fbpx

9ος Αγώνας Δρόμου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» στην Αίγινα (26 Ιανουαρίου 2020)

iRun

Ο Ο.Α.Κ. Αίγινας (Σύλλογος Στίβου) διοργανώνει τον 9ο αγώνα δρόμου με την επωνυμία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» με την υποστήριξη του Δ.Α.Ο.Α. (Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Αίγινας) και της Κ.Ε.Δ.Α. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αίγινας) σε συνεργασία με τον ΣΔΥ Αίγινας, την Επαγγελματική Ένωση Αίγινας, το Εργομετρικό Κέντρο my athlete, την Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, το νοσοκομείο ‘’Άγιος Διονύσιος, το Νεφρολογικό Κέντρο Αίγινας, τον κύριο Σωκράτη Δούκα (υπεύθυνος ιατρικής ομάδας του αγώνα), τους φυσικοθεραπευτές (Οικονόμου Στέλιος – Στεφανίδης Θανάσης – Στενάκης Παναγιώτης) και το Τμήμα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας.

Ο Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος κυβερνήτης της νεότερης Ελλάδας, είναι η σημαντικότερη προσωπικότητα της νεότερης ιστορίας του Έθνους μας. Η Αίγινα στην οποία αφίχθη και ορκίστηκε με την ανάληψη των καθηκόντων του, την οποία και όρισε πρώτη Πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδας, οφείλει να τιμά την μνήμη και την προσφορά του. Στα πλαίσια του εορτασμού του νησιού μας για τον Κυβερνήτη Ι. Καποδίστρια, διοργανώνουμε αγώνα δρόμου που θα λάβει χώρα στο κέντρο της Αίγινας.

Η βασική διαδρομή των 10.000 μέτρων για δρομείς θα έχει αφετηρία και τερματισμό το Άγαλμα του Ι. Καποδίστρια επί της Λ. Δημοκρατίας, στο ύψος του Ιερού Ναού της Παναγίτσας. Στην ίδια διαδρομή θα γίνει επίσης αγώνας δρόμου 5.000 μέτρων για δρομείς και περιπατητές.

Στον αγώνα των 5000 και 10000 μέτρων θα υπάρχουν και ηλικιακές κατηγορίες (ως 35χρ., 36-55, 56 – και πάνω)

Επίσης θα διεξαχθούν και άλλα αθλητικά δρώμενα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

1)  Αγώνας δρόμου 200μ. για παιδιά Νηπίου (Ώρα έναρξης: 11.00)

2)  Αγώνας δρόμου 800μ. για μαθητές της 1ης, 2ας και 3ης τάξης Δημοτικού (Ώρα έναρξης: 11.15)

3)  Αγώνας δρόμου 1.500μ. για μαθητές της 4ης, 5ης και 6ης τάξης Δημοτικού (Ώρα έναρξης: 11.30)

4)  Αγώνας δρόμου 5.000μ.  (ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΑΡΗΣ) για δρομείς και περιπατητές (Ώρα έναρξης: 12.35)

5 ) Αγώνας δρόμου 10.000μ. για δρομείς (Ώρα έναρξης: 12.45)

Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και η διαδρομή των 10.000μ. και των 5000μ. είναι πιστοποιημένη. 

Έπαθλα – Απονομές

Α.  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 10.000 μέτρων

  • Κύπελλο και μετάλλιο για τον 1ο νικητή και την 1η νικήτρια των αγώνων
  • Μετάλλιο για τον 2ο και 3ο νικητή και νικήτρια των αγώνων

Β.  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 5.000 μέτρων (ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΑΡΗΣ)

  • Κύπελλο και μετάλλιο για τον 1ο νικητή και την 1η νικήτρια των αγώνων
  • Μετάλλιο για τον 2ο και τον 3ο νικητή και νικήτρια των αγώνων

Γ.   ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: Μετάλλια για τους τρεις πρώτους νικητές των αγώνων

ΔΚΥΠΕΛΟ στην πολυπληθέστερη ομάδα των αγώνων (μετράνε όσοι τερμάτισαν τον αγώνα)

Ε.  ΚΥΠΕΛΟ στον γηραιότερο αγωνιζόμενο

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια συμμετοχής.

Θα βραβευτούν οι νικητές των αγώνων οι οποίοι θα πάρουν και τη βράβευση της ηλικιακής τους κατηγορίας δεν θα εξαιρούνται από αυτήν.

ΩΡΕΣ ΑΠΟΝΟΜΩΝ

12.00  Μαθητές Δημοτικών Σχολείων

14.00 Νικητές 10.000μ., 5.000μ.


