fbpx

7ος Ημιμαραθώνιος Βόλου στις 2 Απριλίου 2023 (προκήρυξη)

Newsroom
volos

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο ο 7ος Ημιμαραθώνιος Βόλου, με ημιμαραθώνιο, 5 χλμ. και 500 μ.

Τον αγώνα διοργανώνουν ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου, η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι διαδρομές του ημιμαραθωνίου και των 5 χλμ. είναι επίσημα μετρημένες από την WA/AIMS.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Συμμετέχοντες – όριο: σύνολο 1.500

Ημιμαραθώνιος (09:30): 400 συμμετοχές (10€)

I Love Volos Run 5 χλμ. (09:45): 800 συμμετοχές (10€)

Παιδικός Αγώνας (12:15): 300 συμμετοχές (δωρεάν)

Λήξη εγγραφών: Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

 

Ακύρωση συμμετοχής (με επιστροφή χρημάτων) μετά τις 5 Μαρτίου 2023 δεν γίνεται δεκτή.

Οι δρομείς που δεν θα παραλάβουν το πακέτο τους ως την ημέρα και την ώρα έναρξης του αγώνα, δεν μπορούν να ζητήσουν να τους δοθεί μεταγενέστερα.

Εναλλακτικά όσοι μένουν ή βρίσκονται στον Βόλο, μπορούν να κάνουν την πληρωμή στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ανακοινώνει ότι όπως καθιέρωσε από τη διοργάνωση του 2019, ο Ημιμαραθώνιος Βόλου θα έχει φιλανθρωπική χροιά. Για το 2023, μέρος από τις συμμετοχές του αγώνα θα διατεθεί για την ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας, που κάθε χρόνο συμβάλλει τα μέγιστα στην υποστήριξη του Ημιμαραθωνίου Βόλου.

Ιωάννινα

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

– Οι διαδρομές είναι οι ίδιες με τον αγώνα του 2022, όπως πιστοποιήθηκαν από τη WA / AIMS. Τα πρώτα 5 χιλιόμετρα του Ημιμαραθωνίου Βόλου θα γίνουν εκτός από την παραλία του Βόλου, και στις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος, πριν οι αθλητές συνεχίσουν την πορεία τους προς τα Πευκάκια και τις Αλυκές.

Οι αλλαγές που έγιναν από τον αγώνα του 2022 είναι πολύ σημαντικές, καθώς αναδεικνύονται στους δρομείς και στους επισκέπτες και άλλα όμορφα μέρη του Βόλου εκτός των παραθαλάσσιων, όπως γίνεται με τα καλύτερα μέρη σε κάθε πόλη στο εξωτερικό και την Ελλάδα, όπου διεξάγεται σημαντικός αγώνας δρόμου.

– Εξίσου θετικά είναι τα νέα για τους δρομείς που θα τρέξουν τον παράλληλο αγώνα I Love Volos Run 5 χιλιομέτρων, καθώς αυτός θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου στην παραλία του Βόλου και στις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος. Είναι κάτι πρωτόγνωρο ακόμη και για τους Βολιώτες αθλητές που ποτέ ως το 2022 δεν είχαν τρέξει στους δρόμους που είναι γεμάτοι από αυτοκίνητα, και που θα κλείσουν για μιάμιση ώρα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

– Η πιστοποιημένη μέτρηση έγινε στις 10 Μαρτίου 2022 σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς των World Athletics (πρώην IAAF) και AIMS που ισχύουν και για τον ΣΕΓΑΣ, με τη μοναδική εγκεκριμένη μεθοδολογία. Η μέτρηση διεξήχθη από τον διεθνή μετρητή Α’ WA/AIMS Γιώργο Δούση. Το επίσημο πιστοποιητικό εκδόθηκε από τις WA/AIMS μετά τη σύνταξη της σχετικής αναφοράς του μετρητή, και παραδόθηκε στη διοργάνωση. Θα έχει όπως προβλέπεται ισχύ πέντε ετών (έως 31.12.2026), εφόσον οι διαδρομές που μετρήθηκαν παραμείνουν οι ίδιες, ειδάλλως, σε περίπτωση αλλαγών, θα πρέπει να επαναμετρηθούν. Συνεπώς οι επιδόσεις των δρομέων θα είναι επίσημες, διεθνώς αναγνωρισμένες, και θα αναγνωρίζεται κάθε ρεκόρ που θα επιτυγχάνεται στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου Βόλου, ενώ κάθε αθλητής θα μπορεί να διεκδικεί να πιάσει το όριο πρόκρισης για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ή έναν καλό χρόνο που θα τον κατατάσσει στο μπλοκ που του αναλογεί σε σημαντικούς αγώνες όπως ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας.

 

Η τελική διαδρομή όπως πιστοποιήθηκε, είναι η εξής:

5 χλμ.:

Εκκίνηση στην παραλία Βόλου μπροστά στο Πανεπιστήμιο.

