Το «Κροκόδειλος Trail» είναι ένας από τους 24 συνολικά αγώνες που εντάχθηκε στο άτυπο πρωτάθλημα Harta Series 2022 και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή των Αποκριών, στις 6 Μαρτίου 2022.
H oνομασία του αγώνα ως «Κροκόδειλος Trail» αποδίδεται τόσο στη μορφή του ακρωτηρίου που υπάρχει ανατολικά της Παλαιοχώρας Χανίων και μοιάζει με έναν γιγάντιο πετρωμένο κροκόδειλο που κολυμπά.
Έχει όμως και μεταφορική έννοια καθώς το προφίλ της διαδρομής έχει 4 πολύ κοφτερά «δόντια», όμοια με εκείνα του συγκεκριμένου ζώου και επίσης λόγω του γεγονότος ότι το τερέν της διαδρομής κρύβει πολλές κοφτερές πέτρες, σαν δόντια. Ο «Κροκόδειλος» της Παλαιοχώρας είναι εντελώς ακίνητος και εξημερωμένος και περιμένει τους επισκέπτες της περιοχής να ανακαλύψουν τις ομορφιές του.
Το Σωματείο Δρομέων Παλαιόχωρας με διακριτικό τίτλο «Παλαιόχωρα TRT», αθλητικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, διοργανώνει αγώνες τρεξίματος σε:
α) Oρεινό πεδίο με την ονομασία «Κροκόδειλος Trail»
β) Δημόσιο δρόμο με την ονομασία «Ημιμαραθώνιος Παλαιοχώρας».
Στόχοι του σωματείου και των διοργανώσεών του αποτελούν:
-Η ανάπτυξη του αθλητικού/εναλλακτικού τουρισμού αναψυχής ,ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.
-Η μεταλαμπάδευση των αθλητικών αξιών και του «ευ αγωνίζεσθαι » στις μικρές ηλικίες, μέσω της συμμετοχή παιδιών σε αντίστοιχους εισαγωγικούς αγώνες.
-Η ανάδειξη και προστασία του φυσικού κάλλους της ευρύτερης περιοχής(Στον «Κροκόδειλο trail το μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “NATURA 2000” http://www.ecovalue-crete.eu/el/sites/gr4340005 ).
Εδώ δείτε περισσότερες πληροφορίες.
Εδώ το καλεντάρι των 24 αγώνων για τη HARTA SERIES 2022