Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τον Φώτη Ζησιμόπουλο μέσα στο 2022 έφθασε. Ο 40χρονος δρομέας από το Αγρίνιο ταξίδεψε σήμερα για τη Βαρκελώνη για τον αγώνα των 24 ωρών (UrB22), που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 26-27 Φεβρουαρίου.
Ο Έλληνας δρομέας μετά τη νίκη του τον περασμένο Σεπτέμβριο στο «Σπάρταθλον» φιλοδοξεί να γράψει ξανά ιστορία, καθώς ο μεγάλος στόχος είναι η πρωτιά να συνδυαστεί με παγκόσμιο ρεκόρ, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο iRun ο προπονητής του Δημήτρης Κασίμης.
Ο Ζησιμόπουλος καλείται να πάρει το ρεκόρ κόσμου από τον Λιθουανό, Αλεκσάντρ Σορόκιν και να το φέρει πίσω στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα ο Σορόκιν στις 29 Αυγούστου 2021, τρέχοντας σε Utrla Park Weekend 24 Hour της Πολωνίας, σε μια κυκλική διαδρομή 1,72χλμ., κάλυψε συνολική απόσταση 309,4 χιλιομέτρων, καταρρίπτοντας τα 303,306 χλμ. του θρυλικού Έλληνα υπερδρομέα, Γιάννη Κούρου, που είχαν επιτευχθεί στις 4 Οκτωβρίου του 1997 στην Αδελαΐδα.
Με τον προπονητή του, Δημήτρη Κασίμη και μέλη της Kasimis Training, ο κορυφαίος Έλληνας υπερμαραθωνοδρόμος αναχώρησε σήμερα για Βαρκελώνη, πανέτοιμος για την 24ωρη «μάχη» του, τονίζοντας σε ανάρτησή του: «Όσες μάχες και να δώσεις δεν γίνεται να κερδίζεις πάντα, αλλά για να νικήσεις πρέπει πρώτα να παλέψεις!».
Ο Ζησιμόπουλος έχοντας και την υποστήριξη της εταιρείας αθλητικών ειδών Saucony που τον εξοπλίζει με όλα τα κατάλληλα προϊόντα, είναι το μεγάλο αστέρι του Ultrarunning Barcelona και θα τρέξει φορώντας τον αριθμό 1.
Η διοργάνωση γίνεται για 2η φορά και θα φιλοξενηθεί στην πίστα του σταδίου «Χοάν Σεραχίμα» της Βαρκελώνης. Η κούρσα των 24 ωρών θα χωριστεί σε δύο κατηγορίες τη Fast24h και την Open24h. Οι δρομείς στο Fasth24h θα χρησιμοποιούν τις εσωτερικές διαδρομές της πίστας και οι συμμετέχοντες στην Open24h τις εξωτερικές,
Θα ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12:00, τοπική ώρα και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής (12:00). Οι επιδόσεις από το UrB22 θα αποτελούν πρόκριμα συμμετοχής στο «Σπάρταθλον» 2022.