fbpx

Ορεινοί αγώνες Καβουσίου (προκήρυξη)

Newsroom
Καβούσι

Με χαρά σας ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή του ορεινού ημιμαραθωνίου Καβουσίου, ο οποίος είχε αναβληθεί στις 29 Μαΐου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 9.30 στο Καβούσι Ιεράπετρας. Την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί αγώνας trail 8 χλμ., καθώς και παιδικοί αγώνες 500μ. και 1000μ..

Καβούσι

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει την ευκαιρία σε αθλητές από την Ελλάδα, καθώς και του εξωτερικού, να γνωρίσουν το ορεινό τρέξιμο μέσα από τη συμμετοχή τους σε ένα από τα ομορφότερα τοπία του ορεινού όγκου της ανατολικής Κρήτης, στην ευρύτερη περιοχή της Θρυπτής, και σε έναν τόπο με ιστορία πάνω από 7000 χρόνια, όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής.

Η σπάνια ομορφιά του ορεινού τοπίου της περιοχής του Καβουσίου καθιστούν τους αγώνες ξεχωριστούς. Φαράγγια, μονοπάτια, καλντερίμια, βυζαντινά ξωκκλήσια, αρχαιολογικοί χώροι, η σπάνια ομορφιά του τοπίου με τις συνεχείς εναλλαγές, τα δάση από πρίνους, το μοναδικό κυπαρισσόδασος της περιοχής των ξαράμπελων. Οι αγροτικοί οικισμοί που είναι διάσπαρτοι στην περιοχή και η καταπληκτική θέα στον κόλπο του Μεραμπέλλου, είναι μερικά από τα σημεία που θα γνωρίσουν τρέχοντας οι αθλητές.

Ο ΤΟΠΟΣ

Το Καβούσι είναι ένα από τα αρχαιότερα χωριά στην Κρήτη, με ιστορία 4.700 χρόνια, με 120 αρχαιολογικούς χώρους.

Χτισμένο σε υψόμετρο 100μ. στους πρόποδες της Θρυπτής, απέχει 20 χλμ. από την πόλη της Ιεράπετρας, 26 χλμ. από την πόλη του Αγίου Νικολάου και 40 χλμ. από τη Σητεία, και βρίσκεται στο φυσικό γεωγραφικό κέντρο του νομού Λασιθίου και πάνω στην εθνική οδό που συνδέει τον Αγιο Νικόλαο με την πόλη της Σητείας.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Οι αγώνες οργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβουσίου.

Εθελοντική υποστήριξη παρέχουν σε όλη τη διαδρομή του αγώνα στους σταθμούς τροφοδοσίας και στον χώρο της εκκίνησης και τερματισμού οι εθελοντικές ομάδες της περιοχής: Παράρτημα Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, εθελοντές διασώστες Ιεράπετρας Κρήτης Ε.Δ.Ι.Κ., και η ορειβατική ομάδα της Ιεράπετρας ο Σταυραετός.

Καβούσι

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

21.5 χλμ. D+/-1630μ με 80 % μονοπάτι

Ωρα έναρξης: 9.30 σε γκρουπ των 40 ατόμων με όριο συμμετεχόντων τα 120 άτομα. Ο αγώνας είναι κυκλικής διαδρομής, με εκκίνηση και τερματισμό κεντρικό σημείο του χωριού με θετική υψομετρική διαφορά τα 1630μ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες 18 ετών και άνω.

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ

Ηλικιακές κατηγορίες: ανδρών, γυναικών, 18-39, 40-49, 50-59, 60+

 

8 χλμ. D+/-430μ 60 % μονοπάτι

Ωρα έναρξης: 10:00 σε γκρουπ των 40 ατόμων με όριο συμμετέχοντες τα 160 άτομα. Ο αγώνας είναι κυκλικής διαδρομής, με εκκίνηση και τερματισμό κεντρικό σημείο του χωριού με θετική υψομετρική διαφορά τα 430μ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες 18 ετών και άνω.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ

Ηλικιακές κατηγορίες: ανδρών, γυναικών, 18-39, 40+

 

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στους αγώνες θα μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν άνδρες και γυναίκες που έχουν καταλάβει την πρώτη και δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης στον αγώνα των 21.5 χλμ. σε όλους τους ορεινούς αγώνες Καβουσίου. Ο αριθμός των δωρεάν συμμετοχών δεν θα υπερβαίνουν τους 20, μαζί με αθλητές που θα προσκληθούν από τη διοργάνωση.

Καβούσι

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

1000 μ. για παιδιά γυμνασίου

500 μ. για παιδιά δημοτικού


 
 

ΣΗΜΑΝΣΗ

Η σήμανση είναι κοινή και στους 2 αγώνες.

Με οικολογικό σπρέι χρώματος πορτοκαλί σε άσπρο τετράγωνο, ταινίες έργου χρώματος κόκκινο άσπρο, κατευθυντήριες πινακίδες, ενώ ανά 200 μέτρα θα υπάρχουν σημαιάκια της διοργάνωσης.

Η σήμανση των μονοπατιών, καθώς και στους αγροτικούς δρόμους, θα είναι πυκνή και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργηθεί σύγχυση με τους αθλητές.

Αθλητής που δεν θα συναντήσει κάποιο ίχνος από τη σήμανση του αγώνα είναι εκτός διαδρομής και πρέπει να γυρίσει στην πλησιέστερη διασταύρωση.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Στη διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν 6 βασικοί σταθμοί τροφοδοσίας για της ανάγκες των αθλητών με νερό, ισοτονικά, φρούτα, καθώς και σνακ γλυκό αλμυρό, επίσης θα υπάρχει ένας διπλός σταθμός υδροδοσίας.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ολοι οι σταθμοί είναι ταυτόχρονα και σημεία ελέγχου. Αθλητές που δεν θα έχουν καταγραφεί έστω και σε ένα σημείο ελέγχου, ακυρώνονται.

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν τον αριθμό τους σε εμφανές σημείο, ώστε να είναι δυνατή η καταγραφή τους στους σταθμούς.

Συντόμευση διαδρομής απαγορεύεται και ο αθλητής τιμωρείται με αποκλεισμό.

Καβούσι

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο ή τραυματισμό αθλητή ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και αναλαμβάνουν την ευθύνη για τυχόν τραυματισμό, πρόβλημα υγείας ή ακόμα και θάνατο.

ΕΠΑΘΛΑ

Ολοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βαρύτιμο μετάλλιο, δίπλωμα συμμετοχής και τεχνικό μπλουζάκι.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Οι αγώνες θα γίνουν με ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνουν ηλεκτρονικά σε διεύθυνση που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 20 Ιουλίου. Οι εγγραφές θα κλείσουν την 21η του Οκτωβρίου. Αιτήσεις μπορούν να γίνουν στη γραμματεία την ημέρα των αγώνων, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που θα ισχύουν την ημέρα των αγώνων.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ημιμαραθώνιος Χίου (28 Αυγούστου)

Λαφονήσιος δρόμος (10 Σεπτεμβρίου)

Lamia Night Run (1 Οκτωβρίου)

 

 

 

Δημοφιλη Αρθρα