fbpx

11ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας στις 29 Ιανουαρίου 2023 (προκήρυξη)

Newsroom
egio

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023 θα διεξαχθεί στο Αίγιο ο 11ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας (21 χλμ., 5 χλμ., 1,5 χλμ.), με σύνθημα τρέχουμε για «το Χαμόγελο κάθε Παιδιού».

Ο Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας συνδιοργανώνεται από το σωματείο Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς και το Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Αιγιαλείας, και εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού της απελευθέρωσης του Αιγίου (Βοστίτσας) από τον τουρκικό ζυγό. Συμβολίζει μάλιστα τη διαδρομή του Ανδρέα Λόντου και των πολεμιστών του από το Διακοπτό στο Αίγιο, κρατώντας ψηλά τη σημαία της επανάστασης.

Είναι ιδιαίτερη ευλογία να υπηρετούμε μέσα από τη συλλογική δράση κοινούς στόχους που αφορούν κυρίως τα παιδιά. Ευχαριστούμε όσους συμπορεύονται στην κατεύθυνση αυτή και εκ των προτέρων κάθε έναν αθλητή ξεχωριστά που θα ενισχύσει με τη συμμετοχή του το σκοπό αυτό.

 

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Ημιμαραθώνιος: 10:00

5 χλμ.: 10:00

1,5 χλμ.: 9:15

 

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ασφάλτινη, εκτός από ένα μικρό τμήμα 300 μέτρων ομαλού χωματόδρομου, και είναι επίπεδη με ελάχιστη υψομετρική διαφορά. Για να δείτε τη διαδρομή του αγώνα πατήστε ΕΔΩ

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 10.30 από το σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού και οι δρομείς θα κατευθυνθούν προς το Αίγιο περνώντας διαδοχικά από τις τοπικές κοινότητες (και ομώνυμα παραλιακά χωριά), Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαιΐκων, Ριζομύλου, Βαλιμητίκων, Τεμένης και Διγελιωτίκων.

Θα συνεχίσουν μέσω της οδού παραπλεύρως της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το ύψος των Σταφιδαλώνων, όπου και θα κατευθυνθούν δεξιά προς την Αλυκόβρυση – αγροτικός χωματόδρομος 200 περίπου μέτρων, και ακολουθώντας έπειτα την παραλιακή οδό, θα καταλήξουν στον χώρο της ανάπλασης της παραλίας Αιγίου, όπου θα γίνει ο τερματισμός πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες – ιστορικός πλάτανος του Παυσανία).

 

Περιγραφή διαδρομής 5 χλμ.: Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ. είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ασφάλτινη και επίπεδη.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10.00 στον χώρο της Ανάπλασης πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες). Η διαδρομή θα είναι εξ ολοκλήρου παραλιακή, με κατεύθυνση προς την Αλυκή Αιγίου, όπου και στο τέρμα Αλυκής θα πραγματοποιηθεί αναστροφή και με κατεύθυνση προς το Λιμάνι οι αθλητές θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν (Ανάπλαση – 12 Βρύσες).

 

Περιγραφή διαδρομής 1,5 χλμ.: Η διαδρομή του αγώνα του 1,5 χλμ. είναι επίσης εξ ολοκλήρου ασφάλτινη και επίπεδη.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:15 επί της παραλιακής οδού, στο χώρο του πάρκινγκ που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της λίμνης του υδροβιότοπου της Αλυκής.

Ολοι οι συμμετέχοντες μικροί αθλητές και αθλήτριες θα είναι συγκεντρωμένοι στον χώρο των εγγραφών (Ανάπλαση – 12 Βρύσες), από όπου θα ξεκινήσουν έως τις 09.00 π.μ., με τη συνοδεία των διοργανωτών, για να μεταβούν περπατώντας στο σημείο της εκκίνησης.

 

Αναχώρηση Αθλητών Ημιμαραθωνίου: Από την παραλιακή οδό (Ζωοδόχου Πηγής) του Αιγίου, μπροστά από το Τουριστικό Περίπτερο («πλάτανος Παυσανία») θα εκκινήσουν λεωφορεία των διοργανωτών με κατεύθυνση το χώρο της εκκίνησης από τις 08.30 π.μ. έως τις 09.00 π.μ.

 

Για πρώτη φορά φέτος αποφασίστηκε η συμμετοχή κάθε αθλητή, του Ημιμαραθωνίου και των 5 χλμ., να συνοδεύεται με το αντίτιμο των 5€, το οποίο δε θα χρησιμοποιηθεί για να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της διοργάνωσης, αλλά θα ενισχύσει αποκλειστικά τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του παιδιού».

 


 
 

Για την εγγραφή πατήστε εδώ (μέχρι την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023)

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

11ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας

 

Ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων:

21 χλμ.: 600 δρομείς

5 χλμ.: 400 δρομείς

1,5 χλμ.: 100 δρομείς

 

Παραλαβή των αριθμών συμμετοχής: Για τον ημιμαραθώνιο η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται είτε από το χώρο του τερματισμού (12 Βρύσες) 08.30-09.00 που θα αναχωρήσει το τελευταίο λεωφορείο προς το χώρο της εκκίνησης, είτε από το χώρο της εκκίνησης (Διακοπτό).

Για τον αγώνα των 5 χλμ., θα γίνεται από το χώρο της εκκίνησης – τερματισμού (12 βρύσες) από τις 08.30 π.μ. έως τις 09.30 π.μ.

 

Χρονικά όρια ολοκλήρωσης αγώνων: Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του Ημιμαραθωνίου είναι οι τρεις (3) ώρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 13:30 και για τον αγώνα των 5 χλμ. μία ώρα και συγκεκριμένα μέχρι τις 11:00.

 

Για κάθε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικώς με τους Αργυριάδη Νεκτάριο (τηλ. Επικοινωνίας: 697 484 4183 ) και Άγγελο Μουρίκη (τηλ. Επικοινωνίας: 693 843 1152)

 

Ερχονται ακόμα:

5ο Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου (19 Φεβρουαρίου 2023)

3ο Αtromitos Ultra (8-9 Απριλίου 2023)

Lake Plastiras Trail (30 Απριλίου 2023)

Δημοφιλη Αρθρα