Πορεία από την Αργοναυτών ως τον κόμβο Τελωνείου και επιστροφή προς τον Βόλο μέσω της παραλιακής οδού Δημητριάδος και της οδού Ιάσονος.

Μόλις οι αθλητές φτάσουν τέρμα Ιάσονος στο ύψος του Πανεπιστημίου, ανεβαίνουν στην οδό Δημητριάδος και κατευθύνονται ξανά προς τον κόμβο Τελωνείου (ως εδώ είναι τα 4 πρώτα χιλιόμετρα).

Στον κόμβο Τελωνείου στρίβουν παραλιακά στην οδό Αργοναυτών και κατευθύνονται παραλιακά ως το Πανεπιστήμιο όπου είναι ο τερματισμός.

 

Ημιμαραθώνιος:

Τα 4 πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα είναι τα ίδια με τα 4 πρώτα του Δρόμου 5 χιλιομέτρων που αναφέρονται παραπάνω.

Τα επόμενα 16.100 μέτρα θα γίνουν 8.050 + 8.050 από Βόλο προς Αλυκές με επιστροφή ως εξής:

Τα πρώτα 8.050 μέτρα στη διαδρομή: Δημητριάδος – Κόμβος Τελωνείου – Οδός Πυράσσου μέχρι την οδό Μητρ.Γρηγορίου – Οδός Μητρ.Γρηγορίου – Οδός Ναυαρχ.Βότση – Οδός Ελασσόνος – Οδός Λαχανά – Οδός Αλμυρού – Οδός Αρ.Ζάχου για ένα οικοδομικό τετράγωνο στο ύψος του ΚΤΕΛ – Οδός Αλαμάνας από το ύψος του ΚΤΕΛ και κάτω, εκεί δηλαδή που υπάρχει ο διαμορφωμένος ποδηλατόδρομος που οδηγεί στο Εκθεσιακό Κέντρο – Όλος ο παραλιακός δρόμος Πευκάκια-Αλυκές- με σημείο αναστροφής λίγο μετά το πάρκιγκ Αλυκών, και πιο συγκεκριμένα την οδό Λε Μαν 41.

Κατόπιν οι δρομείς κάνουν την ίδια διαδρομή επιστρέφοντας.


 
 

Στο τελευταίο χιλιόμετρο, μετά τον κόμβο Τελωνείου, οι αθλητές διασχίζουν μέχρι να τερματίσουν την οδό Αργοναυτών.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ: Οι αθλητές θα έχουν όλες τις πλούσιες παροχές που προσφέρει ο Ημιμαραθώνιος Βόλου και αναφέρονται παρακάτω, αναμνηστικό t-shirt dri fit, μοναδικό αναμνηστικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα.

ioannina

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Ημιμαραθώνιος: Στους νικητές θα απονεμηθούν Κύπελλα, μετάλλια ενώ οι αθλητές θα χωριστούν σε ηλικιακές κατηγορίες ως εξής: με βράβευση για τους 3 πρώτους κάθε κατηγορίας για άνδρες και γυναίκες: Έως 29 ετών, από 30 έως 39 ετών, από 40 έως 49 ετών, από 50 έως 59 ετών και από 60 ετών και άνω.

28ο I Love Volos Run: Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες. Όσοι τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο ειδικά κατασκευασμένο για τον αγώνα.

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ: Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παραλιακό συγκρότημα. Η φύλαξη των αντικειμένων των αθλητών θα γίνεται σε αίθουσα στο Πανεπιστήμιο Βόλου. Η διοργάνωση δεν φέρει ευθύνη για απώλεια αντικειμένων αξίας.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

– Διαρκώς με δελτία Τύπου θα ανακοινώνονται νέα για τον αγώνα

– Παλάντζας Κώστας, τηλ. 6993953012

Ιστοσελίδα του αγώνα

Facebook

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: sdyvolou@gmail.com

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 1 Απριλίου 2023 (11:00-18:00) στο κατάστημα Zakcret, Δημητριάδος 134 Βόλος: Παραλαβή αριθμών για τους συμμετέχοντες από τη περιοχή της Μαγνησίας και όσους ακόμη θα βρίσκονται ήδη στη περιοχή.

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

07.30 – 09.00 Παραλαβή αριθμών για τους συμμετέχοντες εκτός Μαγνησίας.

09:15  Συγκέντρωση στην αφετηρία – ενημέρωση αθλητών

09.30  Εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου από το χώρο μπροστά στο Πανεπιστήμιο

09.45 Εκκίνηση του 28ου I Love Volos Run 5km

10.00 – 11.00 Τερματισμοί του 28ου I Love Volos Run 5km

11.45 Απονομές του 28ου I Love Volos Run 5km

10.45 – 12:15 Τερματισμοί του Ημιμαραθωνίου

12.15 Παιδικός Αγώνας

12:30 Απονομές του Ημιμαραθωνίου

 

Ερχονται ακόμα:

Atromitos Ultra (8 Απριλίου 2023)

Μoschopodi Trail (22-23 Aπριλίου 2023)

Lake Plastiras Trail (30 Απριλίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα