fbpx

7ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος στις 24-28/11 (προκήρυξη)

Newsroom
Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος

Στις 24-28 Νοεμβρίου 2022 θα διεξαχθεί ο 7ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος, Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα, απόστασης 490 χλμ.

Ενας αγώνας που διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.), υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλησης για όλους FISpT, και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλησης για όλους UESpT, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Εντός του Σεπτεμβρίου 2022 θα δημοσιευθεί υγειονομικό πρωτόκολλο Covid-19, σύμφωνο με τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιόδου, βάσει των υποδείξεων των ειδικών επιστημόνων και της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ.

 

https://youtu.be/u0A0BPLGmnA

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

Το αθλητικό αυτό γεγονός του 7ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου Αθήνα–Σπάρτη–Αθήνα 490 χλμ .κινείται σε ένα τρίπτυχο, συμβολίζοντας το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, την ιστορικής σημασίας πορεία του Φειδιππίδη και την ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Η ΖΟΤΕΝ, σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» και τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.), θα είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωση και υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος. Η βασική μας δέσμευση είναι να χρησιμοποιήσουμε τους φυσικούς πόρους του πλανήτη μας αποτελεσματικά, να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον και να είμαστε υπεύθυνοι για τα απόβλητα που παράγονται από αυτό το αθλητικό γεγονός.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: 104 ώρες (εκκίνηση και τερματισμός στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών)

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 24 Νοεμβρίου 2022, 06:00

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ τελευταίου δρομέα: 28 Νοεμβρίου 2022,14:00

 

Φειδιππίδειος Δρόμος

 

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλον τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα προς Ελευσίνα, Μέγαρα, Αρχαία Κόρινθο και μετά προς Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά, θα ανέβει το Αρτεμίσιο, θα κατέβει στη Νεστάνη και θα περάσει από Τεγέα, για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης.

Ετσι, θα διασφαλιστεί η πιστότερη διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος Φειδιππίδης.

Επιστροφή από τον ίδιο ακριβώς δρόμο. Συνολική διαδρομή 490 χλμ.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ – ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ – ΣΠΑΡΤΗ (245 ΧΙΛ / 43 ΩΡΕΣ):

 

ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ – ΜΕΓΑΡΑ (41 χλμ) 5:30 ώρες (μόνο σταθμός ελέγχου)

ΚΑΠΗ ΚΙΝΕΤΑΣ (55ο χλμ) Κεντρικός σταθμός – σταθμός ξεκούρασης

MEΓΑΡΑ – ΕΞΑΜΙΛΙΑ (46,1 χλμ) 7:00 ώρες

ΕΞΑΜΙΛΙΑ – ΝΕΜΕΑ (31,1 χλμ) 5:30 ώρες

ΝΕΜΕΑ – ΝΕΣΤΑΝΗ (51,5 χλμ) 11:00 ώρες

ΝΕΣΤΑΝΗ – ΤΕΓΕΑ (22,5 χλμ) 4:00 ώρες

ΤΕΓΕΑ – ΣΠΑΡΤΗ (52,8 χλμ) 10:00 ώρες

(θα υπάρχει δυνατότητα ξεκούρασης στους Βουτιάνους)

 

ΣΠΑΡΤΗ – ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ (245 ΧΙΛ / 61 ΩΡΕΣ):

ΣΠΑΡΤΗ – TΕΓΕΑ (52,8 χλμ) 16:30 ώρες

(θα υπάρχει δυνατότητα ξεκούρασης στους Βουτιάνους)

ΤΕΓΕΑ – ΝΕΣΤΑΝΗ (22,5 χλμ) 6:00 ώρες

ΝΕΣΤΑΝΗ – ΝΕΜΕΑ (51,5 χλμ) 13:00 ώρες

ΝΕΜΕΑ – ΕΞΑΜΙΛΙΑ (31,1 χλμ) 8:15 ώρες

ΕΞΑΜΙΛΙΑ – MEΓΑΡΑ (46,1 χλμ) 9:30 ώρες (μόνο σταθμός ελέγχου)

ΚΑΠΗ ΚΙΝΕΤΑΣ (435ο χλμ) Κεντρικός σταθμός – σταθμός ξεκούρασης

ΜΕΓΑΡΑ- ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ (41 χλμ) 7:45 ώρες

 

Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ

Η Οργανωτική Επιτροπή του 7ου ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥ ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ έχει φροντίσει να υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών με ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου (check points), καθώς και έλεγχος από επόπτες κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την άρτια, ασφαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή του αγώνα.

