fbpx

Λίμνη Νευρόπολη στις 23/10 (προκήρυξη)

Newsroom
Λίμνη Νευρόπολη 2022

Ο Σύλλογος Παλαιοχωριτών Δωριέων, η Κοινότητα Παλαιοχωρίου Δωριέων και ο Α.Σ Διόνυσος Αμφίκλειας, με την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, προκηρύσσουν τον 3ο Ορεινό Αγώνα Τρεξίματος «Λίμνη Νευρόπολη 2022» στο όρος Καλλίδρομο του νομού Φθιώτιδας με αγώνες 21 χλμ., 10 χλμ. και παιδικό αγώνα 1 χλμ.

Συμμετέχουν ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπράλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμαίας και ο Αθλητικός Σύλλογος Απόλλων Δυτικής Αττικής.

Οι αγώνες των 21 χλμ. και 10 χλμ. θα γίνουν Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στις νότιες πλαγιές του Καλλίδρομου, με αφετηρία και τερματισμό το κέντρο του Παλαιοχωρίου.

Ο «Παλαιοχώρι Trail» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 στο Παλαιοχώρι Δωριέων για τους μικρούς μας αθλητές. Σκοπός μας είναι η προώθηση του αθλητισμού, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και η προστασία του περιβάλλοντος του βουνού μας, ως πηγή ζωής και χαράς για όλους.

 

Αναλυτικά:

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Παλαιοχώρι Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας

Εκκίνηση-Τερματισμός: Πλατεία Παλαιοχωρίου

Ωρα εκκίνησης: “Παλαιοχώρι Trail”: 17:00

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά Α-ΣΤ Δημοτικού και Α Γυμνασίου (γεννημένα 2010-2016 )

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί σε όλους τους μικρούς αθλητές αναμνηστικό μετάλλιο. Απαραίτητη προϋπόθεση να συνοδεύονται από το κηδεμόνα τους.

 

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Παλαιοχώρι Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας

Εκκίνηση-Τερματισμός: Πλατεία Παλαιοχωρίου

Ωρα εκκίνησης: Ημιμαραθώνιος: 09:30. 10 χλμ.:10:00

Ωρα προσέλευσης: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης το αργότερο 30 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα που θα αγωνιστούν.

 

Μέγιστη διάρκεια αγώνα: Ημιμαραθώνιος: 5 ώρες, 10 χλμ: 2,5 ώρες

Οριο συμμετοχών: 200 δρομείς σε κάθε αγώνα Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων κρίθηκε απαραίτητο να υπάρχει όριο στον αριθμό των συμμετεχόντων, για αυτό φροντίστε να δηλώσετε συμμετοχή έγκαιρα. Ενδέχεται οι εγγραφές να κλείσουν νωρίτερα εφόσον συμπληρωθεί ο αριθμός.

Παραλαβή υλικού και αριθμού συμμετοχής: Η παράδοση των πακέτων συμμετοχής θα γίνει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στην πλατεία του χωριού από τις 17:00 έως 19:00 και από τη γραμματεία μια ώρα πριν την έναρξη του Ημιμαραθωνίου.

Δικαίωμα συμμετοχής: Στον Ημιμαραθώνιο των 21χλμ μπορούν να συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στα 10 χιλιόμετρα δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους. Αθλητές κάτω των 18 χρονών θα πρέπει να έχουν την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων τους. ​

Πακέτο συμμετοχής: Στο πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνεται: Το αθλητικό μπλουζάκι, το μετάλλιο, ο αριθμός συμμετοχής με τσιπ χρονομέτρησης καθώς και η απαραίτητη τροφοδοσία κατά τη διάρκεια και στο τέλος του αγώνα.

Κόστος συμμετοχής:

21 χλμ.: 15€

10 χλμ.: 10€

Για την ολοκλήρωση της εγγραφής θα πρέπει να καταβάλλεται το κόστος της συμμετοχής μέσω e-banking ή τράπεζας στον τραπεζικό λογαριασμό: IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ GR8801101200000012096174425 και στην αιτιολογία θα αναγράφεται οπωσδήποτε το όνοματεπωνυμο αθλητή (Κεφαλαία γράμματα) και ο αγώνας συμμετοχής (NMR 21 χλμ ή NMR 10 χλμ). Τα έξοδα διατραπεζικών μεταφορών βαραίνουν τον καταθέτη. Δεν γίνεται πληρωμή στη γραμματεία.

 


 
 

Για εγγραφές πατήστε εδώ

 

Η πληρωμή θα γίνεται στο παρακάτω λογαριασμό του Συλλόγου Παλαιοχωριτών Δωριέων στην ΕΘΝΙΚΉ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. που εμφανίζεται στο όνομα ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜ IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ GR8801101200000012096174425. Μετά την πληρωμή θα πρέπει να σταλεί αποδεικτικό στο email neuropolisrace@gmail.com. Θα λάβετε email το πολύ σε 5 ημέρες για την επιβεβαίωση της εγγραφή σας.

Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική με τη χρήση chip που θα δοθούν μαζί με τους αριθμούς συμμετοχής.

Η χρονομέτρηση θα είναι ατομική και για την τελική κατάταξη θα λαμβάνεται υπόψη ο καθαρός χρόνος.

Αυτό συμβαίνει διότι οι εκκινήσεις θα γίνουν σε block με αρκετή χρονική απόσταση μεταξύ τους.

Οπότε είναι πολύ πιθανόν αθλητής που δεν τερματίζει πρώτος, στην τελική κατάταξη να είναι ο νικητής του αγώνα.

Γιώργος Λουφέκης νικητής 2ο Neuropolis Mountain Race

Ο Γιώργος Λουφέκης τερματίζει πρώτος στο 2ο Neuropolis Mountain Race

 

Ιατρική εξέταση: Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ό, τι συμβεί κατά τη διάρκεια του αγώνα σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ, που οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Οι αθλητές κάτω των 18 ετών συμμετέχουν με ευθύνη των γονέων τους.

Ιατρική κάλυψη: Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβουν εθελοντές ιατροί, επίσης θα υπάρχει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Επαθλα: Θα απονεμηθούν Κύπελλα στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες κάθε αγώνα.

Κύπελλα επίσης θα απονεμηθούν και στους τρεις πρώτους των ηλικιακών κατηγοριών του Ημιμαραθωνίου ως εξής: στους άνδρες: 20-29,30-39, 40-49, 50-59, 60+ και στις γυναίκες: μέχρι 20-34, 35 – 49 και 50+, με την προϋπόθεση να συμμετέχουν τουλάχιστον 6 αθλητές στην ηλικιακή κατηγορία.

Στον Αγώνα των 10 χλμ θα είναι ως εξής: στους άνδρες: 20-29,30-39, 40-49, 50-59, 60+ και στις γυναίκες: 20-34, 35 – 49 και 50+, με την προϋπόθεση να συμμετέχουν τουλάχιστον 6 αθλητές στην ηλικιακή κατηγορία.

Επικοινωνία και ενημερώσεις: Για καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για το πρόγραμμα του αγώνα, μπορείτε να επισκέπτεστε τη σελίδα του αγώνα: https://neuropolisrace.gr καθώς και τη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/neuropolisrace

​Ακύρωση αγώνα: Σε περίπτωση βροχής ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων ο αγώνας θα αναβληθεί και θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία από τους διοργανωτές. Η δήλωση συμμετοχής σας θα ισχύει και στην περίπτωση που αλλάξει η ημερομηνία του αγώνα. Σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα το τίμημα της συμμετοχής δεν επιστρέφεται.

Φύλαξη προσωπικών ειδών: κοντά στην εκκίνηση/τερματισμό θα υπάρχει χώρος φύλαξης προσωπικών αντικειμένων. Παρόλο που ο χώρος θα φυλάσσεται, σας συνιστούμε μέσα στην τσάντα σας να μην έχετε αντικείμενα αξίας και χρήματα

Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τους κανόνες, τον χρόνο και τόπο εκκίνησης χωρίς προειδοποίηση, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για λόγους ασφαλείας.

Κατά τη διαδρομή θα υπάρχουν πέντε σταθμοί ανεφοδιασμού για τον Ημιμαραθώνιο (4ο, 8ο, 12ο, 16ο και 19ο) και τρείς σταθμοί για τα 10 χιλ (3,5ο ,5ο και 8ο) Για να μην υπάρξει ρύπανση της διαδρομής και του βουνού, θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τα πλαστικά μπουκάλια νερού και τις πλαστικές συσκευασίες. Παράκληση ο κάθε δρομέας να έχει μαζί του το ατομικό του μπουκάλι νερού. ΔΕΝ ΡΥΠΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

Η Οργανωτική Επιτροπή υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις και φέτος, όπως και στους προηγούμενους αγώνες, έχοντας ως πρώτο μέλημα μία ασφαλή διοργάνωση που θα προσδώσει και πάλι χαρά και χρώμα στο χωριό μας και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας, αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον.

Η οργανωτική Επιτροπή

 

Ερχονται ακόμα:

Δρόμος Μνήμης των Σφαγών της Χίου 1822-2022 (23-25 Σεπτεμβρίου 2022)

16o Virgin Forest Trail VFUT (7-9 Οκτωβρίου 2022)

Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου (23 Οκτωβρίου 2022)

 

Δημοφιλη Αρθρα