fbpx

9ος Winterun Palia Kavala στις 5 Φεβρουαρίου 2023 (προκήρυξη)

by Newsroom

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στις 10:00 στην πλατεία Παλαιάς Καβάλας θα διεξαχθεί ο 9ος Winterun Palia Kavala, απόστασης 25 χλμ. (9th Winterun Palia Kavala) και 12 χλμ. (1st Winterun Path).

Η θετική υψομετρική διαφορά στα 25 χλμ. είναι 880 μέτρα και η μέγιστη ανάβαση τα 500 μέτρα.

Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 20€ (10€ για το 12άρι) και οι εγγραφές είναι ανοιχτές μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023.

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Από Θεσσαλονίκη αλλά και από Ξάνθη προς Καβάλα -ταξιδεύοντας επί  της Εγνατίας οδού- συναντούμε την έξοδο προς Καβάλα – Δράμα και την ακολουθούμε.

Στη συνέχεια και άμεσα ακολουθούμε τις πινακίδες προς Δράμα. Σε 4 km φτάνουμε στο χωριό Αμυγδαλεώνας, το οποίο διασχίζουμε.

Πλησιάζοντας στο τέρμα του χωριού (κατάστημα Mega Jumbo – δεξιά μας) συναντούμε διασταύρωση όπου υπάρχουν πινακίδες που θα μας κατευθύνουν δεξιά προς το χωριό Παλαιά Καβάλα.

Σε 7 km περίπου φτάνουμε στη Παλαιά Καβάλα όπου θα υπάρχουν μέλη της διοργάνωσης που θα κατευθύνουν για το παρκάρισμα των οχημάτων.

Για όσους έρχονται από Δράμα, 6 km πριν από την Καβάλα θα συναντήσουν το κατάστημα Mega Jumbo στα αριστερά τους και θα ακολουθήσουν τις σχετικές πινακίδες προς Παλιά Καβάλα.

 

Για εγγραφές στα 25 χλμ. πατήστε εδώ

Για εγγραφές στα 12 χλμ. πατήστε εδώ

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ 25 χλμ.

Ο αγώνας ακολουθεί την κυκλική διαδρομή: Αφετηρία Πλατεία Παλαιάς Καβάλας – Καρυδιές – Ορεινοί Αμπελώνες Κ. Λαλίκου – Χαρακώματα (5 km, υψόμετρο 590m) – Κιόσκι Αυχένα – Δρόμος του Νερού – Καρυδιές – Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Παλαιάς Καβάλας – Νερόμυλος Παλαιάς Καβάλας – Πλατεία Παλαιάς Καβάλας (12 km) – Ρέμα Καβάκας – Ξηροπήγαδο (15 km) – Κόκαλα (υψόμετρο 810 m) – Παιδική Χαρά (20 km) – Δάσος Μεσιλίκι – Τερματισμός Πλατεία Παλαιάς Καβάλας (25 km).

winterun

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

– Υδροδοσία και τροφοδοσία θα υπάρχουν σε τέσσερα (4) σημεία του αγώνα.

– Θα υπάρχουν 6 σημεία ελέγχου για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

– Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει κάλυψη από τον Ερυθρό Σταυρό και την Διασωστική Ομάδα Καβάλας.

– Οι διοργανωτές του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αθλητών, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους και τους κανόνες που υπάρχουν στο αστικό και ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Δεν πρόκειται ωστόσο να ζητηθεί από κανέναν αθλητή να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση. Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

– Απαγορεύεται η ρίψη αντικειμένων και σκουπιδιών στο περιβάλλον. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο υποπέσει στην αντίληψη των διοργανωτών, ο αθλητής ακυρώνεται άμεσα.

– Η χρονομέτρηση, η οποία θα είναι ηλεκτρονική, υποστηρίζει την καταγραφή εκκίνησης και τερματισμού όλων των συμμετεχόντων. Η ταυτοποίηση τερματισμού και διελεύσεων των αθλητών θα διασφαλίζεται επίσης με σύστημα καμερών. Στο σημείο του τερματισμού, θα υπάρχει οθόνη όπου θα εμφανίζονται τα αποτελέσματα live. Επίσης τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται live στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιάς Καβάλας www.paliakavala.gr.

– Οι αθλητές θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα νούμερα και την τσάντα με τα υλικά των διοργανωτών έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα από την γραμματεία.

– Η τσάντα του αθλητή θα περιλαμβάνει φάκελο με το νούμερο του αθλητή με ενσωματωμένο τσιπ χρονομέτρησης και το ονοματεπώνυμό του, ένα τεχνικό μακρυμάνικο μπλουζάκι με το λογότυπο του αγώνα, και ένα ενεργειακό ρόφημα (energy drink).

– Η διοργάνωση έχει προβλέψει ώστε να υπάρχουν αποδυτήρια με θέρμανση, τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες.

– Πριν τον αγώνα, οι αθλητές οφείλουν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για τυχόν ατύχημα, με συνέπεια τον τραυματισμό τους ή τον τραυματισμό συναθλητών τους.

– Μετά το τέλος του αγώνα θα προσφερθούν στους αθλητές ζεστά ροφήματα, όπως τσάι και τραχανάς καθώς και γλυκά και αλμυρά εδέσματα.

– Στην είσοδο του χωριού υπάρχει χώρος στάθμευσης για τα οχήματα των αθλητών και των συνοδών τους.

– Περισσότερες πληροφορίες, για την περιοχή, το ίχνος της διαδρομής, τον χάρτη και τη φόρμα εγγραφής θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Παλιάς Καβάλας www.paliakavala.gr

– Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, έχει προβλεφθεί εναλλακτική διαδρομή.

winterun

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

– Γενική Κατάταξη

– Γενική Κατηγορία Γυναικών

– Γυναίκες 18-29 ετών

– Γυναίκες 30-39 ετών

– Γυναίκες 40-49 ετών

– Γυναίκες 50+ ετών

 

– Γενική Κατηγορία Ανδρών

– Άντρες 18-29 ετών

– Άντρες 30-39 ετών

– Άντρες 40-49 ετών

– Άντρες 50-59 ετών

– Άντρες 60+ ετών

– Αθλητές από 15-18 ετών συμμετέχουν με υπογραφή γονέα και μπαίνουν στη κατηγορία 18-29 αντρών ή στη 18-29 γυναικών.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ (μετά τις 18:00): Νίκος Γαζέτης – 6944624281

 

Ερχονται ακόμα:

Ημιμαραθώνιος Μυτιλήνης (12 Φεβρουαρίου 2023)

Lycabettus Run (19 Φεβρουαρίου 2023)

2ο Pravi Trail (5 Μαρτίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα