fbpx

7ος Μετεωρίτικος Δρόμος στις 5 Μαρτίου 2023 (προκήρυξη)

Newsroom
meteora

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στην Καλαμπάκα ο 7ος Μετεωρίτικος Δρόμος, 26 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύλλογος Κλασικού Αθλητισμού Μετεώρων (Σ.Κ.Α.Μ.), υπό την αιγίδα της H.A.R.T.A., σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Meteora Trail Run (26km – 1300+μ. θετική υψομετρική). Ώρα Εκκίνησης: 09:30

Meteora Entry Run (5km – 150μ. θετική υψομετρική). Ώρα Εκκίνησης: 10:00

Δρόμος Υγείας παίδων/κορασίδων (1000μ.): Ώρα Εκκίνησης: 10:10

 

– Οι συμμετέχοντες στους αγώνες Meteora Trail Run & Meteora Entry Run θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας.

– Οι συμμετέχοντες στο Δρόμο Υγείας 1000μ. παίδων/κορασίδων θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος ηλικίας.

meteora

Διακρίσεις – Έπαθλα:

Meteora Trail Run: Όλοι οι αθλητές/τριες που θα περάσουν τη γραμμή του τερματισμού εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου αγώνα (5 ώρες), θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Κύπελλα απονέμονται στους:

– Τρεις (3) πρώτους νικητές της Γενικής Κατάταξης (Ανδρών – Γυναικών).

– Τρεις (3) πρώτους νικητές ηλικίας από 18-39 (Ανδρών – Γυναικών).

– Τρεις (3) πρώτους νικητές ηλικίας από 40-49 (Ανδρών – Γυναικών).

– Τρεις (3) πρώτους νικητές ηλικίας από 50-59 (Ανδρών – Γυναικών).

– Τρεις (3) πρώτους νικητές ηλικίας 60+ (Ανδρών – Γυναικών).

Οι νικητές/νικήτριες της Γενικής Κατάταξης θα βραβευτούν & στην ηλικιακή τους κατηγορία.

Meteora Entry Run: Όλοι οι αθλητές/τριες που θα περάσουν τη γραμμή του τερματισμού εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου αγώνα, θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Κύπελλα απονέμονται στους τρεις (3) πρώτους νικητές της Γενικής Κατάταξης (Ανδρών – Γυναικών).

Η φυσική παρουσία όλων των νικητών κατά την απονομή είναι απαραίτητη για την παραλαβή του επάθλου τους. Όσοι νικητές απουσιάζουν από τις αντίστοιχες απονομές, δεν θα μπορούν να παραλάβουν το βραβείο τους εκ των υστέρων.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Meteora Trail Run & το Meteora Entry Run θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι και ώρα 23:59 την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023.

Ολοκληρωμένες θεωρούνται μόνον οι οικονομικά τακτοποιημένες δηλώσεις συμμετοχής. Μόνον ατομικές εγγραφές είναι δυνατές.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Αντίτιμο Συμμετοχής:

α) Meteora Trail Run: 30€

β) Meteora Entry Run: 10€

γ) Παιδικοί αγώνες 1000μ.: Δωρεάν

 

To αντίτιμο καταβάλλεται κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγραφής μέσω διαδικτύου, με κατάθεση στους Τραπεζικούς Λογαριασμούς:

GR02 0172 6150 0056 1504 7374 769 (Τράπεζα Πειραιώς).

GR4601103650000036500113638 (Εθνική Τράπεζα)

(ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ).

* Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει ν’ αναγράφεται απαραίτητα το ονοματεπώνυμο αθλητή/τριας!

meteora

Στο κόστος συμμετοχής των Meteora Trail Run & Meteora Entry Run περιλαμβάνονται:

– νούμερο BIB του αγώνα + chip χρονομέτρησης,


 
 

– πρώτες βοήθειες/παροχή ιατρικών υπηρεσιών,

– τροφοδοσία και υδροδοσία (ισοτονικά ποτά, gel, σνακ κτλ. στη διαδρομή και τον τερματισμό,

– πακέτο αθλητή,

– ψηφιακές φωτογραφίες,

– αναμνηστικό δώρο της διοργάνωσης,

– μετάλλιο τερματισμού (στους έγκυρους τερματισμούς),

– ιδιωτική ασφάλιση αθλητών σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Επιστροφή χρημάτων – Πολιτική ακυρώσεων (ισχύει μόνο για το Meteora Trail Run):

– Ακύρωση έως και τις 10.02.2023: επιστροφή 15€

– Ακύρωση μετά τις 11.02.2023: μηδενική επιστροφή.

