fbpx

7ες Ορεινές Διαδρομές Βοριτσίου (4/9): Εγγραφές ανοιχτές!

Newsroom
oreines diadromes

Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 θα διεξαχθεί στο Βορίτσιο του δήμου Χερσονήσου στον νομό Ηρακλείου της Κρήτης οι 7ες Ορεινές Διαδρομές Βοριτσίου 12 χλμ., 5,5 χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Διαδρομές Ιδαίας», το αθλητικό σωματείο «Χοχλιός Team», η Περιφέρεια Κρήτης και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου.

Είναι μια αθλητική εκδήλωση η οποία γίνεται με κύριο στόχο τη γνωριμία των πολιτών με ένα νέο είδος άθλησης, το ορεινό τρέξιμο, αλλά και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο φυσιολατρικές – ορεινές διαδρομές, οι οποίες κάθε χρόνο αλλάζουν! Οι διαδρομές εκτείνονται στην γύρω περιοχή του Βοριτσίου, σε μονοπάτια που έχουν δημιουργήσει και συντηρούν οι ντόπιοι, με κύριο στόχο την ανάδειξη της μοναδικής αυτής περιοχής.

Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την οικογένεια, τους φίλους, τα παιδιά, έμπειρους αλλά και αρχάριους δρομείς, να «ζήσουν» ένα πολύ όμορφο κυριακάτικο απόγευμα, συνδυάζοντας διασκέδαση, άθληση, περίπατο ή τρέξιμο και να απολαύσουν την θέα προς όλες τις κατευθύνσεις.

oreines diadromes

Ακολουθούν λεπτομέρειες και κανονισμοί για τη διεξαγωγή της αθλητικής εκδήλωσης

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

12 χλμ.: 17:30 (560 μέτρα υψομετρικής διαφοράς)

5,5 χλμ.: 18:00 (280 μέτρα υψομετρικής διαφοράς)

1 χλμ.: 18:10

Βοριτσίου

 

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Βορίτσιο Πεδιάδος, 30 λεπτά από το Ηράκλειο Κρήτης, χωριό του Δ. Χερσονήσου και του Νομού Ηρακλείου (τοποθεσία – https://goo.gl/maps/p2y93v9Gat3eysC96 )

 

ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ: Κεντρική πλατεία Βοριτσίου

Σημείο τερματισμού και για τις δύο διαδρομές είναι η κεντρική πλατεία του χωριού.

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Ορεινές διαδρομές που περιλαμβάνουν ορεινά μονοπάτια, χωματόδρομους, περάσματα από φαράγγια και βουνοκορφές. Είναι εύκολης προς μέτριας δυσκολίας και το τερέν δεν θεωρείται ιδιαίτερα τεχνικό, γεγονός που επιτρέπει την ανάπτυξη ταχύτητας και τρεξίματος. To μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα σε διοργάνωση είναι πως κάθε χρόνο οι διαδρομές αλλάζουν, περιλαμβάνοντας το στοιχείο της έκπληξης και της διασκέδασης για τους δρομείς.

 

Εγγραφές πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά εδώ

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 στις 12:00 ή μέχρι συμπληρώσεως των θέσεων. Η κάθε εγγραφή – συμμετοχή είναι ονομαστική και μοναδική για το κάθε άτομο και δεν μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλο άτομο για κανένα λόγο.

 

ΠΛΗΡΩΜΗ: Ολοκληρωμένη θεωρείται η συμμετοχή η οποία έχει τακτοποιηθεί οικονομικά. Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλετε το αντίστοιχο ποσό των 8€ (για τα 5,5 χλμ.) ή 12€ (για τα 12 χλμ.). Η καταβολή της συνδρομής συμμετοχής γίνεται:

α) μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ -IBAN:

GR67 0172 7510 0057 5110 6752 188 (Δικαιούχος Λογαριασμού: ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΙΔΑΙΑΣ.

Β) είτε με μετρητά κατά τις ώρες λειτουργίας της γραμματείας (βλέπε παρακάτω ώρες λειτουργίας γραμματείας)

 

Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της διοργάνωσης, το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα καθώς και ο αγώνας πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην αιτιολογία κατάθεσης, ενώ αντίγραφο της κατάθεσης θα πρέπει να αποστέλλεται άμεσα στο


 
 

email: voritsitrails@gmail.com

Προσοχή! Τυχόν έξοδα τραπέζης θα καταβάλλονται από τον συμμετέχοντα. (βλέπε παρακάτω), που είναι το αντίτιμο συμμετοχής για τον αγώνα των 5,5 χιλιομέτρων.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΑΚΕΤΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το πακέτο συμμετοχής των αθλητών θα δίνεται αυστηρά έως και 40 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα. Οι ώρες που θα λειτουργεί η γραμματεία στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Βοριτσίου θα είναι από τις 16:00 έως τις 17:20.

