fbpx

Mεγάλη επιτυχία η 1η Γιορτή Αθλητισμού στη Γαύδο! (pics & vid)

Newsroom
Αγώνας Γαύδου

Με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, ολοκληρώθηκε ο 1ος Αγώνας Γαύδου, στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης!

Οι συμμετέχοντες που προέρχονταν από τους κατοίκους της Γαύδου, απ’ όλους τους νομούς της Κρήτης, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα ξεπέρασαν τους 150, ένα όριο που είχε τεθεί από την οργανωτική επιτροπή και μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες υπερκαλύφθηκε!

νικητές 1ου αγώνα Γαύδου

Νικητές της μεγάλης Γιορτής Αθλητισμού Γαύδου αναδείχθηκαν:

Στην κατηγορία Ανδρών:

1) Μιλτιάδης Καμπιτάκης, 0:30:39

2) Νικόλαος Καμπιτάκης, 0:31:27

3) Χρήστος Ταλλας, 0:32:57

νικήτριες 1ου αγώνα Γαύδου

Στην κατηγορία Γυναικών:

1) Μαρία Μαννιάνα Μιγάδη, 0:48:00

2) Μαριάννα Γαλεράκη, 0:50:10

3) Δανάη Αρβανίτη, 0:50:37

  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

 

> Η εκκίνηση του 1ου αγώνα στην ακριτική Γαύδο!

 

Τις απονομές των μεταλλίων έκαναν οι: Δήμαρχος Γαύδου κα Στεφανάκη Λίλιαν, εκ μέρους της ΑΝΕΝΔΥΚ Seaways ο Αντιδήμαρχος κ. Μαραβελάκης Σταύρος, ο ιερέας του νησιού Μπικογιαννάκης Μανώλης, ο πρώην Δήμαρχος Γαύδου κ. Λαμπάκης Στρατής, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αρκαλάκης Θεοχάρης και ο πυροσβέστης του νησιού κ. Χατζάκης Μανώλης.

Σε ότι αφορά τον παιδικό αγώνα του ενός χιλιομέτρου, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά τερμάτισαν ΜΑΖΙ δείχνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ότι η συμμετοχή και η ευγενής άμιλλα είναι δυο βασικές και θεμελιώδεις αρχές του ευ αγωνίζεσθε!

1ος αγώνας Γαύδου

«Τρέχοντας ΜΑΖΙ μας στη Γαύδο»

Η Δήμαρχος Γαύδου κα Λίλιαν Στεφανάκη στην ομιλία της στην έναρξη των αγώνων τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο Σκοπός της σημερινής διοργάνωσης είναι να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους του νησιού αλλά και σε ανθρώπους απ΄ έξω όπως λέμε εμείς, να συμμετάσχουν σε μια αθλητική γιορτή μαζικής συμμετοχής.

Επιπλέον …να δοθεί η ευκαιρία στους αθλητές να γνωρίσουν την περιβαλλοντική ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του νησιού και η διοργάνωση να συμβάλει στην ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.

Προσδοκία μας είναι η Γιορτή Αθλητισμού στη Γαύδο να γίνει θεσμός και η μεγάλη ανταπόκρισή σας μας κάνει βέβαιους γι’ αυτό.


 
 

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω από καρδιάς την οργανωτική επιτροπή που με πολύ κόπο αλλά και πολύ μεράκι δούλεψαν για την προετοιμασία της σημερινής διοργάνωσης. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης τον Περιφερειάρχη τον κ. Αρναουτάκη και τους συνεργάτες του που πάντα είναι στο πλευρό μας.

 Πολλές ευχαριστίες στο μέγα χορηγό μας, στην ΑΝΕΝΔΥΚ seaways που χωρίς τη συνδρομή της θα ήταν δύσκολο να γίνει αυτή η γιορτή.

 Στο ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, στα νερά ΣΑΜΑΡΙΑ, στο ελαιουργείο Γαλανός, στην ΚΑΡΑΒΑΡΑΚΗΣ SYSTEMS, στο εταιρία BELLA FRUTTA, στο ΙΑΣΙΣ Γαβριλάκης και ιδιαίτερα στο γιατρό κ. Μαραγκουδάκη, στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο ΧΑΝΙΩΝ και στις επιχειρήσεις του νησιού στο GAVDOS PRINSESS, στο ΜΕΤΟΧΙ,  στο Panorama, στην KIKI, στην ταβέρνα ΧΕΛΩΝΑ, στο Gavdos boat trips, στο STELLA BAKERY,  και ελπίζω να μην έχω ξεχάσει κανένα.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Ανδρέα Ανδρουλιδάκη που με την καθοδήγησή του και τη θετική του διάθεση έγιναν οι προετοιμασίες του σημερινού αγώνα. 

