fbpx

7ος Ορεινός Αγώνας Γερανείων στις 2 Απριλίου 2023 (προκήρυξη)

Newsroom
Ορεινός Αγώνας Γερανείων Λουτράκι

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 θα διεξαχθεί στο Λουτράκι ο 7ος Ορεινός Αγώνας Γερανείων, 22 χλμ. και 10 χλμ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου. Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων είναι το παραλιακό πάρκο Ειρήνης Λουτρακίου.

 

Ορεινός αγώνας Γερανείων 22 χλμ. (09:00)

Περιγραφή Διαδρομής:

Είναι κοινώς αποδεκτή σαν μια από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες διαδρομές της Ελλάδας. Η διαδρομή απευθύνεται σε αθλητές που έχουν καλή φυσική κατάσταση και κάνει τις σχετικές προπονήσεις.

Η θετική υψομετρική που έχει να καλύψει ο αθλητής είναι 1380, όμως αυτό γίνεται σε μια απόσταση 12 χιλιομέτρων, χωρίς απαιτητικές ανηφόρες και έτσι δεν κουράζει τον αθλητή/τρια.

Η διαδρομή ξεκινάει από το παραλιακό πάρκο του Λουτρακίου, αγκαλιάζει όλο το βουνό και κινείται μέσα στα πεύκα, φτάνει και διατρέχει τη σκεπασμένη με έλατα κορυφογραμμή και το υψηλότερο μέρος της, στα 1056, όπου πιο πέρα θα βρει τον 3ο σταθμό τροφοδοσίας, και κατηφορίζοντας καταλήγει πάλι στο πάρκο.

Διαδρομή μοναδικής ομορφιάς, με εναλλαγές τοπίου και υπέροχη θέα.

Το 92% της διαδρομής αποτελούν καλογραμμένα μονοπάτια.

 

Ορεινός Δρόμος Περαίας Χώρας 10 χλμ. (09:10)

Περιγραφή Διαδρομής:

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων έχει μια ιδιαιτερότητα, αφού στο πρώτο μέρος του οι δρομείς τρέχουν πάνω στον αρχαίο δρόμο που ένωνε από την αρχαιότητα τον Ισθμό με την Περαία Χώρα και το ιερό της Ήρας στο Ηραίον.

Στο δεύτερο μέρος του κινείται πάνω στο παλιό μονοπάτι που ένωνε το Λουτράκι με τη μονή του Οσίου Παταπίου.

Η διαδρομή με ψηλότερο σημείο τα 335 μέτρα και θετική υψομετρική 400 μέτρα είναι πράγματι ιδανική για όποιον θέλει να έχει την πρώτη εμπειρία του στο ορεινό τρέξιμο.

Το μονοπάτι έχει ανεπαίσθητη ανηφόρα κινείται σε χαμηλή βλάστηση, ανάμεσα από μικρά πεύκα και έχει μόνιμη θέα στο Λουτράκι και στον Κορινθιακό κόλπο.

Τα πρώτα 1.700 μέτρα και τα 250 μέτρα στο τέλος είναι σε άσφαλτο. Διαδρομή που τρέχεται σε όλο το μήκος της.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε εδώ

 

geraneia

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023. Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα. Την ημέρα των αγώνων δεν θα γίνουν εγγραφές.

 

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι/σες έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Οι ανήλικοι δρομείς μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες δρόμου της διοργάνωσης με τη σύμφωνη γνώμη και την υπογραφή της Υπεύθυνης Δήλωσης συμμετοχής από τους γονείς ή κηδεμόνες τους. Κανένα πακέτο συμμετοχής δεν πρόκειται να παραδοθεί σε ανήλικο δρομέα εάν δεν υποβληθεί η έντυπη αίτηση συμμετοχής του κηδεμόνα.

 

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι 10€ και περιλαμβάνει:

– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

– Αριθμό συμμετοχής (bibnumber) με το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα για όλες τις εμπρόθεσμες και ταμιακώς τακτοποιημένες εγγραφές.