Παράλληλα, θα υπάρχει έλεγχος με ηλεκτρονική παρακολούθηση μέσω συσκευής από την GPS events tracking που θα φέρουν οι αθλητές. Το σύστημα θα έχει imap link και η συσκευή που θα φέρουν οι αθλητές θα έχει κουμπί SOS. Πριν από τον αγώνα θα ανακοινωθεί το link παρακολούθησης.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Στη διαδρομή θα υπάρχουν 63 τραπεζάκια τροφοδοσίας κατά τη μετάβαση ΑΘΗΝΑ-ΣΠΑΡΤΗ και τα ίδια στην επιστροφή, δηλαδή συνολικά 126 τραπεζάκια με νερά, ισοτονικά, snacks. Θα ακολουθήσει αναλυτική κατάσταση.

Στους κεντρικούς σταθμούς θα υπάρχει φαγητό.

Για όποιον το επιθυμεί και δεν έχει συνοδό, θα μπορούν να παραδοθούν προσωπικά υλικά τροφοδοσίας (ΥΓΡΑ-ΦΑΓΩΣΙΜΑ) σε συγκεκριμένα τραπεζάκια τροφοδοσίας. Θα πρέπει να αναγράφεται στη συσκευασία τo BIB Νο του αθλητή, καθώς και το νούμερο του τραπεζιού. Τα υλικά αυτά, όπως και τα υλικά τροφοδοσίας που βρίσκονται στα αυτοκίνητα των συνοδών, υπόκεινται σε έλεγχο από τη διοργάνωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που υπάρχουν συνοδοί, θα επιτρέπεται να υποστηρίξουν τον αθλητή, μόνο στα τραπεζάκια της διοργάνωσης (30 μέτρα απόσταση από το τραπεζάκι). Οποιαδήποτε βοήθεια προσφέρεται στον αθλητή μεταξύ των σταθμών (μακριά από τα τραπεζάκια τροφοδοσίας) θα επιφέρει ακύρωση του αθλητή.

 

Φειδιππίδειος Δρόμος

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ:

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΙΣΧΥΣ 4 ΕΤΗ (ειδικά για αυτήν τη χρονιά, λόγω αγωνιστικής απραξίας κατά τα έτη 2020 & 2021) ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο έγκυρος τερματισμός σε οποιονδήποτε αγώνα απόστασης πάνω από 160 χιλιόμετρα (Rodopi Advendurun, Αέθλιος, διπλός Ευχίδειος Αθλος, Δόλιχος, Σπάρταθλον και άλλοι αγώνες εσωτερικού ή εξωτερικού με επίσημα αποτελέσματα).

Επιδόσεις ή ενδιάμεσα περάσματα (splits):

Πάνω από 160 χιλιόμετρα σε 24ωρο

Πάνω από 250 χιλιόμετρα σε 48ωρο.

Πάνω από 300 χιλιόμετρα σε 72ωρο

Πάνω από 350 χιλιόμετρα ανεξαρτήτου ώρας (6ήμερο, 1000 χιλιόμετρα, 1000 μίλια)

Τερματισμός σε προηγούμενο Φειδιππίδειο δρόμο.

Ελευση στα μισά της διαδρομής (Σπάρτη) εντός ορίων αποκλεισμού σε προηγούμενο Φειδιππίδειο δρόμο.

ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης με ημερομηνία προγενέστερη το ανώτερο έξι μηνών από την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα, που να βεβαιώνει την καλή υγεία του συμμετέχοντος.

Καταβολή του κόστους συμμετοχής εντός ενός μηνός από τη δήλωση συμμετοχής και πάντως όχι αργότερα από την 24 Οκτωβρίου 2022.

 

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το αντίτιμο συμμετοχής των Ελλήνων αθλητών που ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ στην Ελλάδα (50% έκπτωση) ανέρχεται σε 250€ και καταβάλλεται με κατάθεση:

ΤΡΑΠΕZA ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ: 5091 – 082936 – 584

IBAN: GR61 0172 0910 0050 9108 2936 584

BIC PIRBGRAA

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ

Πληρωτέο εντός ενός μηνός από τη δήλωση συμμετοχής και πάντως όχι αργότερα από την 24/10/2022.

