fbpx

6ος αγώνας δρόμου Michel Breal στις 4/12 (προκήρυξη)

Newsroom
Michel Breal

Ο ΑΠΣ Μιλτιάδης Μαραθώνα, υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαραθώνα και τις Ε.Ο.Λ.Σ.Μ.Α.Υ., πραγματοποιεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 για 6η χρονιά αγώνα δρόμου απόστασης 15 χλμ., 5 χλμ., και 1000μ. για παιδιά.

Οι αγώνες είναι επί ασφάλτινης οδού στη μνήμη του μεγάλου Φιλέλληνα και Φιλόλογου Γάλλου Michel Breal, στον ιστορικότερο δήμο της Αττικής, τον Μαραθώνα.

Οι συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μια επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή, με μηδενικό βαθμό δυσκολίας, μετρημένη, σηματοδοτημένη ανά χλμ. και πιστοποιημένη από διεθνή μετρητή, με ηλεκτρονική χρονομέτρηση, διασχίζοντας το βορεινό κομμάτι της πεδιάδας του Μαραθώνα στην περιοχή του Σχοινιά και αναστροφή μπροστά στο κωπηλατοδρόμιο, περνώντας και από τη Μακαρία Πηγή, αναγνωρισμένο σημείο της ιστορικής διεξαγωγής της Μάχης του Μαραθώνα.

Το «Τρόπαιο Νίκης Michel Breal» είναι ένας αγώνας Μνήμης, αγώνας Τιμής, καθώς και χειρονομία διεθνούς ευγνωμοσύνης από τους πολίτες και τους αθλητές του Μαραθώνα και όσων νιώθουν Μαραθωνοδρόμοι και δρομείς στον Εμπνευστή της ιδέας του Μαραθωνίου Δρόμου.

Με την αθλητική διοργάνωση αυτή, επιθυμούμε να αποδώσουμε την ελάχιστη ευγνωμοσύνη για έναν μεγάλο πνευματικό άνθρωπο που δεν τιμήθηκε ποτέ από τις τάξεις των δρομέων και άλλων επίσημων φορέων, και που σε αυτόν οφείλεται το γεγονός ότι οι μαραθωνοδρόμοι ανά τον κόσμο τρέχουν σε περισσότερους από 3.000 μαραθωνίους αναγνωρισμένους διεθνώς σε όλες τις ηπείρους.

Ο σημαντικός αυτός αγώνας 15 χλμ. «Τρόπαιον Νίκης Michel Breal» πραγματοποιείται στην εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθωνίου στην Πόλη του Μαραθώνα, μόλις 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης την αφετηρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου στο Ολυμπιακό Προθερμαντήριο / Εθνικό Στάδιο του Μαραθώνα.

Πέραν του αγώνα Μνήμης, επιδιώκουμε ο συγκεκριμένος αγώνας, εκτός από Ελληνες, να προσελκύσει και καταξιωμένους διεθνείς δρομείς, αλλά και να αποτελέσει το εθνικό πρωτάθλημα 15 χλμ. επί ανοιχτής ασφαλτικής οδού, αντάξιο άλλων μεγάλων αγώνων απόστασης 15 χλμ. του εξωτερικού.

Ιωάννινα

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

15 χλμ.: 9:30

5 χλμ.: 10:00

Παιδικός αγώνας: 11:30

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Αφετηρία – Τερματισμός: Η διαδρομή έχει αφετηρία και τερματισμό την ιστορική αφετηρία της κλασικής Διαδρομής του Μαραθωνίου δρόμου, με μηδενικό βαθμό δυσκολίας.

Οι διαδρομές είναι επίσημα μετρημένες και απόλυτα προστατευμένες από την τροχαία και τους εθελοντές – κριτές. Επίσης, θα υπάρχει νοσοκομειακή κάλυψη κατά μήκος του αγώνα. Τουαλέτες και μπάνια εντός του Σταδίου.

Το αντίτιμο συμμετοχής ορίζεται στα 15€ για τον αγώνα των 15 χλμ. και στα 10€ για τον αγώνα των 5 χλμ., και χωρίς αντίτιμο ο παιδικός  αγώνας.

Τα χρήματα που αντιστοιχούν στον αγώνα της επιλογής σας, θα τα καταβάλλετε, ως κατωτέρω:

Τράπεζα Πειραιώς: ΑΠΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, GR1301721200005120072792053

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην αιτιολογία προς τον δικαιούχο πρέπει να αναφερθεί οπωσδήποτε: Συνδρομή συμμετοχής/ονοματεπώνυμο/5k ή 15k

Το ανωτέρω αντίτιμο καλύπτει: Αριθμό συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο για τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν, ενυδάτωση

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση

ΟΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Το όριο για τους αγώνες των 15 χλμ. και των 5 χλμ. θα είναι οι 300 συμμετοχές ανά αγώνα. Για την πλήρωση των ανωτέρω ορίων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας και επομένως οι συμμετοχές θα κλείσουν όταν συμπληρωθεί ο ανωτέρω αριθμός.

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Α) Νίκος Βεντούρας πρόεδρος Μιλτιάδης και πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 6976 608 716

Β) Δημήτρης Φουτράκης Α. Γ.Γ. Μιλτιάδης και μέλος Οργανωτικής Επιτροπής: 6946 901 775

Γ) Πέτρος Αλεξανδρής Γ.Γ  Μιλτιάδης και μέλος Οργανωτικής επιτροπής 6974 359 608

Δ) Σπύρος Ζαγάρης αντιπρόεδρος Μιλτιάδης και Μέλος Οργανωτικής επιτροπής 6974 359 608

 

ΑΦΙΞΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου των 15 χλμ., όπως και των 5 χλμ., γίνεται στην αφετηρία μαραθώνιου δρόμου στο Μαραθώνα. Σημειώνεται ότι οι δρομείς θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης μία ώρα τουλάχιστον πριν από την έναρξη του αγώνα.

Να ληφθεί υπόψη ότι από τις 8:00 και μετά ισχύει η μερική απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων επί των Λεωφόρου Μαραθώνος και λεωφόρου Σχοινι, και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της αγωνιστικής διαδρομής των 15 χλμ και των 5 χλμ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Ερχονται ακόμα:

Olympus Geo Trail (21 Αυγούστου 2022)

4ο Νάουσα Βέρμιο Trail (11 Σεπτεμβρίου 2022)

3ος δρόμος υγείας Αλμωπίας (25 Σεπτεμβρίου 2022)

Δημοφιλη Αρθρα