fbpx

Πρόσφατα 'Αρθρα

Social Media

Ορεινός Δρόμος Σωκράτης

Ορεινός Δρόμος «Σωκράτης»: Ένας ξεχωριστός αγώνας στη Δίρφυ στη μνήμη του μικρού Σωκράτη

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες ο Ορεινός Δρόμος Σωκράτης. Ένας ξεχωριστός αγώνας βουνού που διοργάνωσε ο Ηλίας και η Μιχαέλα για να τιμήσουν την μνήμη του γιου τους, μικρού Σωκράτη. Ενός παιδιού που έφυγε πριν 4 χρόνια από αυτή την ζωή. Ενός παιδιού που είχε λατρεία με την τέχνη, το διάβασμα και την φύση. Ενός παιδιού που αγαπούσε την Δίρφυ και το αισθητικό δάσος της Στενής.

Ορεινός Δρόμος Σωκράτης

 

Οι διαδρομές που ακολούθησαν οι δρομείς των 12 αλλά και των 5 χλμ. ήταν από τις πιο αγαπητές του μικρού Σωκράτη. Σε αυτόν τον αγώνα που ξεχώριζε από τους υπόλοιπους αλλά δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από αυτά που έχουμε ως τώρα μάθει, δεν υπήρχαν πλαστικά μπουκάλια, τζελάκια, αλλά ότι προερχόταν από το ίδιο το βουνό, σέβοντάς το. Οι δρομείς απόλαυσαν την μαγεία των μονοπατιών της Δίρφυς ξεκινώντας από το γήπεδο της Στενής και φτάνοντας μέχρι το καταφύγιο της Δίρφυς.

Αυτή η εκδήλωση όμως είχε και ένα άλλο σκοπό. Την αφύπνιση του κόσμου, να γίνει γνωστό η μάχη των ντόπιων απέναντι στα συμφέροντα και στην καταστροφή του βουνού από τα αιολικά πάρκα.

 

Ορεινός Δρόμος Σωκράτης

Tο πρόγραμμα του διημέρου περιλάμβανε…

Ένας δρόμος διαφορετικός από τους άλλους, με συναισθηματική φόρτιση αλλά και με σκοπό την προστασία της ορεινής φύσης και την προβολή του κινήματος ΑΜΕΑ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/7/2021

Εκκίνηση στις 6.00 μ.μ. του δρόμου απόστασης 12 χλμ. (υψομετρικής διαφοράς 700μ.), από το γήπεδο Άνω Στενής έως το εικονοστάσι Πρ. Ηλία (έναντι του καταφυγίου Δίρφεος) και επιστροφή στο ίδιο σημείο. Το πεδίο δασικοί δρόμοι 7,5 χλμ. και μονοπάτι 4,5 χλμ.

Εκκίνηση δρόμου 5,3 χλμ. στις 6.30 μ.μ. από το γήπεδο Στενής έως την κορφή του Βράχου της Στενής και επιστροφή στο ίδιο σημείο. Στο σημείο εκκίνησης, η γραμματεία και μέλη του συλλόγου ΑΜΕΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Χαλκίδας, παρουσίασαν το έργο και τις ανάγκες του συλλόγου.

Στις 9.30 μ.μ. στο χώρο της βρύσης Νταβέλη στην Άνω Στενή, έγινε εκδήλωση με θέμα: «Ιστορίες και παραμύθια που άρεσαν στο Σωκράτη – ποιήματα για το Σωκράτη» με αφηγητή τον Ηλία Καραμπά σε απαγγελία της Φωτεινής Αγγελακοπούλου. Τις αφηγήσεις συνόδευσε με μουσική ο Σπύρος Γεωργιάδης, μέλος του ΣΙΔΕΡΙΤΗ και με άλλους μουσικούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/7/2021 

Αναχώρηση στις 7.30 π.μ. της πεζοπορικής ομάδας από το Διάσελο Συκά προς την κορυφή της Δίρφεος. Ώρες πεζοπορίας: 4,5.

• Ο Ορεινός Δρόμος «Σωκράτης» διοργανώθηκε από το σύλλογο ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ, από το Σύλλογο ΑΜΕΑ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» ΧΑΛΚΙΔΑΣ και υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΑΔΙΜΕ Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων. Συμμετέχουν: Ο Σύλλογος Δρομέων Ψαχνών – Ο Φυσιολατρικός – Ορειβατικός Σύλλογος Στενής Η ΔΙΡΦΥΣ – Τμήμα εθελοντών δημιουργικής απασχόλησης ΔΗΚΑΔΙΜΕ – Πολιτιστικός σύλλογος Τ΄ Αλωνάκι.

 

Ορεινός Δρόμος Σωκράτης

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ορειβατικό-Φυσιολατρικό Σύλλογο Στενής Η ΔΙΡΦΥΣ, και την πρόεδρο του Βάσω Μελά για τον αγώνα της σε τοπικό επίπεδο για την προστασία της ορεινής φύσης, το Σύλλογο Δρομέων Χαλκίδας και τον πρόεδρο του Χρήστο Γουβαΐλη (καλή επιτυχία Χρήστο στο νέο σου ρόλο), ο οποίος σήκωσε το χέρι του ψηλά στο εικονοστάσι και σε βαθειά συγκίνηση είπε: «Σωκράτη, ήρθε κοντά και η μανούλα μου», το Σύλλογο Δρομέων Ψαχνών με ηγέτη τον Μίλτο Μπαράκο, ο οποίος έχει δώσει πρόσφατα το δικό του αγώνα ζωής, τον Σύλλογο Δρομέων Θήβας, το περιοδικό iRun με τον εκπρόσωπό του και δρομέα Χάρη Μανούση, το Σύλλογο ΑΜΕΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με τον πρόεδρο του Αγγελή Μπούρικα, ο οποίος ήρθε κατευθείαν από τα χωράφια των Στροπώνων και την απέραντα χαμογελαστή Μαρία, τη ΔΗΚΑΔΙΜΕ του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων για τη διακριτική της υποστήριξη, το Σύλλογο Τ’ Αλωνάκι με τον πρόεδρο του Δημήτρη Λιανοστάθη.

Τέλος, τους αθλητές και πεζοπόρους από την Εύβοια, Αττική και Βοιωτία καθώς και τους συνεπέστατους φίλους εθελοντές για την αμέριστη συμπαράσταση και πρακτική τους βοήθεια.

Συγκινητικότατη ήταν η βραδιά στη βρύση του Νταβέλη. Ο Σωκράτης άκουγε από ψηλά μαζί με τα παιδιά και ενηλίκους που παρακολουθούσαν εκστατικά τ’ αγαπημένα του παραμύθια και ποιήματα και τραγούδια. Ο Σπύρος Γεωργιάδης ήρθε από τη Νάξο και ο Χρήστος Μαρμαρινός έπαιξε μουσική πριν τη νυχτερινή του εργασία. Η Φωτεινή Αγγελακοπούλου απήγγειλε και φέτος τα ποιήματα για το Σωκράτη. Μια βραδιά χωρίς την πικρία της απώλειας αλλά με πολλή αγάπη. Βαθιές ευχαριστίες από την καρδιά σε όλους.

Ήσουν ανθός του πρωινού γλυκύτατο μου Φως μου,
Καλό ταξίδι αλαργινό με τα πουλιά του κόσμου.

Γράψε Σχόλιο

You don't have permission to register