fbpx

Γιορτινή επανεκκίνηση των αγώνων στην Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος Υμηττού 2021 (pics)

Newsroom

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ymittos Global Running Day 2021, το πρώτο δρομικό γεγονός μετά την επίσημη επανεκκίνηση των αγώνων από τη ΓΓΑ από 1η Ιουνίου λόγω πανδημίας ύστερα από 7 μήνες. Το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής, οι δρομικές ομάδες Santa Running Team και Ymittos Runners τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος διοργανώνοντας μια σειρά αγώνων στην αγαπημένη «Τεσσάρα» στον Υμηττό, με απόλυτο σεβασμό στο υγειονομικό πρωτόκολλο αγώνων εκτός Σταδίου.

Το ενδιαφέρον των αθλητών και αθλητριών ήταν μεγάλο και η ικανοποίηση στο χαμόγελο μετά τον τερματισμό τους ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας που καταβλήθηκε από την οργανωτική επιτροπή. Οι περίπου 100 συμμετέχοντες σε όλες τις κούρσες (1km Παιδικό, 5km Δρόμος, 10km Δρόμος, 5km Trail) μίλησαν με τα καλύτερα λόγια, τόσο για τη διοργάνωση, όσο και για το περιβάλλον που τρέξανε.

Αφανείς ήρωες ήταν η ομάδα των εθελοντών μας που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση με ασφάλεια τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Φορούσαν τις μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχε αντισηπτικό σε κάθε σταθμό, παρέδωσαν όλοι βεβαίωση για self -test πριν αναλάβουν σε κάποιο πόστο και με το χαμόγελο και την ευγένεια τους είτε καλωσόριζαν, είτε ενθάρρυναν, είτε ανατροφοδοτούσαν τους σταθμούς τροφοδοσίας χωρίς άμεση επαφή είτε βοηθούσαν στη χρονομέτρηση είτε έβγαζαν φανταστικές φωτογραφίες, οι οποίες θα διατεθούν δωρεάν στους δρομείς εντός των επομένων ημερών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Περικλής Ιακωβάκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 400m μετ’ εμποδίων και «Captain» της Novasports Running Team, η οποία έδωσε βροντερό παρόν στην επανεκκίνηση των αγώνων.

Novasports Running Team

Το αγωνιστικό πρόγραμμα προέβλεπε έναν παιδικό αγώνα 1km, οπού οι μικροί επίδοξοι «Μαραθωνοδρόμοι» έτρεξαν με όλη τους τη δύναμη και έλαβαν το πιο ζεστό χειροκρότημα από τους εθελοντές και τους συνοδούς τους.

Η βουνίσια διαδρομή των 5km ενθουσίασε τους συμμετέχοντες, καθώς ήταν βατή, χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες και οι εθελοντές φρόντιζαν να μην υπάρξουν προβλήματα με την σηματοδότηση των μονοπατιών. Η διαδρομή ήταν σε καθαρά ορεινό περιβάλλον χωρίς πρόσβαση σε θεατές ή αυτοκίνητο και η απόσταση στην εκκίνηση ήταν τέτοια που ελαχιστοποίησε τις πιθανότητες τραυματισμών.

Ο τερματισμός ήταν συγκλονιστικός αφού τερμάτισαν με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά και τις 3 πρώτες θέσεις κατέβαλαν οι:
1ος  Καραγιάννης Γεώργιος – 27’19,
2ος  Μαλής Γιάννης (Santa Running Team) 27’20 και
3ος  Τσάτσος Ελευθέριος (ΤΣΑ-ΤΣΙ-ΤΣΟΥ TEAM) 27’30.


 
 

Στις γυναίκες ξεχώρισε η Μπούζα Κέλλη – ΣΚΑ Χολαργός Παπάγου με 34’00.

 

Ο τερματισμός στα 10km είχε ακόμη μια ευχάριστη έκπληξη, αφού οι δύο αθλητές του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού τερμάτισαν μαζί στην 1η και 2η θέση. Η διαδρομή που ακολούθησαν ήταν δύο φορές η διαδρομή του 5αριού με τροφοδοσία ανά 2,5χλμ.
Τις 3 πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι:
1οςΤιμπαλέξης Βασίλειος (Ε.Ο.Σ. Αλμυρού) 42’09,
2οςΠρεβεζάνος Θωμάς (Ε.Ο.Σ. Αλμυρού) 42’10 και
3η Διαμαντέα Ρόνη (ΑΣΑΠ –  Santa Running Team) 44’08.

Τα 5km Δρόμου ήταν η τελευταία διαδρομή της εκδήλωσης με μπλοκ εκκινήσεων μέχρι 30 άτομα, όπως και στις άλλες αποστάσεις. Ο τερματισμός πάλι ήταν με μικρή διαφορά και τις 3 πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι:
1ος  Τρίγκας Αντρέας – 21,25,
2ος  Μαυρομμάτης Αλέξανδρος – 21,30 και
3ος  Φλώρος Νικόλαος (Η Καρδιά του Παιδιού) 22’55.
Οι 3 πρώτες γυναίκες τερμάτισαν με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά:
1η  Jafari Seddigheh (Santa Running Team) 27’30,
2η  Αραπίτσα Βασιλική (Santa Running Team) 27’45 και
3η  Τσούμπα Μαρία (Santa Running Team) 27’50.

 

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τους χορηγούς τους Myofit, Dole, Οικογένεια Κλιάφα και Θεόνη για τη σημαντική συμβολή τους στην τροφοδοσία των αθλητών.

Επίσης, τους χορηγούς επικοινωνίας Nova και περιοδικό iRun που συμμετείχαν στη διοργάνωση, καθώς και όλα τα δρομικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης που προέβαλαν τη διοργάνωση και τέλος τον φίλο δημοσιογράφο Ηρακλή Αθανασόπουλο που διέθεσε στους παρευρισκόμενους το νέο του βιβλίο «Μαραθώνιος & Μαραθώνας».

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Ymittos Global Running Day 2022 την 1η Ιουνίου.

 

• Οργανωτική Επιτροπή: «Παγκόσμια Ημέρα Τρεξίματος Υμηττού 2021»

Δημοφιλη Αρθρα