fbpx

Dirfys Trail Run στις 27/11 (προκήρυξη)

Newsroom
Dirfys Trail 2

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Ευβοίας ανακοινώνει τη διοργάνωση του 2ου αγώνα ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία Dirfys Trail Run που θα γίνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 στη Στενή Ευβοίας. Οι διαδρομές είναι 30 χλμ., 15 χλμ., 5 χλμ. και 1 χλμ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΟΠΑΣΤΕ) Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας και την υποστήριξη από το Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Στενής «Η Δίρφυς».

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το Δημοτικό Σχολείο Στενής.

 

Ωρα εκκίνησης:

30 χλμ.: 09:30

15 χλμ.: 09:45

5 χλμ.:  09:45

1 χλμ.: 10:00

 

ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑ: Μέσω της διοργάνωσης επιτυγχάνεται η προβολή του τόπου μας, η προώθηση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συντηρούνται και αναδεικνύονται τα μονοπάτια, ενισχύεται η περιβαλλοντική συνείδηση και προβάλλεται το σπάνιο φυσικό περιβάλλον, προστατευόμενο από το δίκτυο Natura, το οποίο μας φιλοξενεί κι οφείλουμε να προστατεύσουμε από την “πράσινη” ανάπτυξη που απειλεί με καταστροφή τη φύση.

 

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση, στο χώρο της γραμματείας για την παραλαβή των αριθμών.

 

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ: Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα παρέχεται δυνατότητα φύλαξης των προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων. Προτείνεται να μην τοποθετούνται πολύτιμα αντικείμενα σε τσάντες/σακίδια, καθώς σε περίπτωση απώλειάς τους η διοργάνωση δε φέρει καμία ευθύνη.

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν άνδρες και γυναίκες που την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

Μαθητές μπορούν να συμμετέχουν στους αγώνες εφόσον φέρουν Υπεύθυνη Δήλωση από τους κηδεμόνες τους.

 

* Ο αγώνας θα διεξαχθεί με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που θα ισχύουν την ημέρα τέλεσης του αγώνα.

1ο Dirfys Trail run

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ «ΗΡΑΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 30 ΧΛΜ»

– Το μήκος της διαδρομής είναι 31,6χλμ με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 1.630μ. Εκτός από 1.500μ στην εκκίνηση και 1.500μ στον τερματισμό που είναι σε άσφαλτο, η υπόλοιπη διαδρομή κινείται σε τεχνικά μονοπάτια και χωμάτινο δρόμο βουνού. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα γίνονται στο δημοτικό σχολείο Στενής.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ «ΔΙΡΦΥΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 15 ΧΛΜ»

– Το μήκος της διαδρομής είναι 14,8χλμ με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 800μ. Εκτός από 1500μ στην εκκίνηση και 1500μ στον τερματισμό που είναι σε άσφαλτο, η υπόλοιπη διαδρομή κινείται σε τεχνικά μονοπάτια και χωμάτινο δρόμο βουνού. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα γίνονται στο δημοτικό σχολείο Στενής.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ «ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΤΖΟΥ 5 ΧΛΜ»

– Το μήκος της μικρής διαδρομής είναι 5,5χλμ με μέγιστη υψομετρική διαφορά τα 250μ. Η διαδρομή αποτελείται από χωματόδρομο και μονοπάτια. Η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα γίνονται στο δημοτικό σχολείο Στενής.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Στη διαδρομή των 31,6 χλμ θα υπάρχουν 7 σταθμοί τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών ως παρακάτω:

 1. Στο 4 χλμ. σταθμός “Αεροπόρων”, Σμηναγός ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ & Υποσμηναγός ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 2. Στο 6 χλμ. σταθμός “Σεβάχ”
 3. Στο 9 χλμ. σταθμός “Σιδερίτης”
 4. Στο 14,2 χλμ. σταθμός “Αντώνης Συκαρης”
 5. Στο 23 χλμ σταθμός “Οι 5 ήρωες του Μίστρου”
 6. Στο 26,5 χλμ σταθμός “Σιδερίτης”
 7. Στο 30 χλμ σταθμός “Λέλα Καραγιάννη”

 

Στη διαδρομή των 15 χλμ. θα υπάρχουν 4 σταθμοί τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών ως παρακάτω:

 1. Στο 4 χλμ. σταθμός “Αεροπόρων”, Σμηναγός ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ & Υποσμηναγός ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 2. Στο 6 χλμ. σταθμός “Σεβάχ”
 3. Στο 9 χλμ. σταθμός “Σιδερίτης”
 4. Στο 13 χλμ. σταθμός “Λέλα Καραγιάννη”

 

Στη διαδρομή των 5 χλμ. θα υπάρχουν 2 σταθμοί τροφοδοσίας και ελέγχου των αθλητών ως παρακάτω:

 1. Στο 1 χλμ. σταθμός “Θανάσης Αναστασιάδης”, ορειβάτης ΕΟΣ Χαλκίδας
 2. Στο 3,5 χλμ. σταθμός “Λέλα Καραγιάννη”

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Στη διαδρομή των 30 χλμ επιβάλλεται αλουμινοκουβέρτα.

