fbpx

«Ο Δρόμος της Νίκης» στις 23/10 (προκήρυξη)

Newsroom
Καλπάκι

Ο Δήμος Πωγωνίου, στο πλαίσιο εορτασμού του ιστορικού «ΟΧΙ», διοργανώνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 τον 3ο Αγώνα Δρόμου «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ» 21 χλμ., ο οποίος θα πλαισιώνεται από έναν αγώνα 9 χλμ. και παιδικό αγώνα 1000μ.

Ο αγώνας θα γίνει για τρίτη φορά, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων «ΚΑΛΠΑΚΙΑ», οι οποίες ξεκινούν από την ημερομηνία του αγώνα και κορυφώνονται την ιστορική ημέρα της 28η Οκτωβρίου.

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Δημαρχείο Δήμου Πωγωνίου, στην κεντρική πλατεία του χωριού Καλπακίου.

Ωρα εκκίνησης: 21 χλμ: 09:30, 9 χλμ: 09:35, ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: 09:40

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η αθλητική δοκιμασία των δρομέων στην ιστορική περιοχή του Καλπακίου, δίνοντας το κίνητρο στους δρομείς και στους φίλους να γνωρίσουν την ιστορική περιοχή, η οποία έχει συνδεθεί με τους νικηφόρους αγώνες του έθνους μας κατά το έπος του ΄40.

 

Για εγγραφή πατήστε εδώ (ως 16 Οκτωβρίου 2022, 14:00)

 

Οριο συμμετοχών: 300 δρομείς και για τους δύο αγώνες (21 χλμ. και 9 χλμ.)

Σημαντική παρατήρηση: Λόγω του συγκεκριμένου αριθμού θέσεων και της δωρεάν συμμετοχής, παρακαλούμε να υποβάλλετε υπεύθυνα τη φόρμα εγγραφής για τη συμμετοχή σας στους αγώνες, έτσι ώστε η Γραμματεία να προγραμματίσει τους αριθμούς ΒΙΒ και τα τσιπ χρονομέτρησης χωρίς κενά και απώλειες.

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στον χώρο της εκκίνησης και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους την Κυριακή 23-10-2022 από τις 08:00 έως τις 08.45. Εκεί θα μπορούν να εναποθέσουν σε φυλασσόμενο, από εθελοντές, χώρο τα ρούχα που θα χρειαστούν για να αλλάξουν μετά τον τερματισμό τους (drop bag).

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι οι δρομείς να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δρομείς κάτω των 18 ετών, θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ: Και οι δύο αγώνες ξεκινούν από το Δημαρχείο του Δήμου Πωγωνίου στο χωριό Καλπάκι. Θα διέλθουν από ιστορικούς χώρους που αποτέλεσαν τη γραμμή άμυνας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά την αναχαίτιση των αντιστοίχων Ιταλικών Δυνάμεων (ποταμός Καλαμάς, πρόποδες Υψώματος «ΜΑΧΗΤΗΣ», Μονή «Βελλάς», κ.ά.). Επίσης, η διαδρομή των 21 χλμ θα διέλθει εντός του χωριού Παρακάλαμος και πλησίον των χωριών Δολιανά, Αρετή και Βροντισμένη).

 

Οι διαδρομές είναι σε ασφάλτινο δρόμο με ελάχιστες και χαμηλές υψομετρικές διαφορές.

 

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Αγώνας 9 χλμ: Νερό στο 4,5ο χλμ.

Αγώνας 21χλμ: Νερό στο 5ο χλμ, νερό και ισοτονικό στο 10ο χλμ, νερό και μπανάνα στο 15ο χλμ, νερό και ΒΙΚΟΣ κόλα στο 18ο χλμ.

Νερό, μπανάνα, σοκολατούχο γάλα, μπάρα δημητριακών και τοπικά εδέσματα για όλους τους αθλητές στον τερματισμό.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν σημεία ελέγχου

 

dromos tis nikis

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ

Μετάλλιο και αναμνηστικό του αγώνα θα δοθεί σε όλους τους δρομείς, ενώ έπαθλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους νικητές όλων των Κατηγοριών.

 


 
 

ΑΓΩΝΑΣ 9 χλμ.

α) Γενική Κατηγορία Ανδρών

β) Γενική Κατηγορία Γυναικών

γ) 40-49 ετών (ανδρών και γυναικών)

δ) 50-59 (ανδρών και γυναικών)

ε) 60 ετών και άνω (ανδρών και γυναικών)

 

ΑΓΩΝΑΣ 21 χλμ.

α) Γενική Κατηγορία Ανδρών

β) Γενική Κατηγορία Γυναικών

γ) 40 – 49 ετών (ανδρών και γυναικών)

δ) 50 – 59 (ανδρών και γυναικών)

ε) 60 ετών και άνω (ανδρών και γυναικών)

 

Οι τρεις πρώτοι δρομείς των γενικών κατηγοριών δεν θα βραβευθούν επιπρόσθετα στις ηλικιακές τους κατηγορίες.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, θα δοθούν έπαθλα στους πρώτους τρείς δρομείς (ξεχωριστά στους άνδρες και γυναίκες) που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας και στους δύο αγώνες δρόμου (21 και 9χλμ). Οι δρομείς της εν λόγω κατηγορίας θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουν, στην ηλεκτρονική δήλωση που θα καταθέσουν, ότι ανήκουν στην κατηγορία αυτή.

 

ΠΩΣ NΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ: Μέσω της ΕΟ Κοζάνης-Ιωαννίνων (Ε020) (33χλμ).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ: Βαγγέλης Τσίμαρης, Τεχνικός Διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής (τηλ. 6908383781)

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Διαβάστε ακόμα:

4ος Μαινάλιος Δρόμος (16 Οκτωβρίου 2022)

Lefkas Trail Run (30 Οκτωβρίου 2022)

Παλαμήδειος Αθλος (27 Νοεμβρίου 2022)

Δημοφιλη Αρθρα