fbpx

Καραμάνειος Ορεινός Αγώνας: Ένας εξαιρετικός αγώνας στα Χάνια Πηλίου

by iRun

Στην αρχή του Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας τρεξίματος στη Μαγνησία για το 2020. Το lockdown που εφαρμόστηκε από τον Μάρτιο στη χώρα μας όπως και σε όλο τον κόσμο, διέκοψε κάθε αγωνιστική δράση του δρομικού κινήματος. Μόλις ενάμισυ μήνα πριν η Πολιτεία έδωσε το πράσινο φως για να επαναρχίσουν οι αγώνες σε όλα τα αθλήματα υπό αυστηρές προϋποθέσεις, και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ήταν από τους πρώτους συλλόγους στην Ελλάδα που σχεδίασε να διοργανώσει αγώνα, σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Όμιλο Πάνα.

Η ανταπόκριση των trail runners από όλη την Ελλάδα, για τον Καραμάνειο Ορεινό Αγώνα στα Χάνια Πηλίου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το απόγευμα του Σαββάτου 1 Αυγούστου έδωσαν το “παρών” 257 δρομείς από συλλόγους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (μέλος της οποίας είναι και ο ΣΔΥ Βόλου), καθώς και από άλλους συλλόγους και περιοχές από όλη την Ελλάδα.

Από τους 257 συμμετέχοντες, οι 160 έδειξαν προτίμηση στη μεγάλη διαδρομή των 16.200 μέτρων, και οι 97 στα 4.500 μέτρα. 64 ήταν οι γυναίκες και 193 οι άνδρες.

Το ξεκίνημα δόθηκε από το Καταφύγιο του Πάνα με διαδοχικές εκκινήσεις το ανώτερο ως 4 δρομέων, που και αυτοί χωρίζονταν κρατώντας τις αποστάσεις βάση των αυτοκόλλητων που τοποθετήθηκαν στο έδαφος. Διακεκριμένοι δρομείς – trail runners έτρεξαν στους αγώνες, με ιδιαίτερα τιμητική τη συμμετοχή του Νίκου Μαγγίτση.

Ο Φιλάρετος Μπούκης «έσπασε» τα χρονόμετρα και με χρόνο 1.23.16 αναδείχθηκε νικητής στον αγώνα των 16.200 μέτρων, λίγες βδομάδες μετά την 3η θέση στα 106 χιλιόμετρα του Olympus Mythical Trail.

Ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης ακολούθησε εξίσου εντυπωσιακός με 1.25.18, ενώ 3ος ήταν ο Αθανάσιος Χάδος 1.40.09.

Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Ελευθερία Δρογγούλα με 2.03.19, ενώ ακολούθησαν οι Μαρία Διαμαντοπούλου 2.05.29, Χριστίνα Μαρούγκα 2.07.30, Θώμη Κατμέρου 2.08.18.

Ο Ζήσης Τσουρέλης με 22.05 πρώτευσε στον Μικρό Καραμάνειο των 4.500 μέτρων και ακολούθησε 2ος ο Γιάννης Κλόκας, 3ος ο Στέλιος Μολικο. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στον αθλητή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Πέτρο Γεωργούλα για το «ευ αγωνίζεσθαι» που επέδειξε. Ο Πέτρος Γεωργούλας τερμάτισε 4ος και ζήτησε να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση, χωρίς να κάνει ένσταση επειδή ο 2ος και ο 3ος άθελα ακολούθησαν συντομότερο μονοπάτι προς το τέλος της διαδρομής του Μικρού Καραμάνειου.

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Εύη Μυλωνά με 30.57, 2η η Έλενα Καβαλιεράτου 31.40, 3η η Κλεοπάτρα Καρακώστα 33.51.

Πεζοπορία έγινε και στα πλαίσια του Καραμάνειου για όσους δεν έτρεξαν στους αγώνες, και περιλάμβανε και ξενάγηση στο Σανατόριο Καραμάνη. Οδηγός ήταν η Αγαθή Λαμπροθανάση, μέλος του Φυσιολατρικού Ομίλου Πάνα και του ΣΔΥ Βόλου. Προς το τέλος των αγώνων έγινε επίσης ο Παιδικός Αγώνας, και τα παιδιά δεν πτοήθηκαν από την βροχή που έπιασε, όπως δεν πτοήθηκαν και οι trail runners που δεν είχαν τερματίσει και όδευαν τα τελευταία χιλιόμετρα.

 

Τις πολύτιμες υπηρεσίες της στον 5ο Καραμάνειο προσέφερε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. Με άμεση υποστήριξη, και παρουσία από σχεδόν 2 ώρες πριν ξεκινήσει ο αγώνας ως αργά το βράδυ, βοήθησε όπως πάντα σε κάθε διοργάνωση που γίνεται στη Μαγνησία. Επενέβη όπου χρειαζόταν, ενώ άμεσα όχημα της ΛΕΔ μετέβη στο Πλιασίδι όπου αθλητής αντιμετώπισε μυϊκό πρόβλημα.

Ψυχή της διοργάνωσης αποτέλεσε ο Γιώργος Καλαντζής, επικεφαλής της ομάδας που χάραξε και καθάρισε επί ένα μήνα τις διαδρομές και σηματοδότησε την πορεία, ενώ στον αγώνα συνόδευσε τους τελευταίους δρομείς. Έμεινε και την επόμενη μέρα από τον αγώνα, αφαίρεσε κάθε σημάδι ή απόρριμμα από τα 16.200 + 4.500 μέτρα των διαδρομών.

Εξίσου πολύτιμη ήταν η βοήθεια των Θανάση Οικονόμου, Κώστα Κατσαρού (υπεύθυνος καθαριότητας), Βαγγέλη Θέου, Γιώργου Προκοπίου, Γιάννη Προκοπίου, Αγαθής Λαμπροθανάση, της Γκρέτας από τον Όλυμπο, Μάρθας Ξηροφώτου, Νεραντζούλας Πραγματευτή, Νίκου Μόσιου, Κατερίνας Καραντζιά και όσων ακόμη προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και εκ παραδρομής δεν αναφέρονται.

Ο Στάθης Καραδημητρίου προσέφερε άλμπουμ φωτογραφιών επαγγελματικού επιπέδου με όλους τους δρομείς από το 3ο χιλιόμετρο, όπως και βίντεο υψηλής ποιότητας. Φωτογραφίες επίσης παρέδωσαν ο Κώστας Μάρος, η Εμμανουέλα Μανούσου, ο Μιχάλης Άκερμαν, ο Αναπτυξιακός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΔΡΑΚΕΙΑ», και οι διοργανωτές σύλλογοι. Χορηγοί προϊόντων και υποστηρικτές του αγώνα ήταν οι ΕΨΑ, νερό ΣΕΛΙ, Anthema bio products, Great, RunningNews.gr, Best Race, Aspirina και Φιλομήλα.

 


• Πηγή: Σύλλογος Δρομέων Υγείας ΒΟΛΟΥ (www.sdyvolou.gr)

Δημοφιλη Αρθρα