– Νερά, ισοτονικά, μπανάνες, ηλεκτρολύτες, σοκολάτες, χυμούς κλπ κατά τη διάρκεια του αγώνα, τοστ, πορτοκάλια, μπανάνες και τοπικά εδέσματα και στον τερματισμό.

– Ιατρικές Υπηρεσίες.

– Αναμνηστικό μετάλλιο και μπλουζάκι.

 

Τρόποι Πληρωμής

Με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας ΙΒΑΝ GR 9101104020000040229603200 ή στον 402/296032-00 και στο όνομα του συλλόγου. Ο αριθμός κατάθεσης να αναγραφεί στο έντυπο της δήλωσης συμμετοχής, και προσοχή ως αιτιολογία στην κατάθεση να αναγράφεται το όνομα του αθλητή/τριας

 

Υγειονομική Κάλυψη – Ασφάλεια

Ο κάθε αθλητής/ρια τρέχει με δική του/ης ευθύνη και η ασφάλιση βαρύνει τους ίδιους. Οι διοργανωτές ουδεμία ευθύνη φέρουν σε περίπτωση τραυματισμού του/ης, ή προβλήματος υγείας που τυχόν του/ης παρουσιασθεί κατά την διάρκεια του αγώνα, όπως ρητά αναφέρεται και στην υπεύθυνη δήλωση που αποδέχεται κατά την υποβολή της Δήλωσης Συμμετοχής ή υποβάλλει στη γραμματεία.

Θα πρέπει, με δική τους ευθύνη και πρωτοβουλία, να έχουν υποβληθεί στις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις και να έχουν πρόσφατα εξετασθεί από γιατρό ο οποίος θα τους επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα. Με την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε τρίτος εξ΄ αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον συγκεκριμένο αγώνα.

Παρόλα αυτά θα υπάρχουν Εθελοντικές Ομάδες Διάσωσης και εθελοντές γιατροί, σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής που θα καλύπτουν τον αγώνα.

 

Απονομές

Για τη διαδρομή των 22 χλμ κύπελλα θα απονεμηθούν:

α. Στους 3 πρώτους της γενικής κατάταξης ανδρών και τις 3 πρώτες γενικής κατάταξης γυναικών και

β. σε κατηγορίες με βάσει την ηλικία, ως εξής :

για άνδρες


 
 

-Ηλικίας 18 – 30 ετών

-Ηλικίας 31 – 40 ετών

-Ηλικίας 41 – 50 ετών

-Ηλικίας 51 – 60 ετών

-Ηλικίας 61 και άνω,

 

και για τις γυναίκες

-Ηλικίας 18 -35 ετών

-Ηλικίας 36 και άνω

 

Σημ.- Στην κάθε κατηγορία θα πρέπει να συμμετέχουν 5 τουλάχιστον αθλητές. Σε περίπτωση που οι συμμετοχές είναι λιγότερες των 5 η κατηγορία δεν υφίσταται και οι διοργανωτές έχουν δικαίωμα να ενσωματώσουν αυτούς τους αθλητές/τριες στην αμέσως επόμενη ή την προηγούμενη ηλικιακή κατηγορία.

– Οι 3 νικητές/τριες της γενικής κατάταξης δεν θα μετέχουν στον υπολογισμό των νικητών των ηλικιακών κατηγοριών

Στη διαδρομή των 10χλμ θα υπάρχει μόνο γενική κατηγορία ανδρών και γενική κατηγορία γυναικών και θα βραβευθούν οι έξι πρώτοι και οι έξι πρώτες.

 

Οδηγίες για δρομείς

Σταθμοί τροφοδοσίας

Για τα 22 χλμ.