Και βέβαια θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσω τους εθελοντές από το νησί αλλά και επισκέπτες που αυθόρμητα προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στις εργασίες της διοργάνωσης. 

Αγώνας Γαύδου

Να ευχαριστήσουμε και όλους εσάς που είστε έτοιμοι να αγωνιστείτε αλλά και σε εκείνους που θα ήθελαν να βρίσκονται σήμερα μαζί μας αλλά δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση συμμετοχής στον αγώνα.

Να σας πω εδώ ότι οι συμμετοχές καλύφθηκαν σε 3 μόλις μέρες. Η αγάπη σας και το ενδιαφέρον σας για το νησί μας δίνει δύναμη και την πεποίθηση ότι…….κι αν ζούμε απομακρυσμένα δεν είμαστε μόνοι.

Το νησί, όπως πολλοί ξέρετε, είναι ένας περιβαλλοντικός και αρχαιολογικός θησαυρός και είναι κοινή διαπίστωση και όχι δική μου άποψη, ότι το νησί έχει μια μαγεία. Είναι ενταγμένο εξολοκλήρου στο δίκτυο NATURA με μεγάλο τμήμα του να είναι χαρακτηρισμένο ως  περιοχή απολύτου προστασίας.

…Πάνω και πέρα από όλα, η Γαύδος είναι ένας παράδεισος και πρέπει να διασωθεί με ενέργειες ανάδειξης και προστασίας ΣΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ.… Ο στόχος μας είναι η αειφορική διαχείριση ώστε να παραδώσουμε αλώβητο στις επόμενες γενιές αυτό το φυσικό περιβάλλον που κληρονομήσαμε.

Δυστυχώς η ελλιπής πληροφόρηση κάποιων, η αδιαφορία και η έλλειψη σεβασμού για τον τόπο που τους φιλοξενεί μας κάνουν να ανησυχούμε για το μέλλον του νησιού. Όμως, όπως αναδεικνύουμε το νησί μας με δράσεις και εκδηλώσεις, έτσι είμαστε αποφασισμένοι και να το προστατεύσουμε με κάθε τρόπο.

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω μια αναφορά για το στόχο μας όσον αφορά στην καθαριότητα και το μοτό μας:

 ΓΑΥΔΟΣ …ΚΑΘΑΡΟ ΝΗΣΙ.

Αγώνας Γαύδου

Φέτος, οι προσπάθειες μας ανταμείφθηκαν με το βραβείο ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Αποδείξαμε ότι με τη συνεργασία όλων μπορούμε να διαχειριστούμε ορθολογικά τα απορρίμματα του νησιού και να πετύχουμε πολύ ψηλά ποσοστά ανακύκλωσης.

Έτσι λοιπόν, ζητάμε τη συμμετοχή σας και το σεβασμό όλων για αυτόν εδώ τον τόπο… Απολαύστε τα δώρα της φύσης, γίνετε ένα με αυτήν, αλλά μην λειτουργήσετε εις βάρος της…».

 

Ο τερματισμός των αθλητών σήμανε την έναρξη μιας μεγάλης γιορτής με εδέσματα, μουσική και άφθονο …κέφι και χορό στο δημοτικό σχολείο της νήσου!

Την εκφώνηση του Αγώνα έκανε ο κ. Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, «ψυχή» της διοργάνωσης και ένας εκ των βασικών συντελεστών της επιτυχούς διεξαγωγής της Γιορτής Αθλητισμού Γαύδου, η οποία δίχως τους εθελοντές δεν θα ήταν ίδια! Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά για να βγει το «όνειρο» της Δημοτικής Αρχής Γαύδου αληθινό, που πίστεψε εξ αρχής ότι στο νησί αξίζουν δράσεις αθλητικού χαρακτήρα και παράλληλα ανοίγοντας το δρόμο του αθλητικού τουρισμού!

Αγώνας Γαύδου

Δόθηκε το «ραντεβού» για τον 2ο Αγώνα

Η ευρεία συμμετοχή, αλλά και η επιτυχής διεξαγωγή του 1ου Αγώνα Δρόμου Γαύδου καθόρισε το ραντεβού για το επόμενο έτος στον 2ο Αγώνα Δρόμου, σ’ έναν αγώνα που είμαστε σίγουροι πως και πάλι δεν θα λείψει κανείς!

1ος Αγώνας Γαύδου

Δημοφιλη Αρθρα