fbpx

7ος Αγώνας Δρόμου Αλκυόνων την 1/10 (προκήρυξη)

Newsroom
Αλκυόνων

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022 θα διεξαχθεί στην παραλία Ψάθας – Αλεποχωρίου ο 7ος Αγώνας Δρόμου Αλκυόνων, 29,7 χλμ. και 6,6 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Απόλλων Δυτικής Αττικής, υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Οι εκκινήσεις και των δυο αγώνων θα γίνουν στις 18.58 από την καφετέρια Paradise. Θα διεξαχθεί σε ασφάλτινη διαδρομή 3,3 χλμ. περιμετρικά της Ψάθας και θα ολοκληρωθεί σε 9 γύρους (29,7 χλμ.) και 2 γύρους (6,6 χλμ.).

Οι δρομείς θα παραλαμβάνουν τα νούμερα συμμετοχής τους στο café Paradise από τις 17:30.

Για τη μεταφορά των αθλητών – δρομέων, η Οργανωτική Επιτροπή θα ναυλώσει λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους συναδέλφους – δρομείς, από την Αθήνα προς την Ψάθα, στις 16:00, ενώ για την επάνοδο από Ψάθα προς Αθήνα θα αναχωρήσει στις 00:15.

Τα λεωφορεία θα εκκινήσουν από την Πλατεία Δαβάκη – Ηρώων Πολυτεχνείου στο Αιγάλεω, δίπλα στην Εθνική Τράπεζα του Αιγάλεω, επί της Ιεράς Οδού (600 μέτρα από τη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Λεωφόρο Θηβών).

Δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022. Προσοχή: Την ημέρα του Αγώνα δεν θα γίνουν δεκτές εγγραφές – συμμετοχές.

 

Αλκύονες

 

Κόστος συμμετοχής:

29,7 χλμ.: 15€

6,6 χλμ.: 8€

Αν κάποιος επιθυμεί το μπλουζάκι, μπορεί να το αποκτήσει με 7€

Το ποσό των 15€, και των 8€ οι συμμετέχοντες θα το εμβάζουν στον λογαριασμό του συλλόγου:
ΤΡΑΠEΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E. (NTT): 0026,0602.83.0200575455 μέχρι και την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 ή με e-banking στον λογαριασμό ΙΒΑΝ GR 86026060200008 30200 575 455.

 

Για δηλώσεις πατήστε εδώ

 


 
 

Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά από Αθήνα προς Ψάθα και από Ψάθα προς Αθήνα, με τα λεωφορεία της διοργάνωσης.

Πλήρης τροφοδοσία των αθλητών με νερό, φρούτα (μπανάνες, μήλα), ισοτονικά διαλύματα στο σταθμό ΕΚΚΙΝΗΣΗ (ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ)

Στους 3 πρώτους άνδρες Γενικής και στις 3 πρώτες γυναίκες των 29,7 χλμ. και στους 3 πρώτους και 3 πρώτες των 6,6 χλμ. θα δοθούν αναμνηστικά Κύπελλα, ενώ σε όλους – όλες τους τερματίσαντες θα δοθούν μετάλλια. Η διοργάνωση θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση

ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟY: Η διοργάνωση ορίζει σαν όριο τερματισμού του Αγώνα τις 4.15 ώρες. Όσοι δεν καταφέρουν να τερματίσουν εντός αυτού του χρονικού ορίου, θα αναγραφούν ως τερματίσαντες εκτός ορίου, αλλά θα λάβουν όλες τις σχετικές παροχές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή ο αγώνας είναι νυχτερινός (night run) δεν θα επιτραπεί σε κανένα η συμμετοχή αν δεν φέρουν φακούς εμπρός-πίσω και ανακλαστήρες.

Περισσότερες Πληροφορίες: Τσιμακίδης Σταύρος: 6974411515

 

Περιγραφή της διαδρομής – Λίγα λόγια για τον αγώνα

Η διαδρομή του Αγώνα βρίσκεται σε μια θαυμάσια αισθητική περιοχή υδροβιότοπου στην παραλία της Ψάθας.
Απέναντι βρίσκονται οι γνωστές από την αρχαιότητα Αλκυονίδες Νήσοι (Καλά Νησιά), σε απόσταση περίπου 2 ναυτικών μιλίων, οι οποίες πήραν την ονομασία τους από την αρχαία ακόμη εποχή, όπως άλλωστε και ο ομώνυμος Κόλπος των Αλκυονίδων, από τα πολυπληθή σμήνη των αλκυόνων που διαβιούν και πολλαπλασιάζονται στις πολλές και απρόσιτες ρωγμές των πολυσχιδών ακτών της περιοχής.

Οι αλκυόνες, από την αρχαιότητα, ήταν πτηνά που συμβόλιζαν τη συντροφική πίστη και αφοσίωση, ενώ κατά τη λαϊκή μας παράδοση, η αλκυών είναι σύμβολο ηρεμίας και ευημερίας στα σπίτια, ενώ θεωρείται κατευναστική των θαλασσοταραχών και των κεραυνών.

Ολα αυτά οφείλονται στον πανάρχαιο μύθο της Αλκυόνης και του συντρόφου της Κύηκα, τους οποίους ο Δίας τούς μεταμόρφωσε σε πτηνά, μετά τον θρήνο της πρώτης (Αλκυώνας) όταν έχασε τον σύντροφό της…
Ενώ κατά τη Μυθολογία, επίσης φέρεται ότι ο Δίας, ευσπλαχνιζόμενος την απώλεια των κυοφορούμενων νεοσσών της Αλκυώνας, τα οποία παρασύρονταν από τα αγριεμένα κύματα των χειμωνιάτικων θαλασσών, διέταξε τους ανέμους να μην πνέουν κατά τις χειμερινές τροπές (μέσα στον Γενάρη) τις λεγόμενες Αλκυονίδες ημέρες.
Ανάντι της θαλάσσιας παραλιακής διαδρομής, ορθώνεται το πανέμορφο αισθητικό πευκοδάσος των Γερανείων και των απολήξεών του, με τη θάλασσα του Κόλπου των Αλκυονίδων.Εκεί, στα πανέμορφα ακρογιάλια της ΨΑΘΑΣ, των ΠΑΓΩΝ (ΑΛΕΠΟΧΩΡΙΟΥ), δίπλα στις φωλιές των Αλκυόνων, των πουλιών της Πίστης και της Αγάπης, που έρχονται κάθε Σεπτέμβρη, την ίδια περίπου εποχή με τον αγώνα, στην Πατρίδα μας, στο σπίτι τους…

 

Ερχονται ακόμα:

5ος ημιμαραθώνιος Καλαμάτας (8 Οκτωβρίου 2022)

Ορεινό τρέξιμο «Στα Μονοπάτια της Δονούσας» (15 Οκτωβρίου 2022)

Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου (23 Οκτωβρίου 2022)

Δημοφιλη Αρθρα