fbpx

75ος Δρόμος Θυσίας Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου στις 8 Απριλίου 2023 (προκήρυξη)

Newsroom
mesologi

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2023 (11:30) θα διεξαχθεί ο 75ος Δρόμος Θυσίας Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου (9,8 χλμ.).

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου αναγγέλλει την τέλεση του από 1946 καθιερωμένου στην Ιερά Πόλη της Ελευθερίας -το Μεσολόγγι- Αγώνα Δρόμου με την ονομασία, «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ» και προκηρύσσει τον 75ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ.

Ο Δρόμος Θυσίας που τελείται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της ιστορικής Εξόδου, σε ανάμνηση του ολοκαυτώματος των Ελεύθερων Πολιορκημένων (Ελλήνων και Φιλελλήνων) στο βωμό της ελευθερίας, έχει σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες δρομείς να τιμήσουν τους Μεσολογγίτες που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά κάθε ελεύθερου ανθρώπου.

Είναι ο αρχαιότερος αγώνας δρόμου της χώρας και ονομάστηκε έτσι γιατί από την Eξοδο των Ελευθέρων πολιορκημένων μέχρι αυτοί να φτάσουν στην Ιερά μονή Αγίου Συμεώνος (περίπου 1700 Αγωνιστές και 4 γυναικόπαιδα), θυσιάστηκαν πολεμώντας.

Διαδρομή: Η ολική απόσταση της διαδρομής είναι 9.800 μέτρα. Αφετηρία είναι η Ιερή Μονή του Αγίου Συμεώνος όπου κατέφυγαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι μετά την Ηρωική Εξοδο και τερματισμός είναι η είσοδος στον κήπο των Ηρώων της Πόλης.

 

Δείτε τον χάρτη της διαδρομής εδώ

 

Στον 75ο ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι αθλητές που είναι εγγεγραμμένοι στη δύναμη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και έχουν ηλικία ≥ 17 χρόνων (γεννημένοι το 2006 και νωρίτερα).

Επίσης, λαμβάνουν μέρος μέλη συνδέσμων Δρομέων Υγείας καθώς και μεμονωμένοι αθλούμενοι.

Όλοι οι αθλητές-τριες, αθλούμενοι-ες που θα συμμετέχουν στον αγώνα οφείλουν με δική τους ευθύνη να έχουν περάσει Ιατρικές Εξετάσεις που να βεβαιώνουν ότι είναι ικανοί να συμμετέχουν σε φυσική δραστηριότητα μέσα στο χρονικό διάστημα που προβλέπουν οι κανονισμοί της Ομοσπονδίας.

Ανήλικοι αθλητές-τριες συμμετέχουν με αποκλειστική ευθύνη των γονέων – κηδεμόνων τους.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν καθότι όλα τα έξοδα της διοργάνωση του αγώνα είναι ευγενική χορηγία του Δήμου ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου επίσης θα καλύψει και τις δαπάνες μετακίνησης, όπως περιγράφεται παρακάτω:

Καλύπτονται οδοιπορικά: 50 ευρώ για Αθλητές-τριες με μετακίνηση έως 100 km, 100 ευρώ έως 300 km. και 150 ευρώ,(ανώτατο όριο) άνω των 300 km εφόσον ο αθλητής-τρια συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα του τερματισμού.

mesologi

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίου Συμεώνος ώρα 09:45 μπροστά από τον χώρο στάθμευσης του Κήπου των Ηρώων και των γραφείων της Μητρόπολης, με μισθωμένα από το Δήμο λεωφορεία, για όσους δρομείς δεν έχουν μέσο μεταφοράς για τον τόπο εκκίνησης.

Η αναχώρηση του πρώτου λεωφορείου θα γίνει στις 09:50 και των άλλων ανά 10 λεπτά.

Στο χώρο εκκίνησης θα γίνει παραλαβή αριθμών και πολύ περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής (έως 50) στη Γραμματεία των αγώνων έως 11:15 π.μ

Όρκος αθλητών ώρα 11:25 π.μ. στο προαύλιο της Ιερής Μονής.

Εκκίνηση 75ου ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ώρα 11.30 μπροστά από το χώρο της Ιεράς Μονής.

 

Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Απονομή επάθλων ώρα 12:00 περίπου


 
 

Η απονομή επάθλων θα γίνει στον Κήπο των Ηρώων μπροστά από τον Τύμβο μετά το πέρας της Πομπής της λιτανείας από την ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Έτσι, λοιπόν οι τρεις πρώτοι αθλητές –τριες θα παραμείνουν στο Μεσολόγγι σε ξενοδοχείο που έχει κρατηθεί για την απονομή των βραβείων τους.

 

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ

1ος Νικητής / τρια

1) Αναγράφεται το όνομά του/της και η ιδιαίτερη πατρίδα του στην ειδική μαρμάρινη πλάκα στον Κήπο των Ηρώων.

2) Λαμβάνει ομοίωμα πιστόλας της εποχής.

3) Δίπλωμα Δρόμου Θυσίας με μετάλλιο.

4) Όποιος αθλητής είναι νικητής για τρεις (3) φορές στο Δρόμο Θυσίας της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δίδεται το όνομά του σε δρόμο της πόλης.

2ος και 3ος νικητής/τρια

Λαμβάνουν διπλώματα και μετάλλια.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.

 

6ος Δρόμος Θυσίας για μαθητές-τριες Δημοτικών σχολείων

Παράλληλα με τον Δρόμο Θυσίας θα διεξαχθεί και Δρόμος για αγόρια και κορίτσια Δημοτικών σχολείων συνολικής απόστασης 1000 μέτρων, με αφετηρία την Πύλη της Εξόδου και τερματισμό των Κήπο των Ηρώων

Συγκέντρωση των μαθητών-τριών έξω από το Πύλη της Εξόδου ώρα 10:45 π.μ.

Εκκίνηση του 5ου Δρόμου Θυσίας για μαθητές Δημοτικών Σχολείων ώρα 11:15π.μ.. από την Πύλη της Εξόδου και Τερματισμός στον Κήπο των Ηρώων.

Οι μαθητές-τριες που θα λάβουν μέρος οφείλουν να έχουν περάσει από Ιατρικές εξετάσεις και η ευθύνη συμμετοχής τους βαρύνει αποκλειστικά τους γονείς- κηδεμόνες τους που πρέπει να τους-τις συνοδεύουν μέχρι την αφετηρία και να τους –τις παραλάβουν στον τερματισμό.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης ορίζονται οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής: Καραβασίλης Δημήτρης τηλ 6988100381, Φαράντος Σωτήρης τηλ 6972729394, Λιαπίκος Κώστας τηλ. 6942468036

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Οι διοργανώσεις, του 75ου Δρόμου Θυσίας και του 6ου Δρόμου Θυσίας Δημοτικών Σχολείων τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, και οργανώνονται από το Πνευματικό Κοινωνικό Αθλητικό Κέντρο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και το 1ο Γυμνάσιο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου (Παλαμαική Σχολή).

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την διοργάνωση, μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη, υπάλληλο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου κ. Συροκώστα Αγγελική στο τηλ 2631027268 και τον κ Ασημάκη Γιώτη τηλ. 6977077574.

 

Ερχονται ακόμα:

14ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος (23 Απριλίου 2023)

21ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας (29 Απριλίου 2023)

Ειρηνοδρομία 2023 (7 Μαΐου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα