fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Άρκτος Trail

2ο Αρκτος Trail στις 27/10 (προκήρυξη)

Ο Πολιτιστικός & Αθλητικός Ομιλος «ΑΡΚΤΟΣ» διοργανώνει το 2ο ορεινό τρέξιμο Αρκτος Trail την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 στο Αρκοχώρι.

Στους πρόποδες του Βερμίου, μέσα σε ένα κατάφυτο δάσος από οξυές, δρυς, καστανιές, θα πραγματοποιηθεί το 2o Ορεινό τρέξιμο Αρκτος Trail με αφετηρία και τερματισμό το Παραδοσιακό Χωριό Αρκοχώρι Νάουσας, στα 580 μέτρα υψόμετρο, το οποίο έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Αυθεντικών Χωριών.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι οι συμμετέχοντες τα τερματίσουν υγιείς, να απολαύσουν τον αγώνα και να χαρούν την ημέρα και την εκδρομή τους στο Αρκοχώρι, καθώς αποτελεί αθλητική γιορτή για τον τόπο. 

Ημερομηνία Διεξαγωγής Τρεξίματος: Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Το Πρόγραμμα

Τετάρτη 26/10/2022:

19:00 μ.μ. – 21:00 π.μ. Παραλαβή Αριθμών από την κεντρική πλατεία

 

Πέμπτη 27/10/2022:

13:45 π.μ. – 14:50 μ.μ. Παραλαβή Αριθμών από την κεντρική πλατεία

15:00 μ.μ.  Έναρξη Αγώνα 10χλμ

16:45 μ.μ.  Βραβεύσεις

 

Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν

Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση ΔΕΝ θα υπάρχει

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται έως Τρίτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 22:00.

Εγγραφές την ημέρα του αγώνα θα γίνουν δεκτές.

 

ΑΡΚΤΟΣ trail

ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες θα πάρουν δώρο τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα! Επίσης, μετά τον τερματισμό θα απολαύσετε την ¨Αρκουδοχωρίτικη¨ φιλοξενία με τοπικούς μεζέδες και ξινόμαυρο κρασί Νάουσας.

 

Παραλαβή αριθμών: Τετάρτη (7:00 μ.μ.- 9:00 μ.μ.) ,στην Κεντρική Πλατεία Αρκοχωρίου & Πέμπτη την ημέρα του τρεξίματος  13:45 π.μ. –  14:50 π.μ. από το σημείο εκκίνησης.

Πρόσβαση Στο Αρκοχώρι: Ακολουθώντας τον δρόμο από Νάουσα, το χωριό βρίσκεται στα 7 χλμ. Ακολουθώντας το δρόμο από Βέροια με κατεύθυνση προς  Νάουσα  στο χωριό Πατρίδα υπάρχει πινακίδα για Αρκοχώρι. (*Πιο σύντομη διαδρομή για ταξιδιώτες από Θεσσαλονίκη αλλά με περισσότερες στροφές.) ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο gps σας , ΜΗΝ βάλετε ¨σύντομη διαδρομή¨, γιατί θα σας στείλει από χωματόδρομο!

 

Περιγραφή διαδρομής 10 χιλιομέτρων: Ώρα εκκίνησης 15:00 μ.μ.

Η διαδρομή χαρακτηρίζεται μέτριας δυσκολίας ,αφού δεν έχει απότομες ανηφόρες & κατηφόρες και είναι ιδανική για τον μέσο αθλούμενο.

Περιλαμβάνει μονοπάτια, δασικούς δρόμους και πολύ λίγο άσφαλτο κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό αφού θα ξεκινάει μέσα από το Αρκοχώρι.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι ο δρομέας να απολαύσει τον αγώνα και να του αφήσει μόνο θετικές εντυπώσεις.

Υψομετρικά 552m Ελάχιστο υψόμετρο 543m – Μέγιστο 1023m

 

Θα υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας, στο 4ο και στο 7ο χλμ

 

Ο μέγιστος χρόνος τερματισμού για τα 10 χιλιόμετρα ορίζεται στις 2,5 ώρες, Οι διοργανωτές θα περισυλλέξουν με αυτοκίνητα αυτούς που δεν έχουν φτάσει στον τερματισμό. Αν κάποιος αθλούμενος αρνηθεί να παραληφθεί από τους διοργανωτές  πέρα από την προθεσμία αυτή θα κινείται αποκλειστικά με δική του ευθύνη.

 

4ο χλμ   Νερά

7 ο χλμ  Νερά  – Σταφίδες – Αλμυρά Σνακ

Δικαίωμα Συμμετοχής:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 16 ετών. Οι συμμετέχοντες θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής.

 

Ιατρική κάλυψη αγώνα:

Θα υπάρχει ιατρική κάλυψη πρώτες βοήθειες στον τερματισμό και κατά το μήκος της διαδρομής.

Έπαθλα:

Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Δεν θα υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες.

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ: Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να σεβαστούν στο ακέραιο τους κανονισμούς που περιγράφονται παρακάτω. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπακούσουν στις υποδείξεις των κριτών του αγώνα. Η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς ή τις υποδείξεις, επισύρει πάντα την ποινή του αποκλεισμού. Οι κριτές του αγώνα όταν αντιληφθούν παραβάσεις των κανονισμών, τις καταγράφουν και ενημερώνουν τους παραβάτες. Κάθε άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο από τη διοργάνωση, έχει τη δυνατότητα να καταγράψει επίσης όποια παράβαση υποπέσει στην αντίληψή του και να την υποβάλει προς εξέταση στην Επιτροπή Αγώνα.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ: Κάθε συμμετέχοντας φέρει τον αριθμό αγώνα πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη της μπλούζας του. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των Σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Εγγραφές της τελευταίας στιγμής θα γίνουν δεκτές , εφόσον υπάρξει διαθεσιμότητα αριθμών.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση, είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων και μετά τον αγώνα θα αφαιρεθεί μέρος αυτών όπως οι κορδέλες και θα παραμείνει η βασική σήμανση, για να οριοθετεί μόνιμα ένα αναγνωρισμένο μονοπάτι.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ: Επιτρέπεται εξωτερική υλική βοήθεια (τροφή, ρουχισμός, μπατόν) προς τους αθλητές. Επιτρέπεται η συνοδεία των συμμετεχόντων από πρόσωπα που δεν φέρουν αριθμό αγώνα, χωρίς να παρεμποδίζουν τους υπόλοιπους αθλητές. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ: Επιτρέπεται η χρήση μπατόν πεζοπορίας. Επίσης, επιτρέπεται η κατοχή και χρήση χάρτη, πυξίδας, GPS, κινητού τηλεφώνου. Αν κάποιος χαθεί στο δάσος το νούμερο 112 είναι αυτό που θα βοηθήσει στην ανεύρεση του. Γι αυτό είναι καλό να έχετε τα τηλέφωνά σας, μαζί σας

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό, συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής, που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας, υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα προκαθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού. Η διοργάνωση θα τοποθετήσει 100μ μετά τους σταθμούς τροφοδοσίας και άλλους κάδους ή σακούλες απορριμμάτων, για να δώσει τη ευκαιρία στους δρομείς να τρέξουν και να μην σταματήσουν στους σταθμούς. Υποχρεωτικά όμως στους κάδους ή στις σακούλες αυτές, θα πετάξουν τα πλαστικά μπουκάλια ή τα σκουπίδια από πιθανή χρήση Jel ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ: Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι, χωρίς να σχηματίζουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους συμμετέχοντες, που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος συμμετέχοντας ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

 

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η συντόμευση (κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό. Ο κάθε συμμετέχοντας έχει την ευθύνη και υποχρεούται να παρακολουθεί προσεκτικά τα προειδοποιητικά σήματα, σε συγκεκριμένα τμήματα του μονοπατιού, τα οποία δείχνουν ένα απαγορευμένο κόψιμο / διαδρομή.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον συμμετέχοντα, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ / ΑΝΑΒΟΛΗ : Αν παραστεί ανάγκη (εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες ή άλλη αιτία), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Επίσης θα πρέπει να εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό γι’ αυτό το θέμα. Την υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό πρόσφατα, υπογράφουν ηλεκτρονικά όταν πραγματοποιούν την δήλωση τους. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους. Η Επιτροπή αποποιείται κάθε ευθύνης σχετικά με τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν υπεύθυνα σε σημεία της διαδρομής όπου ο κίνδυνος πτώσης, με δυσάρεστα ή μοιραία αποτελέσματα είναι αυξημένος.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ: Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών διεξαγωγής του αγώνα, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση

 

Προτεινόμενα Καταλύματα:

Παραδοσιακός Ξενώνας ΜΥΛΟΣ – Αρκοχώρι Τηλ: 697 6257412

Ξενώνας Βίλα Βαδόλα – Αρκοχώρι  Τηλ: 23320 23068

 

Προτεινόμενοι Χώροι Εστίασης:

«Μικρή Άρκτος» Παραδοσιακό Καφέ – Μεζεδοτεχνείο  Τηλ: 6937148900

Καφέ – Ζαχαροπλαστείο «ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ»

Εστιατόριο «Χάραμα» Τηλ: 23320 21125

Αναψυκτήριο «το Στέκι του Αρκούδου» Τηλ: 23320 50006

 

Τηλέφωνα  Επικοινωνίας Διοργανωτών :

Αθανασιάδης Χρήστος:  697 6257412

Πασχούλας Στέργιος: 698 7787852

FΒ: Πολιτιστικός Ομιλος Αρκοχωρίου

Email: christosna@hotmail.com

 

Διαβάστε ακόμη:

Pathfinder Mykonos Trail Challenge: Τα αποτελέσματα

Monemvasia Run Challenge: Τα αποτελέσματα

Αρβανίτεια 2022: Τα αποτελέσματα

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register