fbpx

Mionia Run: Ο Ημιορεινός Αγώνας Δρόμου της Αγίας Ευθυμίας επιστρέφει δυναμικά (21-08-2022)

iRun
Mionia Run

Ο Ημιορεινός Αγώνας Δρόμου Mionia Run της Αγίας Ευθυμίας επιστρέφει δυναμικά την Κυριακή 21 Αυγούστου 2022 ύστερα από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας. Η Αγία Ευθυμία είναι ορεινό χωριό της Φωκίδας, στην περιοχή της Παρνασσίδας που βρίσκεται στους νότιους πρόποδες της Γκιώνας.

Ο αγώνας πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Σκαρίμπεια 2022” και τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών “Ο Άγιος Ευθύμιος”. Σκοπός είναι η ανάδειξη του χωριού και της ευρύτερης περιοχής και η άμεση επαφή με το περιβάλλον και την ιστορία.

Φέτος, είναι αναβαθμισμένος και αποτελείται από τη μεγάλη διαδρομή των 24,7 χλμ και τη μικρή διαδρομή των 9,5 χλμ.

Η αφετηρία και ο τερματισμός και των δύο διαδρομών είναι ο προαύλιος χώρος της εκκλησίας του Αγίου Ευθυμίου.

MioniaRun Αγία Ευθυμία Φωκίδας

Περιγραφή αγώνα 24,7 χλμ.

Συνολική υψομετρική διαφορά: 1100 μέτρα – Ώρα Εκκίνησης: 8:00 – Κόστος συμμετοχής: 10€

Η διαδρομή είναι κυκλική με το 40% αυτής σε μονοπάτια, το 50% σε αγροτικούς δρόμους και 10% σε ασφάλτινη επιφάνεια.

Ο αγώνας ξεκινάει ήπια ακολουθώντας αγροτικό δρόμο για περίπου 3,5 χλμ με μικρές εναλλαγές, στη συνέχεια αρχίζει η άνοδος όπου ακολουθεί μονοπάτι με μεγάλη υψομετρική για περίπου 4 χλμ και συναντά τα “Σπλήδια” στο 6ο χλμ με θέα την Αγία Ευθυμία και στο βάθος την Ιτέα, το οποίο μας ανεβάζει στη “Στροφή του Σοχά” στο 8ο χλμ σε υψόμετρο περίπου 1200 μέτρων από όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τη θέα στον ελαιώνα της Άμφισσας και τον Κορινθιακό κόλπο. Ακολουθεί δασικός δρόμος για περίπου 2,5 χλμ με μικρές εναλλαγές που μας οδηγεί σε κατηφορικό ρέμα περίπου 1000 μέτρων με μεγάλη κλίση και πολύ μαλακό έδαφος (απαιτείται προσοχή). Μεσολαβεί περίπου 1 χλμ δασικού δρόμου, που καταλήγει σε μονοπάτι περίπου 2 χλμ με κατηφορική κλίση. Στη συνέχεια ακολουθεί κομμάτι δρόμου που εμπεριέχεται στη γνωστή ειδική διαδρομή “Βωξίτες – Καρούτες” μήκους σχεδόν 1000 μέτρων που μας φέρνει στην εκκλησία της “Αργομοίρας”. Από εκεί μπαίνει σε μονοπάτι περίπου 1000 μέτρων που μας οδηγεί κάτω από τον “Σταυρό” στο 17ο χλμ (όπου συναντά τη διαδρομή των 9,5 χλμ για λίγα μέτρα) και συνεχίζει με αγροτικό δρόμο, ο οποίος ύστερα από 650 μέτρα γίνεται ασφάλτινος για άλλα 700 μέτρα. Άλλα 2,5 χλμ αγροτικών δρόμων και φτάνουμε στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη σκιά του αναρριχητικού πεδίου “Πόρτες” για να θαυμάσουμε και πάλι τον ελαιώνα της Άμφισσας και τα γύρω χωριά του. Από εκεί παίρνει το δρόμο της επιστροφής με 1,3 χλμ μονοπατιού για να μεταβεί σε αγροτικό δρόμο και με μικρές εναλλαγές τερέν να μας φέρει στον τερματισμό.

 Σταθμοί τροφοδοσίας / υδροδοσίας

1) 6,2 χλμ “Σπλήδια”

2) 11ο χλμ αρχή ρέματος

3) 16ο χλμ “Αργομοίρα”

4) 21ο χλμ “Άγιος Νικόλαος”

 

Η σήμανση της μεγάλης διαδρομής των 24,7 χλμ έγινε με κίτρινο χρώμα και ταινία έργου.

 

Περιγραφή αγώνα 9,5 χλμ.

Συνολική υψομετρική διαφορά: 200 μέτρα – Ώρα Εκκίνησης: 09:00 – Κόστος συμμετοχής: 5€

Η διαδρομή είναι κυκλική με κυρίως αγροτικούς δρόμους και μικρές πινελιές μονοπατιών.

Ο αγώνας ξεκινάει με 4,5 χλμ περίπου αγροτικό δρόμο με μικρές εναλλαγες, γύρω από το χωριό που τον φέρνει σε ανηφορικό μονοπάτι 500 μέτρων για να φτάσει κάτω από τον “Σταυρό” (όπου συναντά τη διαδρομή των 24,7 χλμ για λίγα μέτρα). Στη συνέχεια ακολουθεί 1,5 χλμ με θέα το χωριό το οποίο ολοκληρώνει το γύρο της “Καταβόθρας” και μπαίνει στο χωριό για 1 περίπου χλμ. Ακολουθεί μικρό μονοπάτι που βγαίνει στον “Λούμπακα”, μικρή διαδρομή σε αγροτικό δρόμο και ξανά μονοπάτι μέσα στου “Ντάρα το Ρέμα” για να ανέβει στον δρόμο Ιτέας – Αγίας Ευθυμίας και να τερματίσει μετά από 500 μέτρα ασφάλτου.

Σταθμοί τροφοδοσίας / υδροδοσίας

5ο χλμ “Σταυρός”

Η σήμανση της μικρής διαδρομής των 9,5 χλμ έγινε με μπλε χρώμα και ταινία έργου.

 


 
 

Παροχές στους συμμετέχοντες

1) ηλεκτρονική χρονομέτρηση

2) μπλούζα dry fit

3) μετάλλιο στους τερματίσαντες

4) σνακ στους σταθμούς

 

ΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ!

 

Ώρα απονομών: 12:30

Οι κατηγορίες απονομών θα εξαρτηθούν από το πλήθος των συμμετοχών.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Κάνε την εγγραφή σου εδώ.

Η ημερομηνία λήξης των εγγραφών είναι Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Αν θέλεις κι εσύ να βοηθήσεις σε αυτήν την προσπάθειά μας, δήλωσε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/spkorMcZC8DohJN39

 

Δεν ξεχνάμε τη σωστή τροφοδοσία και ενυδάτωση, καθώς και τον κατάλληλο εξοπλισμό (παπούτσια, καπέλο, γυαλιά) για έναν ασφαλή τερματισμό.

 

E-mail επικοινωνίας: mioniarun@gmail.com

Η Οργανωτική Επιτροπή

Καπετανάκης Παύλος, Καρανάσου Βασιλική, Κυριάκης Στάθης, Παλούκη Ζαφείρα

Δημοφιλη Αρθρα