fbpx

Μεσσήνη: Mε νέο ταρτάν στο στάδιο αγώνες 5 και 10 χλμ.

Newsroom
Μεσσήνη

Ο Δήμος Μεσσήνης, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (Σ.Δ.Υ.Μ) και ο Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης (Σ.Α.Μ.) θα οργανώσουν το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, αγώνες δρόμου 5.000μ και 10.000μ. στο πρόσφατα ανακατασκευασμένο με νέο ελαστικό τάπητα Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης.

Η εκδήλωση με τη την ονομασία «Αγώνες δρόμου 5 και 10 km εντός Σταδίου Δήμου Μεσσήνης» θα περιλαμβάνει και παράλληλο αγώνα 1000 m αγοριών/κοριτσιών. Οι αγώνες θα έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τα έσοδα θα χορηγηθούν στη Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Mεσσήνης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Οι ώρες διεξαγωγής των αγωνισμάτων ενδέχεται να αλλάξουν μετά την τελική επεξεργασία των συμμετοχών.

Σάββατο 05-Φεβρουαρίου-2022

16:15, εκκίνηση 1000 m αγοριών/κοριτσιών α σειρά (έως 30 δρομείς ≤12 ετών γεννηθέντες ≥2010)

16:25, Εκκίνηση 1ης σειράς 5 km

17:15, εκκίνηση 1000 m αγοριών/κοριτσιών β σειρά (έως 30 δρομείς ≤15 ετών γεννηθέντες ≥2007)

17:30, Εκκίνηση 1ης σειράς 10 km

18:30, Εκκίνηση 2ης σειράς 5 km

19:20 Εκκίνηση 2ης σειράς 10 km

Μεσσήνη Στάδιο

ΔΙΚΑΙΩΜΑ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή στους αγώνες δρόμου, θα επιτρέπεται στους αθλούμενους δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου του κορονοϊού SARS-CoV-2 ή στους έχοντες πιστοποιητικό νόσησης έως και 15 ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Επίσης για τους αθλητές που έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Για τους αθλητές κάτω των 18 ετών Self Test την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων ή την προηγούμενη ημέρα.

Ο παραπάνω κανόνας θα ισχύει και για όλους τους εμπλεκόμενους με την διοργάνωση, κριτές, προσωπικό εθελοντές αλλά και τους συνοδούς των αθλητών. Επίσης και σε όσους πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής, όπως αυτές που αναφέρονται και ισχύουν με βάση τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, πριν την ημερομηνία διεξαγωγής της διοργάνωσης, για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά πατώντας ΕΔΩ. Ο καθορισμός των σειρών θα γίνει βάση της ατομικής επίδοσης των αθλητών.

Ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής οι αθλητές δηλώνουν ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ότι αποδέχονται τους όρους της Γενικής και Ειδικής Προκήρυξης του Αγώνα

Το κόστος συμμετοχής είναι 8 ευρώ για τα 5 και 10k και θα καταβληθεί στη γραμματεία των αγώνων με την παραλαβή του αγωνιστικού υλικού. Η συμμετοχή στον αγώνα 1000m είναι δωρεάν.

ΛΙΣΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Οι τελικές λίστες συμμετοχών θα ανακοινωθούν στις 31 Ιανουαρίου 2022.

ΕΠΑΘΛΑ

Θα απονεμηθούν έπαθλα στους τρεις πρώτους/τες της Γενικής κατάταξης. Μετάλλια σε όλους τους τερματίζοντες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


 
 

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και live αναλυτικά όλα τα περάσματα των δρομέων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι αθλητές-αθλήτριες θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην γραμματεία, τουλάχιστον 60΄ πριν από την ώρα διεξαγωγής του αγωνίσματος –σειράς στην οποία έχουν οριστεί να συμμετέχουν, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους, προσκομίζοντας οι αθλητές την παράδοση αρνητικού τεστ COVID-19 Το αποτέλεσμα του τεστ θα παραδίδεται στους Υπεύθυνους της γραμματείας με την παραλαβή του αριθμού τους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους Κανονισμούς στίβου της World Athletics  καθώς και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Αριθμοί συμμετοχής. Κάθε αθλητής θα λαμβάνει έναν (1) προσωπικό αριθμό με ηλεκτρονικό chip ο οποίος θα πρέπει να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος της αγωνιστικής ενδυμασίας. Για τη συμμετοχή των ανήλικων δρομέων θα ζητηθεί έγγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα. Επίλυση τεχνικών θεμάτων. Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στους αγώνες θα υπάρχει ιατρική κάλυψη.

Οι δρομείς συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική δική τους ευθύνη και έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις,

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

Όλοι οι εμπλεκόμενοι με τη διοργάνωση θα πρέπει να τηρούν τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του Ε.Ο.Δ.Υ. και τα αντίστοιχα Υγειονομικά Πρωτόκολλα διεξαγωγής αγώνων που ισχύουν για τον ανοιχτό στίβο και έχουν εγκριθεί από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, με τις οποιεσδήποτε τροποποιήσεις που θα ισχύουν μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων και αφορούν την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοϊού SARS-CoV-2.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους όσους βρίσκονται εντός σταδίου. Εξαίρεση μόνο για τους αθλητές κατά την διάρκεια του ζεστάματος και του αγώνα.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΔΡΟΜΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Τεχνικός Διευθυντής Αγώνων ορίζεται ο κ. Παναγιωτόπουλος Χρήστος (πρώην πρωταθλητής δρόμων ημιαντοχής/αντοχής) καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο γραφείο αθλητισμού Δήμου Μεσσήνης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα στο τηλ. 6972302265, κ. Ζάννης Αλέξης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλη Αρθρα