fbpx

Mythical στις 4 Ιουλίου και “με τη βούλα” της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

iRun

Στις 30 Απριλίου του 2020, και ενώ ακόμα, το σχέδιο επανεκκίνησης της αθλητικής δραστηριότητας είναι στα πρώτα του βήματα, η οργανωτική επιτροπή του Mythical, η Olympus Trails, ανακοινώνει με υπευθυνότητα: «Κανονικά στις 4 Ιουλίου ο Mythical, με προσαρμογές στην πανδημία!» (το σχετικό άρθρο εδώ).

Έκτοτε, πολλά γράφησαν και ελέχθησαν, ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι ένθεν κακείθεν, παρακολουθούσαν σχεδόν αμήχανα να ανοίγουν μία προς μία οι περισσότερες δομές της κοινωνίας και της οικονομίας, αλλά ούτε λόγος για το πολυαναμενόμενο πρωτόκολλο των λαϊκών αγώνων που θα έδινε το “πράσινο φως” για να ξεκινήσουν οι διοργανώσεις.

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, βράδυ Παρασκευής 5ης Ιουνίου και στην απάντηση του Γ.Γ. Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά σε επιστολή του Λάζαρου Ρήγου, ο οποίος προχτές, έστειλε για λογαριασμό του αγώνα ενημερωτικό email στην Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ, παραπέμποντας με λινκ στους κανονισμούς διεξαγωγής του φετινού “Covid-19 Mythical” (https://www.omt100.com/omt-regulations/).

O ίδιος ο Ρήγος σε σημερινή ανάρτησή του δήλωσε ότι ζητούσε διαμέσου της επιστολής του σε ομολογουμένως έντονο ύφος, «πως επιτέλους κάποιος πρέπει να απαντήσει, άσχετα αν το ορεινό τρέξιμο είναι ή όχι αναγνωρισμένο άθλημα!», συμπληρώνοντας «Όταν όλη η κοινωνία και η οικονομία έχουν επανέλθει στην κανονικότητα, δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο στο δικό μας χώρο».

Δημοσιοποιεί λοιπόν το e-mail με την απάντηση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά, που ήρθε σήμερα το απόγευμα και αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αγαπητέ κ. Ρήγο,

Ευχαριστούμε για το e-mail με το πρωτόκολλο αγώνων. Από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ δεν υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις, το πρωτόκολλο που παρουσιάζεται στο site είναι αρκετά εμπεριστατωμένο.

Με βάση την ΚΥΑ της 31.05.2020 αγωνιστικές δραστηριότητες μπορούν να ξεκινήσουν μετά τις 6/6/2020.

Σε περίπτωση που χρειαστούν περαιτέρω αλλαγές, παρακαλούμε όπως αποστέλλετε υπόψη της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού τις σχετικές επικαιροποιήσεις, προκειμένου για τη σύμφωνη γνώμη των μελών της Επιτροπής.


 
 

Επίσης σας καλούμε να παρακολουθείτε τον ιστότοπο https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports της ΓΓΑ και ιδιαίτερα την ενότητα «Οδηγίες Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους» για τυχόν επικαιροποίηση των γενικών οδηγιών».

 

Mythical, λοιπόν, και με τη βούλα!

Όπως διαπιστώνεται από την επίσημη απάντηση της ΓΓΑ, το προτεινόμενο πρωτόκολλο της Olympus Trails, είναι “αρκετά εμπεριστατωμένο”, άρα επαρκές για να διεξαχθεί ο αγώνας στις 4 Ιουλίου χωρίς ζητήματα ασφάλειας για τους συμμετέχοντες.

Φανερά ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κ. Μαυρωτά, και δικαιωμένος για τις αποφάσεις του, παρά τις όποιες επικρίσεις έχει δεχτεί γι’ αυτές, ο Λάζαρος Ρήγος δήλωσε: «Όταν δουλεύεις και όταν έχεις διάθεση να βρεις λύσεις στα προβλήματα, είναι βέβαιο πως οι κόποι σου δεν πρόκειται να πάνε χαμένοι».

 

Olympus Mythical Trail 100k, λοιπόν, κανονικά στις 4 Ιουλίου 2020, ο πρώτος, και επίσημα πια, αγώνας της Covid-19 εποχής… Ξεκινάμε!

• Photo Credit: Babis Giritziotis / Olympus Mythical Trail

Δημοφιλη Αρθρα