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η χρονομέτρηση θα γίνει ψηφιακά με chip στο δρομικό παπούτσι.

Τα αποτελέσματα θα παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο, θα αναρτηθούν αμέσως μετά τον αγώνα, ενώ μήνυμα με τον προσωπικό χρόνο καθενός θα αποσταλεί αμέσως μετά τον τερματισμό. Παρέχεται υπηρεσία live streaming κατά τον τερματισμό. Τα οριστικά αποτελέσματα θα δημοσιευθούν αφού ελεγχθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.


 
 

– Στη διαδρομή 30χλμ θα υπάρχει “πόρτα” αποκλεισμού στο 26,5χλμ με χρόνο 4 ώρες και 30 λεπτά από την εκκίνηση του αγώνα. Το όριο είναι κοινό για όλες τις κατηγορίες των αθλητών, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Μετά από τη συμπλήρωση του χρόνου που αναφέρεται, ο υπεύθυνος του σταθμού συνεχίζει να καταγράφει τους αθλητές αλλά ως εκπρόθεσμους, και οι αθλητές που καταφθάνουν εκεί, έχουν υποχρέωση να παραδώσουν τον αριθμό τους.

 

Dirfys

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

Αγώνες 30 ΧΛΜ – 15 ΧΛΜ – 5 ΧΛΜ

Επαθλα απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών

 

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ 30 ΧΛΜ

– 18 ετών έως 49 ετών

– 50 ετών και άνω

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο

 

Β) Παιδικός αγώνας

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής έχει ως εξής:

31€ για τον αγώνα 30 ΧΛΜ

21€ για τον αγώνα 15 ΧΛΜ

12€ για τον αγώνα 5 ΧΛΜ

Δωρεάν ο παιδικός αγώνας

 

ΛΗΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

 

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει:

* 30 χλμ: Ψηφιακή χρονομέτρηση με chip, αριθμό δρομέα, μετάλλιο, τεχνικό T-shirt, αδιάβροχο γιλέκο, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα.

* 15 χλμ: Ψηφιακή χρονομέτρηση με chip, αριθμό δρομέα, μετάλλιο, τεχνικό Τ-shirt, υδροδοχείο ορειβατικό 400ml, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα.

* 5 χλμ: Ψηφιακή χρονομέτρηση με chip, αριθμό δρομέα, μετάλλιο, τεχνικό Τ-shirt, μαντήλι λαιμού με πολλές εφαρμογές, υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ιατρική περίθαλψη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Πληρωμή αντιτίμου συμμετοχής: Το αντίτιμο θα πληρώνεται ηλεκτρονικά με κάρτα (χρεωστική-πιστωτική), δε θα γίνονται δεκτές πληρωμές με άλλο τρόπο. Η πληρωμή θα γίνεται εντός πέντε (5) ημερών από την εγγραφή, αλλιώς δεν θα ισχύει η εγγραφή. Μετά την πληρωμή θα αποστέλλεται επιβεβαιωτικό μέιλ.

 

ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΓΩΝΑ: Σε περίπτωση που λόγω του COVID-19 δεν επιτραπεί η τέλεση του αγώνα στη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα ανακοινωθεί η μεταφορά του αγώνα σε νέα ημερομηνία. Ολες οι πληρωμές θα ισχύουν κανονικά και στη νέα ημερομηνία. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στη νέα ημερομηνία μπορεί να ζητήσει επιστροφή των χρημάτων του. Τα χρήματα θα επιστραφούν εκτός από ένα ποσό 2€ το οποίο παρακρατείται από την τράπεζα ως διαχειριστικά έξοδα.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ: Τρεις ημέρες πριν τον αγώνα θα σταλεί με email στους συμμετέχοντες δρομείς ένα ερωτηματολόγιο υγειονομικών πληροφοριών το οποίο θα συμπληρώσουν online.  Εναλλακτικά μπορούν να επιδείξουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά στην γραμματεία κατά την παραλαβή του πακέτου χρονομέτρησης.

 

Ερχονται ακόμα:

Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα (18 Σεπτεμβρίου 2022)

Γόμφοι Trail (2 Οκτωβρίου 2022)

Στα μονοπάτια της Δονούσας (15 Οκτωβρίου 2022)

Δημοφιλη Αρθρα