fbpx

Mεταγωνιστικό δελτίο «Στα χνάρια της ιστορίας» 20άρι Μεσσήνης

iRun

Γρήγορες επιδόσεις, ανταγωνισμός, υψηλός αριθμός μετεχόντων κυρίως από τη νότια Ελλαδα, όμορφες δρομικές εικόνες, εκδηλωτικοί θεατές και “μηδέν” σε περιστατικά με ανάγκη ιατρικής παρέμβασης καταγράφηκαν στον 1ο αγώνα “Στα χνάρια της ιστορίας”, με οικοδεσπότη – διοργανωτή το νεοσύστατο Σύλλογο Αθλουμένων Μεσσήνης (ΣΑΜ) που έλαβε την υποστήριξη του τοπικού δήμου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το αθλητικό γεγονός της Μεσσήνης ήρθε για να… μείνει, να καθιερωθεί και να επαναλαμβάνεται ετήσια. Προέβλεπε δύο αγώνες, τα 20χλμ. από την αρχαία Μεσσήνη έως τη νέα, το “Νησί” για τους Μεσσήνιους, και τα 5χλμ. στους δρόμους της πόλης με έξοδο έως το Μαυρομάτι Παμίσου και επιστροφή. Ο “μεγάλος” αγώνας με ευνοϊκή διαδρομή, κατηφορική έως τα 8500μ και επίπεδη στη συνέχεια έως τον τερματισμό οδήγησε τους δρομείς να κινηθούν γρήγορα…

Γρήγορος ο Καρούτζος ολοκλήρωσε τα 20χλμ. σε 1ώρα 9λεπτά και 57”

Ο Παναγιώτης Καρούτζος με καταγωγή από το Πολύλοφο δήμου Μεσσήνης ξεχώρισε από νωρίς, όπως και ο Χρήστος Χασιώτης από το Λαύριο Αττικής. Οι δυο τους “μονομάχησαν” μέχρι το τέλος, τρέχοντας με ρυθμό γύρω στα 3:30 ανά χιλιάρι. Ο 30χρονος Καρούτζος ξέφυγε στα τελευταία δύο χιλιόμετρα και τερμάτισε νικητής σε 1ω09:57. Ακολούθησε 2ος ο Χασιώτης με +00:41. Τρίτος κατέφθασε ο Μιχαήλ Πουζάνοφ των VG Distance runners με 1ω13:53.

Την εξάδα συμπλήρωσαν – 4ος ο Δημήτρης Ρούτσης (ΣΔΥ Μεσσηνίας) με 1ω16:33, 5ος ο Γιάννης Λουκάς (ΑΠΣ “Απόλλων” ΔΑ) με 1ω17:24 και 6ος ο Νίκος Σκούταρης (ΣΔ Βόλου) με 1ω17:33.

Από την ομάδα δρομέων VG Distance runners ήταν και η νικήτρια των γυναικών, η 25χρονη Ελισάβετ Δήμου, η οποία επικράτησε εύκολα σε 1ω28:09. Ακολούθησε 2η η Νεκταρία Μπούτση με 1ω32:45, 3η η Σταυρούλα Νικολούδη με 1ω33:40, 4η η Κατερίνα Πρισακάρου (Μαραθωνοδρόμοι Αργολίδας) 1ω37:43, 5η η Δήμητρα Κολαμπά (ΣΑΜ) 1ω45:24 και 6η η Κάτια Μπουγάτσου 1ω45:59. Τερμάτισαν συνολικά 103 δρομείς, 87 άνδρες και 16 γυναίκες.

Ο 29χρονος Παναγιώτης Αλεβίζος με 18:10 και η Κωνσταντίνα Λάμπρου των Σπαρτιατών Δρομέων με 23:53 αναδείχθηκαν με ευκολία νικητές στα 5χλμ. Το βάθρο συμπλήρωσαν στους άνδρες 2ος ο Γιάννης Καλογερόπουλος με 18:56 και 3ος ο Παναγιώτης Πολίτης με 20:01. Στις γυναίκες 2η τερμάτισε η Αγγελική Κουρεμένου με 27:06 και 3η η Μαργαρίτα Μπούτση με χρόνο 27:21.  Στο 5άρι τερμάτισαν συνολικά 83 δρομείς, 52 άνδρες και 31 γυναίκες.


 
 

Εντυπωσίασαν οι Σπαρτιάτες Δρομείς με την πολυπληθή ομάδα και τις επιτυχίες των δρομέων τους. Αγωνίστηκαν και τερμάτισαν ο 87χρονος Παναγιώτης Δούσης, ο Χρήστος Μπένος πρόεδρος του αδελφού συλλόγου ΣΔΥΜ, ο Γιώργος Διαμαντής από τους ιδρυτές του ΑΠΣ “Αθηναίοι δρομείς”, ο Γιώργος Ψαλλίδας ταμίας του ΣΑΜ, κ.α.

Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Μακρής, Δημήτρης Γαλιάτσος, Ελένη Τσέλιου – Μουρούφα και Δημήτρης Καλοφωλιάς, ο Νίκος Ρούτσης πρόεδρος ΔΕ Μεσσήνης, ο Νίκος Χριστοφιλόπουλος πρόεδρος της  ΔΕΥΑΜ, κ.α. Ανδρες της ΕΛΑΣ από τα ΑΤ Μεσσήνης, Μελιγαλά και Τροχαίας Καλαμάτας φρόντισαν για την ομαλή και ανεμπόδιστη κίνηση των δρομέων εντός των διαδρομών. Πολυάριθμοι εθελοντές έδειχναν την σωστή κατεύθυνση. Ο Κώστας Μανδηλάρης, γενικός γιατρός, με τους διασώστες του ΕΕΣ και τους εθελοντές Μεσσήνης παρέμειναν συνεχώς σε ετοιμότητα αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Χορηγός ήταν η “Διάπλασις” κέντρο αποκατάστασης. Νερό σε μικρά μπουκάλια προσέφερε η εταιρεία “Ιόλη”. Τον ήχο επιμελήθηκε ο Ηλίας Σπυρόπουλος. Πολύτιμη αποδείχθηκε η προσφορά σε είδος της Γεωργίας Κόκκαλη, της Ευδοκίας Καραμπάγια και του Κώστα Πανούση.

  • Όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

 

 

 

Δημοφιλη Αρθρα