Το ανωτέρω αντίτιμο καλύπτει:

– Αριθμός συμμετοχής

– Ηλεκτρονική χρονομέτρηση

– Αναμνηστικό μετάλλιο για τους αθλητές, που θα τερματίσουν

– Δίπλωμα τερματισμού

– Μεταφορά ατομικών εφοδίων σε τραπεζάκια που θα υποδειχτούν από τον συμμετέχοντα

– Παροχή ιατρικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια του αγώνα

– Μεταφορά των αθλητών που δεν θα καταφέρουν να τερματίσουν

– Παροχή νερού, ενεργειακών ποτών, ενεργειακών μπαρών, φρούτων, μικρογευμάτων (snacks, πατατάκια, σταφίδες, αλμυρά, σοκολατάκια, φρυγανιές, μέλι κλπ) σε περίπου 126 τραπεζάκια τροφοδοσίας

– Παροχή ζεστού φαγητού σε 11 ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ (Μακαρόνια, ρύζι, σούπες)

– Παροχή υπηρεσιών ξεκούρασης σε 11 ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ +2 r/p.

– Gps events tracking με κουμπί SOS

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν καλύπτονται ξενοδοχεία. Επίσης, δεν καλύπτονται τα γεύματα συνοδών και έξοδα μεταφοράς τους, καθώς και τα γεύματα αθλητών πέρα από το menu που έχει ορίσει η διοργάνωση.

 

Παρακαλούμε να καταχωρείτε τις αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 24 Οκτωβρίου 2022 εδώ

 

Προσοχή: Γράψτε αναλυτικά τις επιδόσεις σας, ώστε να είναι εύκολος ο έλεγχος.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Ο συμμετέχων μπορεί να ακυρώσει τη συμμετοχή του με επιστροφή των χρημάτων που κατέθεσε (αφαιρουμένων των τραπεζικών εξόδων) μέχρι 24 Οκτωβρίου 2022. Μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας καμία ακύρωση δεν θα γίνεται δεκτή με επιστροφή χρημάτων.

ΜΕΤΑΛΛΙΑ-ΚΥΠΕΛΛΑ

Ειδικά βραβεία θα δοθούν στους τρείς πρώτους άνδρες και τις τρείς πρώτες γυναίκες.

Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.

Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές θα πάρουν αναμνηστικό μπλουζάκι από την εταιρεία ELPEN που είναι αποκλειστικός προμηθευτής του ALMORA PLUS.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Θα υπάρχει σ’ όλη τη διαδρομή επαρκής ιατρική κάλυψη από ιατρούς, διασώστες και το ΕΚΑΒ. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας ΘΡΙΑΣΙΟ, το Γενικό Νοσοκομείο ΚΟΡΙΝΘΟΥ, το Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας Ν.Μ. ΑΡΓΟΥΣ, το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης θα είναι σε ετοιμότητα υπό το επιχειρησιακό σχέδιο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ.

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ

Θα υπάρχει μέριμνα για τη φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η ενημέρωση των αθλητών, παραλαβή αριθμών και παράδοση ιδίων εφοδίων θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου 2022 17:00, στο CRYSTAL CITY HOTEL, Αχιλλέως 4, Αθήνα, Τ.Κ. 10437.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Η τελετή λήξης και βράβευσης των τριών πρώτων αθλητών και των τριών πρώτων αθλητριών θα γίνει στις 28/11/2022 18:00, πάλι στο CRYSTAL CITY HOTEL, Αχιλλέως 4, Αθήνα, Τ.Κ. 10437

 

Φειδιππίδειος Δρόμος

 

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

iRun

runningnews.gr

Skywalker

 

Θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός είναι κορυφαίο γεγονός στον χώρο των Υπεραποστάσεων, ενώ το κατόρθωμα του Ημεροδρόμου Φειδιππίδη είναι δεμένο με την ιστορία της Ελλάδας.

Πιστεύουμε πως αφού ξεκίνησε θα μείνει. Από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να διεξαχθεί με τους καλύτερους όρους και να μας αφήσει όλους με το αίσθημα της ικανοποίησης όπως και τις προηγούμενες χρονιές.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή:

Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: Γιώργος Διαμαντής 6977360245

Αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: Τάσος Βασιλείου 6970146147

Αλυτάρχης: Τάκης Σκουλής 6939523356

 

Ιστοσελίδα: https://www.athenianrunnersclub.gr/

E-mail: info@athenianrunnersclub.gr

Facebook: ΑΠΣ Αθηναίοι Δρομείς

YouTube: Athenian Runners Club

FB: Authentic Phidippides Run – Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος

 

Διαβάστε ακόμα:

Κώστας Γκελαούζος: Σε σχέση με πέρσι, είμαι 20% βελτιωμένος

14 ετών το παγκόσμιο ρεκόρ της Σποτάκοβα (vid)

Ελλάνιος Δίας Trail Αίγινας (20 Νοεμβρίου 2022)

Δημοφιλη Αρθρα