fbpx

Αλιγκάρι Run: Έτρεξαν και στον τερματισμό περίμενε η καστανόσουπα

Newsroom
Αλιγκάρι Run

Με έναν υπέροχο ήλιο να φωτίζει όλο το οροπέδιο και τις καρδιές των εκατοντάδων δρομέων και συνοδών, ολοκληρώθηκε το 3ο Αλιγκάρι Run που οργανώθηκε στα Μεγάλα Λιβάδια και περιείχε εκτός από την αθλητική δραστηριότητα, γαστρονομικές και πολιτιστικές προτάσεις.

Το αθλητικό διήμερο περιείχε τρεις διαδρομές των 3, 8 και 14 χιλιομέτρων στο χωριό Μεγάλα Λιβάδια και στο δάσος του Πάικου, στο Δήμο Παιονίας, στο νομό Κιλκίς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Δρομείς από κάθε γωνιά της Βορείου Ελλάδος έφτασαν από το Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η ομιλία του προπονητή και συγγραφέα Δημήτρη Τζεφαλή στη Γουμένισσα, στο εμβληματικό κτίριο της Χρυσαλλίδας. Την παρουσίαση συνόδευσε μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση και πληροφόρηση γύρω από το βιομηχανικό κτίσμα, τη δραστηριότητά του και την επαναλειτουργία του που αναμένεται ότι θα συμβεί σύντομα.

Η διοργάνωση υπογράφεται από το Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου, με την αιγίδα του Δήμου Παιονίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας και της ΔΕΘ HELEXPO. Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν η Gruppe, εταιρεία με ηλεκτρικές συσκευές, τα καταστήματα αθλητικών Nespo, η ZEP με υλικά καθαρισμού και τα Νερά Μακεδονίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι όλα έγιναν με τον λαμπερό ήλιο να δίνει μία ανοιξιάτικη αίσθηση στα 1250 μέτρα υψόμετρο. Τις τρεις εκκινήσεις έδωσαν με τη σειρά, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Κιουτίκας.

Μετά τους τερματισμούς προσφέρθηκε στους συμμετέχοντες και στους συνοδούς τους, καστανόσουπα με τοπικά προϊόντα, που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού Αρμάνες, με τη συνδρομή του σεφ και γαστρονόμου Γιώργου Παλησίδη.

Η χαρά των δρομέων ήταν μεγάλη και σε αυτό αναφέρθηκαν όλοι οι θεσμικοί υποστηρικτές που στηρίζουν το Αλιγκάρι Run. Ο υφυπουργός Γιώργος Γεωργαντάς αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι μέσω της διοργάνωσης να προβάλλεται ο τόπος και να δημιουργείται δημοσιότητα για ένα γεγονός με θετικό πρόσημο που βοηθάει τους πολίτες στο να γίνονται καλύτεροι σε όλες τις εκφάνσεις τους.

Παπάς

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης επισήμανε τη σπουδαιότητα της ανάπτυξης του τουρισμού, μέσα από ανάλογες αθλητικές δραστηριότητες που φέρνουν κόσμο από όλη την Ελλάδα και τονώνουν την οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής και προβάλλουν το Δήμο Παιονίας παντού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γιουτίκας, βλάχος στην καταγωγή, εξήρε την προσπάθεια αναβάθμισης του χωριού που είναι βλαχοχώρι και πως το περιβάλλον με τέτοιες δραστηριότητες παίρνει άλλο χαρακτήρα και βοηθάει στη γνωριμία μεγάλου κοινού με περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, όπως το Πάικο.

Πάικο

Φωτό: Άγγελος Ζυμάρας

Στο Aligari Run συμμετείχαν για πρώτη φορά και φοιτητές από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από το τμήμα τουριστικού μάρκετινγκ, που είχαν τη δυνατότητα να δουν πως λειτουργεί μία διοργάνωση τέτοιου μεγέθους και πόσο σημαντικό είναι το αποτύπωμα για τον τουρισμό. Ακόμη, μεγάλη βοήθεια υπήρχε από τους εθελοντές της Γουμένισσας που ήρθαν με επικεφαλή την Αναστασία Περπερίδου.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Γουμένισσας Αστέριος Τάτσης βοήθησε τα μέγιστα, όπως σημαντική ήταν και η εμπειρία από την τεχνική ομάδα του Μαραθωνίου της Θεσσαλονίκης που υλοποίησε με άψογο τρόπο όλο το τεχνικό κομμάτι της διοργάνωσης.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Παιονίας Σάκης Τζούρτζος και με καταγωγή από τα Μεγάλα Λιβάδια είχε μεγάλο μερίδιο στην προετοιμασία του αγώνα, ενώ βοήθησε και ο πρόεδρος του χωριού Κώστας Τζούρτζος.

Μία διοργάνωση που αποδεικνύεται η επιτομή του αθλητικού τουρισμού, κάτι που πιστώνεται και ο υπεύθυνος τουρισμού του Δήμου Παιονίας Χρήστος Δραγανίδης. Στο κλείσιμο του αγώνα δόθηκε και η ημερομηνία διεξαγωγής για το 2022 για το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα σε αυτόν τον σύνδεσμο 

Φωτό: Παντελής Τζερτζεβέλης

 

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλη Αρθρα