Ο 1ος σταθμός τροφοδοσίας θα είναι στο 5ο χλμ. με νερό και ισοτονικό, ο 2ος σταθμός στο 9ο χλμ περίπου με νερό, coca cola, ισοτονικό, μπανάνα, σταφίδες, αλάτι, στα 13,5 χλμ. είναι ο 3ος σταθμός τροφοδοσίας με νερό, coca cola, ισοτονικό, σοκολάτα, αλάτι και τέλος τον 4ο σταθμό θα τον συναντήσουμε 5 χλμ. περίπου πριν τον τερματισμό όπου θα βρούμε νερό.

 

Για τα 10 χλμ.

Στο μέσον της διαδρομής θα υπάρχει σταθμός τροφοδοσίας με νερά, ισοτονικά και μπάρες.

Στον τερματισμό θα έχουμε πορτοκάλια, μπανάνες, λουκούμια Λουτρακίου, τοστ και φυσικά το αναμνηστικό μετάλλιο.

 

Χιλιομετρικές Ενδείξεις

Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

 

Χρόνοι τερματισμού και διέλευσης

Ο χρόνος που δίνεται για τον τερματισμό των 22 χλμ. είναι αυστηρά 4,30 ώρες και ανώτερος χρόνος διέλευσης από το 2ο Σταθμό της Αμυγδαλιάς (9ο χλμ.) 2 ώρες.

Για τα 10 χλμ. ο χρόνος τερματισμού είναι 1ώρα και 30 λεπτά.

Πέραν των χρονικών αυτών των χρονικών ορίων ο κάθε αθλητής/τρια που θα κινείται στο μονοπάτι – δρόμο θα τερματίσει με δική του/της ευθύνη.

 

Σήμανση διαδρομής

Η σήμανση της διαδρομής ορίζεται από ταινίες έργου (χρώματος άσπρου και κόκκινου) που δείχνουν την σωστή πορεία του αθλητή καθώς και βέλη με το λογότυπο του αγώνα. Σε καίρια σημεία της διαδρομής και σε περίπτωση που τα παραπάνω υλικά μέσα κριθούν ανεπαρκή, θα υπάρχουν εθελοντές που θα καθοδηγούν τους αθλητές. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να μην υπάρχει η οποιαδήποτε αμφιβολία του αγωνιζόμενου για το κατά πόσο κινείται εντός της χαραγμένης διαδρομής. Ευθύνη των αθλητών είναι να παρακολουθούν τη σήμανση και σε περίπτωση που δεν εντοπίζουν σημάδια να επιστρέψουν στο σημείο της τελευταίας σήμανσης που είδαν ώστε να ακολουθήσουν τη σωστή διαδρομή.

 

Διαχείριση Προσωπικών Αντικειμένων, Αποδυτήρια, τουαλέτες

Οι αγωνιζόμενοι θα παραδίδουν – παραλαμβάνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, στο χώρο της Γραμματείας. Οι αθλητές/τριες παρακαλούνται να μην έχουν αντικείμενα αξίας μέσα στην τσάντα τους. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια αντικειμένων. Επίσης στο χώρο της Γραμματείας θα υπάρχει χώρος αποδυτηρίων καθώς και τουαλέτες.

 

Γραμματεία – Παράδοσης Αριθμών συμμετοχής

Η Γραμματεία για την παράδοση των αριθμών συμμετοχής του chip της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης, θα λειτουργήσει:

-Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, κατά τις ώρες 19.00 έως 21.00, στα Γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου Λουτρακίου, Π. Τσαλδάρη αριθμός 5, Πλ. 25ης Μαρτίου στο Λουτράκι

Το Σάββατο στο ξενοδοχείο «Βασιλικόν» Πλ. 25ης Μαρτίου από 19 έως 21.00

– Κατά την ημέρα των αγώνων στο χώρο του υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου από 07.30 έως 08.30

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εγγραφές την ημέρα των αγώνων δεν θα γίνουν.

 

Ερχονται ακόμα:

Moschopodi Trail (22 Απριλίου 2023)

3ος Chios Trail Hardstone (29-30 Απριλίου 2023)

Μαραθώνιος Ντούισμπουργκ (11 Ιουνίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα