fbpx

Μετάθεση του Lost Trail για τις 26 Σεπτεμβρίου εξαιτίας υγειονομικών συνθηκών!

iRun

Μετά από τις ανακοινώσεις του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας μόλις προχθές (10 Σεπτεμβρίου 2020), σύμφωνα με τις οποίες η περιφερειακή ενότητα Πιερίας εντάσσεται στην ανώτατη κλίμακα περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι 25 Σεπτεμβρίου, η οργανωτική ομάδα του Salewa Lost Trail αποφάσισε τη μετάθεση του γεγονότος κατά μία εβδομάδα!

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής, είναι πλέον η 26η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Σάββατο, με την ίδια ώρα εκκίνησης (7:00 πμ)

Η απόφαση πάρθηκε άμεσα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα από επιδημιολογικής άποψης, δεδομένου ότι η διασπορά του κορωνοϊού στην Πιερία, βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα εξαιτίας συμβάντος που είδε το φως πριν από λίγες ημέρες (εκατοντάδες κρούσματα σε εργοστάσιο στην περιοχή Πέλλας). Όπως ίσως δεν είναι γνωστό σε αρκετούς, η τρίτη και αυστηρότερη κλίμακα περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας περιλαμβάνει πολύ αυστηρά μέτρα, ανάμεσά τους και τον περιορισμό συναθροίσεων πάνω από εννέα (9) άτομα, σε ανοικτούς ή κλειστούς χώρους!


 
 

Μετά από την επιβεβλημένη αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής του Lost, επέρχονται οι εξής αλλαγές-τροποποιήσεις:

 1. Παρατείνονται οι εγγραφές μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 20/9
 2. Επιστρέφεται σχεδόν στο ακέραιο το ποσό συμμετοχής (50 από τα 55 ευρώ) όσων δεν θελήσουν τελικά να συμμετάσχουν, ανεξαρτήτως λόγου ή αιτίας, αρκεί να το γνωστοποιήσουν με μήνυμα στη διοργάνωση (email ή messenger).
 3. To pasta-party, την παραμονή του αγώνα, για επιδημιολογικούς λόγους (πιθανή μεγάλη συγκέντρωση ατόμων) διατηρείται αλλά με άλλες προδιαγραφές λόγω πιθανού συνωστισμού, διατηρείται ωστόσο ως είχε το μεταγωνιστικό γεύμα.
 4. Επιβάλλεται χρήση μάσκας σε όλους τους αθλητές και για το χρόνο που αυτοί θα βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης και η οποία θα αφαιρείται δευτερόλεπτα πριν την κάθε ατομική εκκίνηση.
 5. Η γραμμή εκκίνησης θα εκτείνεται σε ανάπτυγμα (βάθος) 100 μέτρων τουλάχιστον, με κώνους κάθε δύο μέτρα, οι οποίοι θα σηματοδοτούν σημεία ατομικής αναμονής των αθλητών. Στο τέλος αυτής της γραμμής θα υπάρχει εγκάρσιος φράκτης, από τον οποίο δεν επιτρέπεται να περνούν παρά μόνο οι αθλητές με βάση τον αύξοντα αριθμό αγώνα τους. Θεατές, συνοδοί ή τρίτα πρόσωπα δεν θα επιτραπεί να διέλθουν τη συγκεκριμένη γραμμή.
 6. Επίδοση αριθμών θα γίνει και την παραμονή του αγώνα στη Γραμματεία, με περιοριστικούς πάντα όρους, αλλά και πριν την εκκίνηση του αγώνα, το πρωί του Σαββάτου 26/9.. Το πρωί του Σαββάτου η επίδοση των αριθμών θα γίνεται σε χώρο εκτός της περίφραξης των 100 μέτρων, στο ύψος του κτιρίου του ΕΟΣ Λιτοχώρου, στην είσοδο της περιοχής του Λάκκου, όχι στη Γραμματεία του αγώνα! Και εκεί θα τηρείται σειρά προτεραιότητας (ουρά) που θα ορίζεται από κώνους κάθε δύο μέτρα!
 7. Οι ατομικές εκκινήσεις θα γίνονται κάθε 30 δευτερόλεπτα αντί των 15 που αρχικά προβλέπονταν!
 8. Ο αριθμός αγώνα θα αναγράφει έναν και μοναδικό αριθμό πάνω του, ο οποίος και θα αντιστοιχεί στη σειρά εκκίνησης, με βάση τη φθίνουσα σειρά δυναμικότητας κατά ITRA. Προσωπικό της διοργάνωσης θα επιτρέπει τη διέλευση των αθλητών από το φράχτη στο τέλος των 100 μέτρων, μόνο με τη φθίνουσα σειρά τους, όπως περιγράφεται στο παρόν άρθρο! Όλοι οι υπόλοιποι οφείλουν να περιμένουν εκτός και μάλιστα χωρίς να συνωστίζονται.
 9. Χώρος ευθύνης διοργάνωσης το πρωί της εκκίνησης, ορίζεται εκείνος που θα περικλείεται από τη γραμμή περίφραξης και μέχρι το χώρο εκκίνησης! Αυτό θα δηλωθεί στις τοπικές αστυνομικές αρχές, οι οποίες και θα επιβάλλουν –εφόσον παραστεί ανάγκη- χρηματικό πρόστιμο στους παραβάτες που θα σχηματίσουν «πηγαδάκια» εκτός περίφραξης! Η διοργάνωση δεν πρόκειται να πληρώσει το τίμημα της επιπολαιότητας κανενός!
 10. Δεν θα επιτραπεί σε κανένα τρίτο πρόσωπο πλην των διαπιστευμένων μελών της διοργάνωσης να περάσει την αψίδα τερματισμού στη διάρκεια του αγώνα! Μόνο ο αθλητής μπορεί να μείνει για 3-4 λεπτά εκεί μετά τον τερματισμό του, αμέσως μετά είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει, για να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός. Ο κάθε αθλητής αποχωρώντας από το χώρο τερματισμού, θα αφαιρεί από πάνω του τον αριθμό αγώνα, με συνδρομή προσωπικού της διοργάνωσης.
 11. Στη διάρκεια του αγώνα, καταργούνται εντελώς τα κύπελλα υγρών από πλευράς διοργάνωσης, συνεπώς όποιος αθλητής δεν έχει δικό του κύπελλο απλά δεν δικαιούται νερού ή αναψυκτικού!
 12. Οι απονομές επάθλων θα γίνουν πριν το κλείσιμο του αγώνα και σε χώρο εκτός του χώρου της Γραμματείας του αγώνα, ώστε να είναι εφικτή η παρουσία θεατών χωρίς να δημιουργούνται προϋποθέσεις συνωστισμού.

Όλα τα παραπάνω μέτρα θα τηρηθούν στις 26 Σεπτεμβρίου, ακόμα κι αν δεν ανανεωθεί το ίδιο αυστηρό πλαίσιο μέτρων από την πολιτεία και η περιοχή της Πιερίας περάσει από την 3η στη 2η κλίμακα μέτρων, άρα και στον μέγιστο αριθμό ατόμων ανά συνάθροιση να ανεβαίνει από τους 10 στους 50.

Λυπούμαστε που αναγκαστήκαμε να μεταθέσουμε κατά μία εβδομάδα τον αγώνα, λόγοι ανωτέρας βίας το επέβαλαν! Είμαστε αποφασισμένοι όμως να τον υλοποιήσουμε στις 26 Σεπτεμβρίου, όσο αυστηρά μέτρα αναγκαστούμε να λάβουμε ως διοργάνωση. Πάνω από όλα η διεξαγωγή του αγώνα, η ασφαλής όμως διεξαγωγή, για όλους! Και αυτό έχουμε τη θέληση να το πραγματοποιήσουμε.

Δημοφιλη Αρθρα