fbpx

6οι Αγώνες Δρόμου «Μιλτιάδης Χούμας» στις 9 Ιουλίου 2023 (προκήρυξη)

Newsroom
houmas

Την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 θα διεξαχθούν στη Σάμο οι 6οι Αγώνες Δρόμου «Μιλτιάδης Χούμας», απόστασης 6 χλμ. (Χώρα – Μυτιληνιοί – Χώρα) και 1 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ναυτική Εκθεση 1941-44 «Μιλτιάδης Χούμας», ο δήμος Ανατολικής Σάμου και η Δημοτική Κοινότητα Χώρας.

Τιμώμενος αγωνιστής 1941-44: Κωνσταντίνος Γεωρ. Κατσουλάκης (Πυθαγόρειο 1922 – Πειραιάς 2017).

Μετά από πρόταση της οικογένειας Μιλτιάδη Χούμα ορίστηκε οι αγώνες κάθε χρόνο να είναι αφιερωμένοι, μαζί με τον Μιλτιάδη Χούμα, και σε έναν Σάμιο αγωνιστή του 1941-44.

Στους αγώνες 2017 τιμήθηκε ο Ζήσιμος Εμμ. Καραχριστοδούλου (Χώρα Σάμου 1890-1966).

Στους αγώνες 2018 τιμήθηκε ο Ιωάννης Γεωρ. Χαχώλος (Χώρα Σάμου 1907 -1955).

Στους αγώνες 2019 τιμήθηκε ο Ξενοφών Γεωρ. Σπύρου (Χώρα Σάμου 1911 – 1988).

Το 2020 και 2021 δεν έγιναν οι αγώνες λόγω της πανδημίας. Στους αγώνες 2022 τιμήθηκε ο Ιωάννης Κατσουλάκης (Πυθαγόρειο 1919 – Πειραιάς 2010).

Στους φετινούς αγώνες 2023 θυμόμαστε και τιμάμε τον Κωνσταντίνο Γεωρ. Κατσουλάκη (Πυθαγόρειο 1922- Πειραιάς 2017).

Οι 6οι Αγώνες Δρόμου «Μιλτιάδης Χούμας» 2023 υποστηρίζονται από τον ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ, που αποτελεί έναν ξεχωριστό φορέα με πολυσήμαντη πολιτιστική, εκπαιδευτική και κοινωνική δραστηριότητα. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.

 

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Ωρα προσέλευσης, παραλαβή αριθμών: 17:45

Εκκίνηση 1 χλμ.: 18:40

Εκκίνηση 6 χλμ.: 19:00

Ολοι όσοι πάρουν μέρος στους αγώνες δρόμου πρέπει να βρίσκονται στην πλατεία Σαμίων Ηρώων στη Χώρα Σάμου, τουλάχιστον μία ώρα πριν από την εκκίνηση, για την παραλαβή του αριθμού τους.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Ο αγώνας 6 χλμ θα ξεκινήσει από την πλατεία Σαμίων Ηρώων στη Χώρα Σάμου. Οι δρομείς θα ακολουθήσουν την διαδρομή προς την Κοινότητα Μυτιληνιών, θα κάνουν αναστροφή στο Παλαιοντολογικό Μουσείο και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης. Στα σημεία αναστροφής θα γίνεται καταγραφή των αριθμών. Όσοι δρομείς δεν καταγράφονται στα σημεία αναστροφής, θα αποκλείονται των απονομών.

ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Από το σημείο εκκίνησης μέχρι το σημείο αναστροφής στο Παλαιοντολογικό Μουσείο, η διαδρομή είναι ανηφορική. Η επιστροφή είναι κατηφορική. Όλη η διαδρομή είναι σε άσφαλτο. Το υψόμετρο στο σημείο εκκίνησης είναι 40 μέτρα. Το μέγιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 142 μέτρα και βρίσκεται στο Παλαιοντολογικό Μουσείο που είναι το μέσον της διαδρομής. Ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής στην άνοδο καθορίζεται στο τρία (3) και στην επιστροφή στο ένα (1), με την κλίμακα διαβαθμισμένη από το 1 έως το 5.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 1 χλμ έχει κάθε παιδί μέχρι 12 ετών και κάθε δρομέας που θα αδυνατούσε να πάρει μέρος στον αγώνα 6 χλμ. Ο αγώνας του ενός χλμ είναι ΜΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ. Για τα παιδιά απαιτείται η υπογραφή και η συναίνεση από τον κηδεμόνα τους.


 
 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 6 χλμ έχουν όσοι και όσες είναι πάνω από 12 χρονών. Όλοι όσοι συμμετέχουν πρέπει να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις και να έχουν υπογράψει την αίτηση συμμετοχής.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής. Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν.

Με φροντίδα της οργανωτικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα υπάρχει ασθενοφόρο και ιατρική υποστήριξη.

Η οργανωτική επιτροπή, θα παρακαλέσει την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου για την έγκριση των Αγώνων, καθώς και για την παρουσία στελεχών της, για την ασφαλή κίνηση δρομέων και τροχοφόρων, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η διακοπή της κυκλοφορίας των τροχοφόρων στη διαδρομή των αγώνων. (Χώρα – Μυτιληνιοί – Χώρα).

samos

ΟΙ ΕΚΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ: Θα γίνουν στην πλατεία Σαμίων Ηρώων, στη Χώρα, από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο και σε περίπτωση απουσίας του, από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας κ. Δέσποινα Μαλαγάρη.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Στους αγώνες θα γίνει φωτογραφική χρονομέτρηση. Στο σημείο τερματισμού θα βρίσκεται ηλεκτρονικό χρονόμετρο με ευδιάκριτη οθόνη και ο δρομέας την στιγμή που τερματίζει, θα φωτογραφίζεται με τον χρόνο που θα δείχνει το ρολόι.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 6 ΧΛΜ ΚΑΙ 1 ΧΛΜ: Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν θα παραλάβουν αναμνηστικό Μετάλλιο και έγγραφο δίπλωμα συμμετοχής. Στους πρώτους νικητές και στις πρώτες νικήτριες των 6 χλμ, θα απονεμηθούν ειδικά αναμνηστικά.

Όλα τα Διπλώματα “Ενθύμια Συμμετοχής”, που θα απονεμηθούν, θα είναι υπογεγραμμένα από τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιο Στάντζο, από την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας κ. Δέσποινα Μαλαγάρη και από τον Δ/ντή Ναυτικής Έκθεσης Μ.Χ.,κ. Ιωάννη Χούμα.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Για λόγους οργάνωσης και προγραμματισμού εγγραφές θα γίνονται μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023. Δεν θα γίνουν εγγραφές την ημέρα των αγώνων.

Επιμέλεια αγώνων, πληροφορίες: Γιάννης Μιλτ. Χούμας: 6973315994

 

Ερχονται ακόμα:

Belrin Wall Trail (12 Αυγούστου 2023)

Baxters Loch Ness Marathon (1 Οκτωβρίου 2023)

Lisbon Marathon (8 Οκτωβρίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα