fbpx

Κορονοϊός: Aνακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου προκαλεί αναστάτωση σε διοργανωτές και αθλητές

iRun

Αναστάτωση σε αθλητές, διοργανωτές και σε όσους εμπλέκονται στη διοργάνωση των αγώνων URSA TRAIL στις 29 και 30 Αυγούστου έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, Δ. Μαυρογιώργου, περί αναστολής όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στα όρια της Περιφέρειας Ηπείρου!

 

Η ανακοίνωση της αναστολής όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στην Ήπειρο, μέχρι τις 31 Αυγούστου κατόπιν σχετικής απόφασης της Περιφέρειας στάλθηκε χτες, Τετάρτη 19 Αυγούστου, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους και έχει κοινοποιηθεί στην ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, τη συμβολή όλων στην κοινή προσπάθεια περιορισμού της διάδοσής του και την επιβεβλημένη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την προστασία και ασφάλεια υπαλλήλων και πολιτών και κατόπιν συνεννόησης του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά, με απόφαση (Αριθμ. Πρωτ. 110847/755) που υπέγραψε ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτριος Μαυρογιώργος, από σήμερα 19 έως και την 31η Αυγούστου 2020, αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα όρια της Περιφέρειας Ηπείρου».

 

Η επόμενη ανάρτηση-προβληματισμός κοινοποιήθηκε πριν από λίγα λεπτά στην επίσημη σελίδα του δημοφιλούς ορεινού αγώνα του Μετσόβου, metsovorace.gr, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του Αυγούστου:

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν την διεξαγωγή των αγώνων. Άπειρες ώρες εργασίας έχουν αφιερωθεί στην συντήρηση των μονοπατιών. Όλες οι παραγγελίες και αγορές έχουν γίνει. Οι αθλητές έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους και περιμένουν με χαρά την συμμετοχή τους.

Δεν γίνεται να μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά κάποια πάρτυ σε παραλίες της Ηπείρου, με την διεξαγωγή οργανωμένου αθλητικού αγώνα σε απομονωμένα ορεινά μονοπάτια.
Οι αθλητές συμμετέχοντες έχουν αυξημένη συνείδηση της ατομικής τους ευθύνης και διακρίνονται για την εγκράτεια και τον τρόπο ζωής που προάγει την υγεία. Έχουμε ευθύνη και πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε με νέους τρόπους και συμπεριφορές που θα επιτρέπουν την συνέχιση της κοινωνικής ζωής.

Το εύκολο είναι να τα κόψουμε όλα και να κρυφτούμε. Το μεγάλο στοίχημα είναι να λειτουργήσουμε και να βοηθήσουμε στην συνέχιση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής με ασφαλή τρόπο.


 
 

Σε επόμενες μέρες θα έχουμε νεότερα.

Καλή αντάμωση στα μονοπάτια της αρκούδας».

 

Ioannina Lake Run 2020: «Συνεχίζουμε την προετοιμασία και αισιοδοξούμε»

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας σχετικά με τον Covid-19, αρκετοί είναι αυτοί που εκδηλώνουν τις ανησυχίες τους για την υλοποίηση του Ioannina Lake Run 2020, ενός από τα σημαντικότερα αθλητικά events της Ελλάδας, αλλά και μιας διοργάνωσης που συνδέει τον αθλητισμό με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον εθελοντισμό.

Η διοργάνωση του Γύρου της Λίμνης των Ιωαννίνων συμμερίζεται τις ίδιες ανησυχίες και αγωνίες με όλους, σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις με τον covid-19 και ενώ βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, ενημερώνει για τα μέτρα που έχει λάβει και μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://bit.ly/3gYHN2e

Όπως έχει ανακοινώσει πρόσφατα, στόχος και επιθυμία των διοργανωτών είναι το Ioannina Lake Run να υλοποιηθεί κανονικά στις 19-20 Σεπτεμβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί.

Ωστόσο, αν η γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας κατά τη περίοδο διεξαγωγής του Ioannina Lake Run, οδηγήσει σε αναστολή των αγώνων δρόμου, θα αναγκαστούν να αναβάλουν τη διεξαγωγή του, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους για να ανταποκριθούν στην επιλογή όλων όσοι επιθυμούν να τρέξουν στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας.

Δημοφιλη Αρθρα