Επίσης οι αθλητές για διευκόλυνση της  διοργάνωσης και αποφυγή του συνωστισμού, θα μπορούν να παραλαμβάνουν το πακέτο συμμετοχής τους για τους αγώνες» 2 μέρες πριν τον αγώνα σε μια από τις παρακάτω ώρες:

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου (2 μέρες πριν την διοργάνωση και ώρες 13:00-16:00)

Τοποθεσία παραλαβής πακέτου συμμετοχής: το Γυμναστήριο Three Trees (Κνωσσού 38Α) δίπλα από την ταβέρνα Αγριόγιαννος (κλικ στον σύνδεσμο για τοποθεσία)

 

ΠΑΡΟΧΕΣ:

Το πακέτο της διαδρομής των 5,5 χλμ. με 8€ και των 12 χλμ. με 12€ περιλαμβάνει:

  • Φάκελο με τον αριθμό συμμετοχής, chip χρονομέτρησης, live αποστολή αποτελεσμάτων στο email του αθλητή με τον τελικό χρόνο τερματισμό του
  • Αναμνηστικό μπλουζάκι αγώνα
  • Αναμνηστικό Μετάλλιο Συμμετοχής (θα δοθεί κατά τον Τερματισμό)
  • Υδροδοσία σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής
  • Υγειονομική κάλυψη – Ιατρική υποστήριξη
  • Κέρασμα μετά τον αγώνα
  • Δικαίωμα στις κληρώσεις δώρων
  • Φωτογραφικό υλικό – video
  • Αθλητικό μαντήλι τύπου buff

Η πληρωμή του αντίτιμου συμμέτοχης θα μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά την παραλαβή των πακέτων, αλλά για τη διευκόλυνση της διοργάνωσης προτιμούμε την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό. Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται για οποιονδήποτε λόγο.

Βορίτσι

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ & ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:

Για τον αγώνα των 5,5 χλμ. θα υπάρχουν: Γενική Ανδρών, Γενική Γυναικών, νεότερος & γηραιότερος αθλητής, ομάδα / σύλλογος με τις περισσότερες συμμετοχές (ισχύει συνολικά και για τους 2 αγώνες)

Για τον αγώνα των 12 χλμ. θα υπάρχουν: Γενική Ανδρών, Γενική Γυναικών, 18-39 ανδρών/γυναικών, 40-59 ανδρών/ γυναικών, 60+ ανδρών/γυναικών, ομάδα / σύλλογος με τις περισσότερες συμμετοχές (ισχύει συνολικά και για τους 2 αγώνες)

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ: Σε περιπτώσεις όπου συμμετέχοντας πετάξει μπουκάλι ή οποιοδήποτε άλλο απόρριμμα στο περιβάλλον θα επισύρει ποινή αποκλεισμού. Επίσης απαγορεύεται και επισύρει αποκλεισμό η συντόμευση της διαδρομής όπως και οποιαδήποτε αντιαθλητική συμπεριφορά (σπρώξιμο, βιαιοπραγία, ρατσισμός, κλπ.). ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε χρήση τεχνικού μέσου από τους συμμετέχοντες στην διαδρομή (ποδήλατο, μηχανάκι, πατίνι).

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Σε οποιαδήποτε περίπτωση που αναβληθεί ο αγώνας θα υπάρχει νεότερη ανακοίνωση με νέα ημερομηνία.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ: Οι διοργανωτές θα έχουν συμβάλει τα μέγιστα στο να πραγματοποιηθεί ένας ασφαλής αγώνας ωστόσο η διοργάνωση δεν ασφαλίζει τους συμμετέχοντες αθλητές. Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες δεν αναλαμβάνουν την ομαδική ασφάλιση υπαίθριων δραστηριοτήτων. Κάθε δρομέας αγωνίζεται με αποκλειστικά δική του ευθύνη και έχοντας κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

 

Πληροφορίες: Κωνσταντουλάκης Εμμανουήλ: 6945863051

e-mail: voritsitrails@gmail.com & ideanroutes@gmail.com

Website: www.ideanroutes.gr

 

Ερχονται ακόμα:

5ος δρόμος Κάστρου Αργους (28 Αυγούστου 2022)

Κολοκοτρώνειος δρόμος (11 Σεπτεμβρίου 2022)

Grammos Alpine Skyrace (25 Σεπτεμβρίου 2022)

Δημοφιλη Αρθρα