fbpx

Δρόμος Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος: Προκηρύχθηκε ο αγώνας μνήμης για τις 12 Δεκεμβρίου

Newsroom
Καλάβρυτα

Ο «Δρόμος Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος» θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2021, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Ο αγώνας διοργανώνεται ως ελάχιστο δείγμα τιμής στους εκτελεσθέντες από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου του 1943.

Η συνολική του απόσταση είναι 9,8 χλμ., με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, έμπροσθεν του Σταθμού Οδοντωτού στα Καλάβρυτα.

Η προκήρυξη του αγώνα

«Ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνεργασία με τη Γραμματεία του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και το Κέντρο Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 αγώνα δρόμου απόστασης 9,8 χιλιομέτρων με την ονομασία «Δρόμος Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Ο ανωτέρω αγώνας, διοργανώνεται, ως ελάχιστο δείγμα τιμής στους εκτελεσθέντες από τα Ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου του 1943.

Η τεχνική υποστήριξη του αγώνα έχει ανατεθεί στη Γραμματεία του ΑΣΑΕΔ.

Η διοργάνωση με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κατάσταση πανδημίας λόγω του Covid-19 και θέλοντας να συμβάλλει στην ασφαλέστερη δυνατή παρουσία τόσο των συμμετεχόντων δρομέων, όσο και κριτών, εθελοντών, εργαζομένων, ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού που θα συμμετάσχουν στον αγώνα «Δρόμου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος», εναρμονίζεται με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που έχει εκπονηθεί από την αρμόδια Ομοσπονδία (ΣΕΓΑΣ) και αφορά στη διεξαγωγή αγώνων δρόμου εκτός σταδίου. 

Η συμμετοχή στη διοργάνωση του «Δρόμος Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος 2021», επιτρέπεται για εκείνους τους δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου COVID-19ή έχοντες πιστοποιητικό νόσησης έως και 15 ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Επίσης για τους ενήλικες αθλητές (18 ετών και άνω) που έχουν διενεργήσει αρνητικό PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 12:30, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, έμπροσθεν του Σταθμού του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα.

Αγώνας Δρόμος Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος

Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί τη μέρα του αγώνα στον χώρο της εκκίνησης από την 09:30.

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ως εκ τούτου οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 ή μέχρι την συμπλήρωση του ανώτατου αριθμού συμμετοχών (περιορισμένος αριθμός συμμετοχών),με ευθύνη του κάθε αγωνιζόμενου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://bit.ly/kalavrita2021

Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στον χώρο της εκκίνησης τουλάχιστον μία ώρα και τριάντα λεπτά νωρίτερα (11:00 πμ) για την παραλαβή από την γραμματεία των αριθμών (bib numbers).

Για την παραλαβή των αριθμών απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού PCR test 72 ωρών.

Η διαδρομή του αγώνα είναι επίπεδη με ελαφριά κατωφέρεια και ανωφέρεια συνολικής απόστασης 9.8 χιλιομέτρων.

Θα υπάρξει σταθμός τροφοδοσίας με νερά στο 5ο χλμ (σημείο αναστροφής), όπως και στον τερματισμό.

To χρονικό όριο τερματισμού καθορίζεται στη μία (1) ώρα και πενήντα (50) λεπτά.

Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Επίσης σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια. Η ιατρική κάλυψη του αγώνα θα είναι πλήρης, με μέριμνα του Δήμου Καλαβρύτων.

 

Στον αγώνα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά τη δήλωση συμμετοχής, αποδεχόμενοι τα αναφερόμενα στη φόρμα εγγραφής (με την υποβολή της συμμετοχής τους, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά, αποδέχονται με δήλωσή τους, η οποία υπέχει θέσει Υπεύθυνης Δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 4 του Ν.1599/1986, ότι: «συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική δική τους ευθύνη και έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις και ότι διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις αρνητικών test κατά του Covid-19, κ.ο.κ.».

 

Εκδρομή ο ΣΔΥΑ

Ημερήσια εκδρομή προετοιμάζει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών στα Καλάβρυτα για να πάρει μέρος στο Δρόμο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και να τιμήσει με τη σειρά του τα θύματα του ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943.

Το κόστος μετάβασης και συμμετοχής είναι στα 15 ευρώ το άτομο και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι και την  Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα απόγευμα και κάθε Πέμπτη από τις 17:00 έως τις 19:30 στα γραφεία του ΣΔΥΑ, τηλέφωνο 2105245403 και 2103625168. Η αναχώρηση θα γίνει στις 06:45 από την πλατεία Καραϊσκάκη – στάση Μετρό Μεταξουργείο, μπροστά στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΪ, ενώ η εκκίνηση του αγώνα, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, θα γίνει στις 12:30. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στην εκκίνηση τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έμπροσθεν του Σταθμού Οδοντωτού στα Καλάβρυτα.

 

Δημοφιλη Αρθρα