fbpx

‘Ανοιξαν οι εγγραφές για το Tinos Challenge

iRun

Δεκέμβρης, Κυκλάδες, Τήνος! Ένας εναλλακτικός αγώνας ορεινού τρεξίματος, στην χειμερινή Τήνο. Στα πλαίσια του Cyclades Trail Cup, το 3ο Tinos Challenge να κάνει την διαφορά στο χειμερινό καλεντάρι αγώνων!

Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο 3ος ορεινός αγώνας τρεξίματος: Tinos Challenge. Το νησί τις Τήνου θα φιλοξενήσει αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα παρουσιάσει 3 αγωνίσματα που διασχίζουν τα ιστορικά πέτρινα και μαρμάρινα καλντερίμια του νησιού . Όλες οι διαδρομές διασχίζουν συνολικά 15 παραδοσιακούς οικισμούς από τους συνολικά 62 του νησιού, ενώ οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν δίπλα σε νερόμυλους, ανεμόμυλους, περιστερώνες, πέτρινα γιοφύρια, αλώνια και εγκαταλειμμένους οικισμούς! Ο αγώνας “challenge” σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα πρέπει να λάβουν μέρος και να τερματίσουν τον συνδυασμό 2 αγωνισμάτων σε 2 ημέρες.

Το Tinos Challenge διεξάγεται στα πλαίσια του Cyclades Trail Cup 2018 και είναι ο 6ος και τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα, προηγούνται οι αγώνες: Kimolos Trail, Folegandros Sunset Trail, Ios Adventure, Andros Trail Race και Kythnos Challenge. Ακολουθώντας πιστά τους κανονισμούς του Cyclades Trail Cup και την πολιτική του Πολιτιστικού “παντρέματος”, το Tinos Challenge, εκτός από τα καθαρά αγωνιστικά δρώμενα, παντρεύει τον αθλητισμό με την γαστρονομία, προσφέροντας στους αθλητές και επισκέπτες μια ολοκληρωμένη “γεύση” της Τήνου!

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, λίγο έξω από τον οικισμό Λουτρά, στις 16:00, θα δοθεί η εκκίνηση του πρώτου σκέλους με τον αγώνα Castle Vertical. Οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να τρέξουν μια απόσταση 1,5χλμ με 325μ θετική ανάβαση και να καταλήξουν στην κορυφή του όρους Εξώμβουργο. Με τη λήξη του αγώνα ξεκινά Pasta Party με ζυμαρικά “ΗΛΙΟΣ” στην Μονή Ιεράς Καρδίας! Η Τεχνική Ενημέρωση των αγωνισμάτων της επόμενης ημέρας θα διεξαχθεί στην Μονή στις 18:40, από τον Ρόμπερτ Καραλή.

Το ξημέρωμα της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου, πριν την έναρξη των αγωνισμάτων θα υπάρχει πρωινός μπουφές για όλους τους αθλητές και εθελοντές με Τηνιακά προϊόντα, ενώ στις 08:30 θα δοθούν οι εκκινήσεις των αγωνισμάτων 20χλμ και 7χλμ.

Η διαδρομή των 20χλμ διασχίζει την ενδοχώρα της Τήνου και αναδεικνύει τα μοναδικά και πανέμορφα χωριά της. Την σχεδίαση της διαδρομής ανέλαβε ο Κάρολος Μερλίν σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Ανάβαση» ενώ για την ασφάλεια της διαδρομής έχει μεριμνήσει η ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Αστυνομία Τήνου.

Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία, ξεκινώντας από την Μονή Ιεράς Καρδίας, να περιπλανηθούν στους οικισμούς του Κουμάρου, Βωλάξ, Αγάπης, Σκλαβοχωριού, Σκαλάδου, Κρόκου, Περάστρας, Κώμης, Σμαρδάκιτου, Ταραμπάδου, Κάμπου, Λουτρών και Ξινάρας. Σχεδόν κάθε οικισμός έχει πηγές με τρεχούμενο νερό και οι αθλητές θα μπορούν να γεμίζουν το παγούρι τους ανά 3χλμ. Πάραυτα, θα υπάρξουν 4 σταθμοί ανεφοδιασμού που θα προσφέρουν: νερό, αναψυκτικά ΕΨΑ, μπύρα Νήσος, ξηρούς καρπούς, μπανάνες, γεμιστά σύκα με βρώμη από το εστιατόριο “Μαραθιά” και αλμυρές μπουκιές με λιαστή ντομάτα και χούμους από το καφενείο “Τριανταράκι”.

Με την συμμετοχή τους, όλοι οι αθλητές θα έχουν δικαίωμα έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στην διαμονή τους και στην ενοικίαση αυτοκίνητου ή μοτοσικλέτας. Στην τσάντα του, ο αθλητής θα λάβει αναμνηστικό T-shirt του αγώνα και τοπικά εδέσματα, ενώ με τον τερματισμό του θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο. Η συμμετοχή σε όλα τα γαστρονομικά δρώμενα του αγώνα, είναι δωρεάν!

Νικητές του αγώνα θα αναδειχθούν οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες του Challenge αγώνα (vertical + 20χλμ). Oι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες του Mini Challenge αγώνα (vertical + 7χλμ), ο 1ος Τήνιος και η 1η Τήνια αθλήτρια καθώς και ο γηραιότερος και νεότερος αθλητής της διοργάνωσης.

Ηλεκτρονικές δηλώσεις εγγραφής θα πραγματοποιούνται μέχρι την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα https://cycladestrailcup.com/ . Νέες δηλώσεις συμμέτοχης θα μπορούν να γίνουν στην γραμματεία του αγώνα το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου μεταξύ 10:00-15:30 στην Μονή Ιεράς Καρδίας

Δημοφιλη Αρθρα