– Οι επιστροφές χρημάτων θα γίνονται αποκλειστικά στον ίδιο IBAN που χρησιμοποιήθηκε αρχικά για την πληρωμή της συμμετοχής. Τυχόν  διατραπεζικά κόστη βαρύνουν τον αιτούντα.

– Σε περίπτωση διακοπής ή ακύρωσης του αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο πέραν του ελέγχου της Διοργάνωσης, δεν θα επιστρέφεται το κόστος συμμετοχής.

– Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή αριθμού bib μεταξύ αθλητών &/ή η μετεγγραφή από τον έναν αγώνα της διοργάνωσης στον άλλο. Αθλητές που θα εντοπιστούν να τρέχουν με bib άλλου αθλητή, θα αποκλείονται αυτομάτως.

– Οι τακτοποιημένοι οικονομικά αθλητές που για οποιονδήποτε λόγο δεν θα συμμετάσχουν στον αγώνα επιλογής τους, δικαιούνται να λάβουν ταχυδρομικά (με δική τους επιβάρυνση), το πακέτο αθλητή που τους αναλογεί.

 

Ιατρική Κάλυψη – Αποποίηση ευθύνης

Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Η Οργανωτική Επιτροπή δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν προβλήματα υγείας συμμετεχόντων που οφείλονται σε προϋπάρχουσες αιτίες ή σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Σε κάθε περίπτωση συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι

συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη κι οι  ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα παρίστανται προληπτικά ειδικευμένος ιατρός, ασθενοφόρο κι έμπειρη ομάδα διάσωσης/παροχής πρώτων βοηθειών.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά αγώνα

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις 2 διαδρομές μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: meteoratrailrun.gr

Σε τακτά διαστήματα της διαδρομής των αγώνων θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη, για την ενημέρωση των συμμετεχόντων.

meteora

Χρονικό Όριο Αποκλεισμού/Ολοκλήρωσης Αγώνα

– Χρονικό όριο αποκλεισμού («πόρτα») στο Meteora Trail Run είναι οι τρεις (3) ώρες (ώρα 13:30) στον Κεντρικό Σταθμό τροφοδοσίας (σημείο «Κεραίες»). Όσοι αθλητές δενκαταφέρουν να φτάσουν στο σημείο αυτό εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου, υποχρεούνται να παραδίδουν στους εθελοντές του Σταθμού το chip χρονομέτρησής τους & δεν θα τούς επιτρέπεται να συνεχίσουν τον αγώνα.

– Οι υπεύθυνοι του αγώνα διατηρούν σε όλο το μήκος της διαδρομής το δικαίωμα να αποκλείσουν αθλητές που δεν σέβονται τους κανόνες.

– Αν οι αθλητές εγκαταλείψουν στο σταθμό «Κεραίες» θα παραλαμβάνονται από όχημα της διοργάνωσης που θα τους επιστρέφει στην Καλαμπάκα, μόλις συμπληρωθεί ικανός αριθμός αθλητών. Σε περίπτωση εγκατάλειψης σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της διαδρομής, οι αθλητές θα ενημερώνονται από τη «σκούπα» ή τον υπεύθυνο του σταθμού, για το πού θα πρέπει να μετακινηθούν με τα πόδια, ώσπου να παραληφθούν από όχημα & να μεταφερθούν στην Καλαμπάκα, αν δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν με τα πόδια. Εξυπακούεται ότι οι αθλητές που έχουν εγκαταλείψει/αποκλειστεί από τον αγώνα μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να παραληφθούν από όχημα της διοργάνωσης από τα καθορισμένα σημεία περισυλλογής, για να μεταφερθούν στον Τερματισμό.

– Οποιοσδήποτε αθλητής/τρια εγκαταλείπει αυτοβούλως τον αγώνα σε οποιοδήποτε σημείο πλην των Σταθμών ανεφοδιασμού οφείλει να επιστρέψει στον Τερματισμό και να ενημερώσει αμέσως τους Διοργανωτές του αγώνα.

– Χρονικό όριο τερματισμού στο Meteora Trail Run είναι οι πέντε ώρες (5) ώρες (ώρα 14:30).

 

Ασφάλιση αθλητών/τριών

Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές ασφαλίζονται σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια του αγώνα από ιδιωτική εταιρία ασφάλισης.

 

Ερχονται ακόμα:

10o Poikilo Rocky Mountain (2 Απριλίου 2023)

1ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος Πάτρας (9 Απριλίου 2023)

Moschopodi Trail (22-23 Απριλίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα