fbpx

Evrytania Trail Races: Τρέξε και ζήσε τη μαγεία όλων των δράσεων μέσα στην Ευρυτανική Φύση!

Newsroom

Το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου οι διοργανωτές του EVRYTANIA TRAIL RACES προσκαλούν τους φίλους του ορεινού τρεξίματος να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο νέες διαδρομές στα ελατοσκέπαστα μονοπάτια της Ευρυτανίας και να γνωρίσουν τη μαγεία της ορεινής φύσης, σε ένα από τα πέντε καθαρότερα οικοσυστήματα της Ευρώπης!

Εκεί όπου θα δροσιστείτε στα κρυστάλλινα νερά του Κρικελλοπόταμου και θα απολαύσετε τη φιλοξενία των παραδοσιακών χωριών, τα οποία θα είναι οι σταθμοί ανεφοδιασμού των 2 αγώνων της διοργάνωσης. 12 και 30 χιλιομέτρων οι δύο ορεινές διαδρομές στην νοτιοανατολική Ευρυτανία, που συνδέουν τα χωριά Δομνίστα, Κρίκελλο, Σκοπιά και Στάβλοι.

Στάβλοι Ευρυτανίας

Ο αγώνας των 12km ξεκινά το Σάββατο (11/06) στις 5:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Σκοπιάς στα 1120μ. υψόμετρο. Ο τερματισμός θα είναι στην κεντρική πλατεία του χωριού Στάβλοι, ένα χωριό έκπληξη κρυμμένο μέσα στα έλατα και «σκαρφαλωμένο» στα 1.230 μ. υψόμετρο! Το ψηλότερο χωριό της Ευρυτανίας είναι xτισμένο στο όρος Οξυά και αποτελεί έναν από τους ορεινότερους οικισμούς στην Ελλάδα. Βρίσκεται περίπου 42 χιλιόμετρα μακριά από το Καρπενήσι, ενώ σε απόσταση 10 χιλιομέτρων και 13 χιλιομέτρων αντίστοιχα βρίσκονται τα γειτονικά χωριά Δομνίστα και Κρίκελλο.

12km evrytania Trail races

 • Αγώνας 12km (650μ. υψομετρικής – χρονικό όριο τερματισμού 3 ώρες)
  1ο τμήμα
  ΣΚΟΠΙΑ – ΥΛΗΕΣΣΑ (ΔΟΜΝΙΣΤΑ)
  5.800m απόσταση – 230m άνοδος – 380m κάθοδος
  2ο τμήμα
  ΥΛΗΕΣΣΑ (ΔΟΜΝΙΣΤΑ) – ΣΤΑΒΛΟΙ
  6.200m απόσταση – 400m άνοδος – 260m κάθοδος

Evrytania Trail Races

Από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, 200 μέτρα από την κεντρική πλατεία της Δομνίστας θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί της Κυριακής (12/06) ο μεγάλος αγώνας των 30km. Ο τερματισμός της κυκλικής όμορφης διαδρομής θα είναι πίσω στο ίδιο σημείο, σε υψόμετρο 1020μ.

30km Evrytania Trail Races

 • Αγώνας 30km (1600μ. θετικής υψομετρικής – χρονικό όριο τερματισμού 3 ώρες)
  Σταθμοί ανεφοδιασμού στα χωριά Στάβλοι, Κρίκελλο και Σκοπιά.
  1ο τμήμα
  ΔΟΜΝΙΣΤΑ – ΣΤΑΒΛΟΙ
  7χλμ απόσταση – 400m άνοδος – 260m κάθοδος
  2ο τμήμα
  ΣΤΑΒΛΟΙ – ΚΡΙΚΕΛΛΟ
  5.800m απόσταση – 300m άνοδος – 410m κάθοδος
  3ο τμήμα
  ΚΡΙΚΕΛΛΟ – ΣΚΟΠΙΑ
  11.600m απόσταση  – 440m άνοδος – 400m κάθοδος
  4ο τμήμα
  ΣΚΟΠΙΑ – ΔΟΜΝΙΣΤΑ
  5.400m απόσταση  – 230m άνοδος – 380m κάθοδος
  * Στο 17ο χλμ, στο 3ο τμήμα, θα υπάρχει σταθμός εφοδιασμού, γιατί η απόσταση των 11.600m είναι μεγάλη. Άρα συνολικά θα υπάρχουν 4 σταθμοί εφοδιασμού, συν τον τερματισμό στην Δομνίστα!

 

 • Οι εγγραφές γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης εδώ, μέχρι την Τρίτη 07/06/2022 στις 23:59.

Ευρυτανία

Δράσεις για όλους!

Ο Σύλλογος “Ε4 Το πάντα Βρέχει” ιδρύθηκε από νέους ανθρώπους έχοντας σαν στόχο την ανάδειξη της ομορφιάς του περιβάλλοντος της Ευρυτανίας και της διεύρυνσης του πολιτισμικού ορίζοντα του τόπου μέσα από τον περιηγητικό, φυσιολατρικό και εναλλακτικό χαρακτήρα του.

Ο σύλλογος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, 11-12-13 Ιουνίου, εκτός των αθλητικών δραστηριοτήτων διοργανώνει επίσης τη φημισμένη «4η Γιορτή Μανιταριού», στα φιλόξενα παραδοσιακά χωριά της Ευρυτανίας (δείτε το πρόγραμμα στην παρακάτω εικόνα). Σεμινάρια παροχής πρώτων βοηθειών στο βουνό, πεζοπορία και συλλογή μανιταριών παρέα με ειδικούς, μανιταρομαγειρέματα στην πλατεία του χωριού Κρίκελλου, με μουσική και χορούς που θα κάνουν αξέχαστη τη διαμονή σας!

Το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, ο σύλλογος “Ε4 Το πάντα Βρέχει” θα έχει ετοιμάσει και το ξεχωριστό Μανιταρόπαστα party, για όλους τους δρομείς και τους συνοδούς τους, στην πλατεία του Κρίκελλου.

δράσεις ευρυτανία γιορτή μανιταριών

Στα πλαίσια της «4ης Γιορτής Μανιταριού» θα διεξαχθεί «πεζοπορία και περισυλλογή μανιταριών» την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 πμ στο Κρίκελλο. Η πεζοπορία είναι κυκλική, διάρκειας 2 ωρών, με βαθμό δυσκολίας 1 και σημείο συνάντησης την πλατεία του χωριού! Προσφέρεται για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά! Την δράση αυτή θα συνοδεύσει ο Πεζοπορικός Φυσιοδιφικός Σύλλογος Καρπενησίου και ο κ. Σπύρος Καλαντζής, οι οποίοι θα σας «μεταφέρουν» τις γνώσεις τους για τα μανιτάρια.

 

Πάντα Βρέχει

​Μία από τις πιο εντυπωσιακές και όμορφες περιοχές του νομού Ευρυτανίας είναι το φαράγγι “Πάντα Βρέχει” που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά ή διαφορετικά Στουρνάρα νότια του νομού.

Η ονομασία του οφείλεται στο ότι σε μία περιοχή του φαραγγιού η οποία δεν ξεπερνά σε μήκος τα 80m παγωμένα νερά που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας στην προσπάθειά τους να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού δημιουργώντας όμορφους καταρράκτες, λόγο του μεγάλου ύψους τους όμως η ροή τους δεν συνεχής και συμπαγής αλλά διασπάται σε μία μεγάλη ακτίνα σε μικρές και μεγάλες σταγόνες δημιουργώντας μία συνεχή τεχνητή βροχή μετατρέποντας το ήδη πανέμορφο τοπίο σε μαγευτικό.

Δημοφιλη Αρθρα