 
 

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα έχει εξασφαλίσει ειδική έκπτωση για μετάβαση και επιστροφή για την Κυριακή 26/1/2020 για τους αθλητές και για έναν συνοδό (δεν υπάρχει έκπτωση για αυτοκίνητα). Η έκπτωση θα ισχύει για όσους έχουν οριστικοποιήσει τη συμμετοχή τους μέχρι και την Δευτέρα  20 Ιανουαρίου 2020.

Προτεινόμενα ξενοδοχεία μπορούν να επιλεγούν μέσα από το site: www.aeginarooms.com και http://www.aegina.com.gr/

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο www.aeginarun.gr στo www.kapodistrias.gr και στο επόμενο link: ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Μετά από την εγγραφή θα πρέπει να αποσταλεί ο αριθμός απόδειξης κατάθεσης για το κόστος συμμετοχής (με το ονοματεπώνυμο του αγωνιζόμενου), με ηλεκτρονικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση (info@aeginarun.gr)

• Οι εγγραφές θα κλείσουν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 12:00 τη νύχτα.

Ομαδικές δηλώσεις συμμετοχών από σχολεία – συλλόγους γίνονται δεκτές.

(Όσοι στην δήλωση συμμετοχής του ”Ιωάννη Καποδίστρια ” πατήσουν και το κουτάκι της συμμετοχής για τους αγώνες ”Αγία Μαρίνα Races” 19-20 Σεπτεμβρίου 2020 θα μπορούν με 5.00 ευρώ να αγωνιστούν σε όσα δρομικά αγωνίσματα θέλουν και με 10.00 ευρώ σε οποιοδήποτε αγώνα θέλουν κολυμβητικό και δρομικό)

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα οκτώ (8,00) ευρώ (ηλεκτρονική χρονομέτρηση – μετάλλιο – μπανάνα – τοστ – νερό) και στα δεκαπέντε (15,00) ευρώ (ηλεκτρονική χρονομέτρηση – μετάλλιο – μπανάνα – τοστ – νερό + τεχνικό μπλουζάκι)

Για τους παιδικούς αγώνες το κόστος είναι τρία (3,00) ευρώ για όσα παιδιά θέλουν να χρονομετρηθούν και να μπουν στην κατάταξη του αγώνα (αποτελέσματα). Όσα παιδιά θέλουν απλά και μόνο να τρέξουν δεν δηλώνονται στην φόρμα αυτή, δεν παίρνουν νούμερο ούτε χρονομετρούνται, αλλά στον τερματισμό θα πάρουν κανονικά το μετάλλιο συμμετοχής.

Μπορείτε να πληρώσετε το κόστος της συμμετοχής σας  στον λογαριασμό ALPHA BANK (ΟΜΙΛΟΣ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ ΚΟΥΡΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ /Ο.Α.Κ.Α.) GR5201401610161002002006411 (Παρακαλώ να στείλετε στο info@aeginarun.gr  το αποδεικτικό της πληρωμής με το όνομα ή ονόματα αυτών που θα αγωνιστούν εντός τριών ημερών). Σημείωση:Επιπρόσθετες χρεώσεις & έξοδα τραπέζης ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ. Για τους κατοίκους της Αίγινας η πληρωμή μπορεί να γίνει στο στάδιο  τις ώρες προπονήσεων του ΟΑΚ Αίγινας.
  • Ένα όμορφο video του Βαγγέλη Κοσμά, από την ηλιόλουστη διαδρομή του 8ου αγώνα δρόμου «Ιωάννης Καποδίστριας» το 2019

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο Αγώνας εποπτεύεται από την ΕΛ.ΑΣ, το ΛΙΜΕΝΙΚΟ, την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ και από εθελοντές. Επικεφαλής της Ιατρικής Φροντίδας του αγώνα τίθεται ο Ιατρός κ. Σωκράτης Δούκας (Χειρούργος – Επειγοντολόγος). Το Νοσοκομείο Αίγινας ‘’Άγιος Διονύσιος’’ και το  Νεφρολογικό κέντρο  Αίγινας θα παρέχουν  τα ασθενοφόρα τους για τον  αγώνα. Θα υπάρχει και ομάδα διασωστών.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Σταθμοί τροφοδοσίας νερού θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής των 10.000μ και των 5.000μ. (ένας στα 5.000μ. και δύο στα 10.000μ.)

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΓΩΝΑ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Το www.aeginaportal.gr θα μεταδίδει απευθείας με εικόνα και ήχο, καθώς και ραδιοφωνικά την εκκίνηση και τον τερματισμό των αθλητών, όπως και την ροή των αποτελεσμάτων κατευθείαν από τον χρονομέτρη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ –ΑΓΩΝΑ

Τον αγώνα θα παρουσιάσει ο Ρωπαίτης Σταύρος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Βασίλης Ζαμπέλης: 6979 449303 και Βασιλική Τζίμα: 6974442165

Δημοφιλη Αρθρα