρούτα, ισοτονικά ροφήματα καθώς και μπουκαλάκια νερού.

*** Η μικρή διαδρομή του ATC αποτελεί κομμάτι της μεγάλης διαδρομής και για αυτό οι αθλητές παρακαλούνται να έχουν υπόψιν τους ότι σύντομα θα τους συναντήσουν γρήγοροι αθλητές από τη μεγάλη διαδρομή.


 
 

amorgos trail

19 χλμ. (Κυριακή 30 Απριλίου 2023, 09:15, 27€)

Ο αγώνας των 19 χλμ. είναι η πραγματική πρόκληση του ATC. Αφετηρία ο χώρος πάρκινγκ της Μονής Χοζοβιώτισσας, και τερματισμός η παραλία της Αιγιάλης.

Είναι μία από τις αρχαιότερες διαδρομές του νησιού και ίσως η μοναδική που μπορεί να δείξει όλη την έκταση της ομορφιάς της Αμοργού.

Η εμβληματική εκκίνηση του αγώνα γίνεται στους πρόποδες του ιστορικού μοναστηριού της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας, με τον ηγούμενο να χτυπάει τις καμπάνες και να χαιρετίζει με αυτόν τον τρόπο την προσπάθεια και το «ευ αγωνίζεσθαι» όλων των αθλητών.

Ακολουθεί μία διαδρομή με θετική υψομετρική 850 μέτρων με σύσταση 80% παραδοσιακά μονοπάτια, 10% πλακόστρωση οικισμών, 7% χωματόδρομο, 2% άμμο και 1% άσφαλτο.

Από το 12ο χιλιόμετρο και μετά, η διαδρομή είναι κοινή με τον μικρό αγώνα του ATC.

Ο τερματισμός γίνεται μπροστά στο Amorgos Diving Center, στην παραλία του Όρμου Αιγιάλης.

Οι αθλητές που θα τρέξουν τη διαδρομή των 19 χλμ. οφείλουν να γνωρίζουν τους όρους συμμετοχής και τους κανόνες ασφάλειας που ορίζει ο Διοργανωτής και να ακολουθούν τις οδηγίες του Τεχνικού Διευθυντή.

** Στους σταθμούς ανεφοδιασμού θα υπάρχουν αλμυρά, γλυκά, φρούτα, ισοτονικά ροφήματα καθώς και μπουκαλάκια νερού.

*** Στον απαραίτητο εξοπλισμό των αθλητών συμπεριλαμβάνεται το παγούρι.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Ερχονται ακόμα:

Μαραθώνιος Τόρσαβν (4 Ιουνίου 2023)

Μαραθώνιος Βουκουρεστίου (8 Οκτωβρίου 2023)

Μαραθώνιος Μάλαγα (10 Δεκεμβρίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα