fbpx

Φόδελε Run «Τρέχω για την Καρδιά του Παιδιού»: Τα αποτελέσματα

Newsroom
Φόδελε Ηρακλείου

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 διεξήχθη στο Φόδελε Ηρακλείου Κρήτης ο αγώνας δρόμου για τη στήριξη του συλλόγου Η Καρδιά του Παιδιού, που δραστηριοποιείται εδώ και 40 χρόνια, παρέχοντας βοήθεια σε οικογένειες που τα παιδιά τους πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες.

Ο αγώνας πραγματοποιείται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Συγγενών Καρδιοπαθειών, που τιμάται στις 14 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου με δύο διαδρομές 7 και 10,5 χιλιομέτρων, μέσα σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο φυσικό τοπίο.

Ο αγώνας γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του Γεώργιου Βουράκη, ατόμου με συγγενή καρδιοπάθεια. Απεβίωσε σε ηλικία 30 ετών και φέτος συμπληρώνονται 12 χρόνια από το θάνατό του. Υπέμεινε με καρτερικότητα και απαράμιλλο θάρρος την ασθένειά του και αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα για τους υπόλοιπους.

Φόδελε Ηρακλείου

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι έτρεξαν στον αγώνα μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, αλλά και βαθιάς επίγνωσης ότι διεξάγεται για έναν ιερό σκοπό.

Μέσα σε ένα οικογενειακό κλίμα, γονείς έτρεξαν χέρι -χέρι με τα παιδιά τους και δήλωσαν παρών, δείχνοντας την ευαισθησία τους για τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Το πνεύμα ανθρωπισμού και ενσυναίσθησης, καθώς και η δημιουργία μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, αποτελούν τα εχέγγυα για την έμπρακτη στήριξη των παιδιών αυτών.

Εν κατακλείδι, ο αγώνας δρόμου για την «Καρδιά του Παιδιού» φιλοδοξεί να προσθέτει κάθε χρόνο ένα λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια, έχοντας πάντοτε δίπλα του την αμέριστη συμπαράσταση των φίλων δρομέων και των οικογενειών τους.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από την ομάδα δρομέων «ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» με συνδιοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φόδελε και τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου.

Φόδελε Ηρακλείου

Όπως κάθε χρόνο, κληρώθηκαν στους συμμετέχοντες πολλά δώρα από χορηγούς του αγώνα. Κάθε δρομέας έλαβε στον τερματισμό του ποικίλα αρτοσκευάσματα που προσέφεραν τοπικές επιχειρήσεις του Φόδελε και του Ηρακλείου και φυσικό χυμό της οικογένειας Χριστοδούλου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Φόδελε προσέφερε σε όλους τους δρομείς μπουφέ με κεράσματα και φυσικό χυμό πορτοκαλιού, χαρακτηριστικού προϊόντος της περιοχής.

Στον αγώνα των 10,5 χλμ νικητής αναδείχτηκε ο Εμμανουήλ Μαγκαφουράκης (ΧΟΧΛΙΟΣ ΤΕΑΜ), δεύτερος ο Κώστας Μανιουδάκης (Σ.Δ.Υ.ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ) και τρίτος ο Δημήτρης Μανιώτης (GALATSI RUNNERS).

Στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η Αιμιλία Πρωτογεράκη από τον Α.Ο.ΛΑΣΙΘΙΟΥ με νέο ρεκόρ στη διαδρομή των 10,5 χλμ και χρόνο 47’29’’, δεύτερη η Ειρήνη Φουρναράκη (Σ.Μ.ΚΡΗΤΗΣ/KATSILAS RUNNING TEAM) και τρίτη η Γεωργία Μαλεφιτσάκη (ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ).

Στον αγώνα των 7 χλμ στους άνδρες πρώτος τερμάτισε ο Νικηφόρος Τζιώτης (Ο.Φ.Η.) με νέο ρεκόρ διαδρομής και χρόνο 24’24’’, δεύτερος ο Εμμανουήλ Σηφάκης (Σ.Δ.Υ.ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ) και τρίτος ο Παντελεήμονας Αναστασάκης (Σ.Δ.Υ.ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ).

Φόδελε Ηρακλείου


 
 

Στις γυναίκες στα 7 χλμ τερμάτισε πρώτη η Δήμητρα Βίτσα (ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ) με δεύτερη την Αικατερίνη Ροκάκη (Σ.Δ.Υ.ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ) και τρίτη την Αργυρώ Χανιωτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν πάνω από 40 μαθητές και μαθήτριες με νικητές τους Καραγιάννη Μηνά (ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ) και Φουλέ Νικόλαο (ΦΟΔΕΛΕ) στις κατηγορίες Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου) και νικήτριες τις Ιωάννα Στεφανάκη και Ειρήνη Πλαΐτη στις παραπάνω κατηγορίες.

 

Τα αποτελέσματα στα 10,5 χλμ.

 

Τα αποτελέσματα στα 7 χλμ.

 

Επίσης, στον παρακάτω πίνακα αναφέρονται δρομείς και πεζοπόροι που συμμετείχαν στον αγώνα χωρίς καταγραφή χρόνου, καθώς δεν είχαν προλάβει να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή, αλλά ενίσχυσαν τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Ευχαριστούμε από καρδιάς, το Δήμο Μαλεβιζίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φόδελε, την Τοπική Κοινότητα Φόδελε, όλους τους χορηγούς του αγώνα και όλους τους συμμετέχοντες.

Φόδελε Ηρακλείου

Ομάδα Δρομέων «ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Α/Α ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
1 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ  
2 ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΝΤΑΡΗ  
3 ΜΕΛΤΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ  
4 ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ  
5 ΜΥΡΤΩ ΧΑΡΙΤΑΚΗ  
6 ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΠΑΝΤΕΡΗΣ  
7 ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΜΙΔΗΣ  
8 ΑΘΗΝΑ ΣΟΥΦΗ 2η στα κορίτσια Δημοτικού
9 ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΪΜΟΓΛΟΥ  
10 ΜΥΡΩΝ ΧΝΑΡΗΣ  
11 ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΡΒΟΥΛΙΑΝΑΚΗ  
12 ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΨΕΤΑΚΗ  
13 ΤΖΟΥΛΗ ΚΑΨΕΤΑΚΗ  
14 ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΑΨΕΤΑΚΗ  
15 ΕΛΕΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ 3η στα κορίτσια Γυμνασίου
16 ΕΥΤΥΧΙΑ ΜΟΥΛΟΥΔΑΚΗ  
17 ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΪΤΑΚΗΣ  
18 ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΡΟΥΜΠΑΣ  
19 ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΝΔΡΟΖΟΥΜΑΚΗΣ  
20 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΟΝΔΡΟΖΟΥΜΑΚΗΣ  
21 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΑΪΤΑΚΗ  
22 ΜΑΡΙΑ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ  
23 ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ  
24 ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΛΟΥΔΑΚΗΣ  
25 ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΝΟΚΩΣΤΑΚΗΣ  
26 ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΡΥΣΙΝΑΚΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
27 ΜΕΛΕΛΑΟΣ ΜΠΟΚΕΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
28 ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΜΠΑΝΤΑΚΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
29 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΕΔΗΜ
30 ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΛΟΔΙΑΝΑΚΗ  
31 ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΝΤΕΡΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ
32 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΕΡΗ  
33 ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗΣ  
34 ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΝΗ  
35 ΠΟΠΗ ΤΙΤΑΚΗ  

 

Διαβάστε ακόμα:

Κροκόδειλος Trail (26 Φεβρουαρίου 2023)

46ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ. (5 Μαρτίου 2023)

25th Logicom Cyprus Marathon (12 Μαρτίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα